Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 14916 tot 14920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Dollar-euro pariteit door renteverhoging Federal Reserve?

Er gaat waarschijnlijk dit jaar verandering komen in het monetaire beleid van de Verenigde Staten van Amerika. Deze keer gaan we een verandering meemaken in de vorm van een verhoging in plaats van een verlaging van de rente.

Dit is niet zoals we gewoon zijn van een centrale bank. Het rentetarief, opgelegd door de Federal Reserve, staat sinds 2008 op het laagste niveau allertijden en is de afgelopen zes jaar niet meer omhoog gegaan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Market Update (9 april 2015)

IMF wil verscherpt toezicht op beleggingsfondsen, Griekenland vroeg de Russen niet om geld, Zwitserland leent voor 10 jaar geld met negatieve rente en China wil een gaspijpleiding aanleggen in Iran. Verder in het nieuws: Tsjechië wil snel toetreden tot de eurozone, veel huishoudens sparen niet en Amerikaanse bedrijven worden gelokt door goedkope euro obligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

NVM: Huizen in eerste kwartaal van 2015 niet veel duurder dan eind 2014

De huizenprijzen in Nederland lijken in het eerste kwartaal van 2015 te stabiliseren. Ten opzichte van de laatste drie maanden van 2014 bleven ze vrijwel gelijk.

Gemiddeld werden bestaande koopwoningen in de eerste drie maanden van 2015 Nederland 0.1 procent duurder ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014, stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De stijgende trend lijkt daarmee af te vlakken. In het vierde kwartaal werden huizen nog met 1,3 procent duurder. Ten opzichte van een jaar geleden zijn koopwoningen overigens nog wel een stuk duurder: 2,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Waarom lagere olievoorraden weinig doen voor de olieprijs

Een daling van de Amerikaanse olievoorraden en capex kunnen een bescheiden boost geven aan de olieprijzen op de korte termijn. Toch blijft de productiegroei te sterk voor substantiƫle stijgingen, zei Goldman Sachs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Wereldmacht USA volop in verval

Waar Amerika ooit de reputatie hand van het land met ongekende mogelijkheden, oneindige highways en de modernste infrastructuur ligt dit beeld in de VS zelf volledig aan diggelen. Kuilen waar enkel met terreinwagens kan over rijden, afbrokkelende wegen, verouderd spoorwegnet. Het beeld oogt barslecht, en is slechter dan diverse derdewereldlanden.

Volgens de American Society of Civil Engineers is 1/3 van de wegen in een zeer slechte staat, 43% van de highways in rurale gebieden van slechte kwaliteit en heeft 1 brug op 9 zeer urgent structurele reparatie nodig.