EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14931 tot 14935
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Bill Gross kondigt einde bullmarkt aan

Bill Gross stelt dat de bullmarkt ‘supercycle’ voor aandelen en obligaties zijn einde nadert, nu de onconventionele monetaire beleidsmaatregelen die de bullmarkt levend hebben gehouden sinds de financiële crisis, op beginnen te raken. De poging van wereldwijde centrale banken om een schuldencrisis op te lossen met meer schulden, heeft geen lange levensduur meer en dus zal er een einde komen aan de 3,5 decennia durende rally, zo schreef de 71 jaar oude manager in een investeringsoutlook voor Janus Capital Group.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Column Kees de Kort | Much ado about nothing

Er zijn nieuwe cijfers beschikbaar over de handelsbalans in de VS. Ze doen BNR’s macro-econoom Kees de Kort aan een groot schrijver denken. “Shakespeare zei het al: ‘Much ado about nothing’.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

China bouwt 'werkplaats van de wereld' om tot robot-only zone

In de Chinese productiehub Dongguan zullen tegen 2016 zo’n 1.500 fabrieken mensen beginnen vervangen door robots. Dat meldt de South China Morning Post. In één fabriek, de Shenzhen Evenwin Precision Technology Company, werd reeds begonnen met het moderniseren van het productie-apparaat. Daar zullen 1.000 robots het werk overnemen van 1.800 arbeiders. De fabriek stoot daarbij zo’n 90% van het werknemersbestand af om nog 200 mensen in dienst te houden.

Robots staan dus op het punt vele fabrieken in de Pearl River Delta over te nemen; een gebied in het zuiden van China dat bekend staat als ‘de werkplaats van de wereld’ vanwege de grote productie-industrie die vooral op de export focust. Het gebied kampte ook jarenlang met een tekort aan werkkrachten, al lijkt dat probleem nu gedeeltelijk opgelost.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Belgische laagopgeleiden lopen steeds groter armoederisico

Laagopgeleiden worden in België geconfronteerd met een armoederisico van 27 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid op basis van cijfers van twee jaar geleden. In het midden van het voorbije decennium werd die groep slechts met een armoederisico van 19 procent geconfronteerd.

Door die negatieve evolutie zal België er volgens de FOD Sociale Zekerheid wellicht niet in slagen om de streefdoelen van de Europese Unie rond de bestrijding van de armoede tegen het einde van dit decennium te halen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Vergeet Floyd Mayweather en Lionel Messi, zelfs Tim Cook of Jay Z... Deze mensen verdienen pas geld

Welk beroep brengt het meeste geld op? Vergeet Floyd Mayweather en Lionel Messi, zelfs Tim Cook of Jay Z, want de grote verdieners blijven de Amerikaanse hedge funds managers, de mensen die de zogenaamde hefboomfondse beheren, blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Institutional Investor’s Alpha magazine.

Hefboomfondsen proberen beleggingsrisico's te "hedgen" of af te dekken zodat ze geen geld verdienen of verliezen aan stijgende of dalende aandelen-, valuta- of rentemarkten. Ze behalen hun rendement voornamelijk uit prijsverschillen van gerelateerde effecten.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs