Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 14931 tot 14935
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Zwakke euro maakt kleding en schoenen duurder

Door de zwakke euro zullen kleding en schoenen de komende maanden duurder worden. Dat verwacht de Duitse textielsector. "Textiel is een typisch importproduct", zegt de topman van de Duitse inkooporganisatie Katag in Die Welt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nederland helpt bedrijven in Griekenland met belastingontwijking

Via brievenbusfirma's in ons land worden miljoenen aan Grieks belastinggeld weggesluisd naar belastingparadijzen in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Dat staat in een maandag gepubliceerde studie van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

Zo liep de Griekse overheid volgens SOMO afgelopen twee jaar tenminste 1,7 miljoen euro aan belastinginkomsten mis door belastingontwijking van het Canadese mijnbouwbedrijf Eldorado Gold.

Door een ingewikkelde holdingstructuur verschuift de multinational rente-inkomsten van zijn Griekse dochter Hellas Gold via brievenbussen in Nederland naar Barbados.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Eurozone gedoemd te verdwijnen zonder een politieke en fiscale unie

De Eurozone kan niet overleven in de huidige vorm, dit laat de manager van werelds grootste obligatiefonds weten.  De eurozone kan slechts overleven indien de landen van de eurozone bereid zijn om hun soevereniteit af te staan en daadwerkelijk een “United States of Europe” te willen worden.

The Pacific Investment Management Company (PIMCO) schat dat de Eurozone op middellange termijn samen zal blijven, inclusief Griekenland. Echter op langere termijn is een eenheidsmunt onhoudbaar zolang de deelnemende landen niet dichter bij elkaar komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Maximaal hypotheekbedrag daalt verder

De maximale hypotheek die kopers van een woning kunnen krijgen, gaat verder naar beneden. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag.

Voor hypotheekrentes onder 3,5 procent geldt vanaf 1 juli een lagere maximale hypotheek. Vanaf die datum kunnen de meeste woningkopers zo'n 5 procent minder lenen.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Waar moet je met je spaargeld heen?

Het rendement op spaargeld is historisch laag en de beurskoersen stijgen weer. Spaarders slaan dus weer massaal aan het beleggen, maar dat is niet zo’n goed idee. ‘Particulieren horen vaak als laatste dat het goed gaat.’

Dat zegt technisch beursanalist Edward Loef (50) in weekblad Elsevier. ‘Mensen zijn kuddedieren, ze krijgen graag bevestiging. Als ze horen dat anderen aan het beleggen zijn geslagen, en dat het goed gaat op de beurs, dan geeft dat een gevoel van veiligheid: nu kan ik ook gaan beleggen.’

[...]