EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14946 tot 14950 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

ECB zwijgt over uitkomst Grieks noodoverleg

De Europese Centrale Bank (ECB) geeft geen commentaar over het telefonisch spoedberaad dat vrijdag werd gehouden over Griekenland. Het overleg duurde van 12.00 tot 13.00 uur.

De Europese Centrale Bank (ECB) geeft geen commentaar over het telefonisch spoedberaad dat vrijdag werd gehouden over Griekenland. Het overleg duurde van 12.00 tot 13.00 uur.

De vergadering ging naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken met 3 miljard euro op te voeren. De zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) staat op dit moment op 84,1 miljard euro.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

ECB voorziet Griekse banken van 3,5 miljard extra liquiditeit

De ECB verhoogt de noodsteun aan Griekse banken met naar schatting €3,5 miljard om te voorkomen dat er geen geld meer uit de pinautomaten komt. Afgelopen woensdag werd er al €1,1 miljard beschikbaar gesteld aan Griekse banken, maar de stress is zo groot dat die reserves nu al uitgeput zijn. Griekse spaarders haalden deze week al meer dan €3 miljard van hun bankrekening uit angst voor sluiting van de banken en mogelijke kapitaalcontroles.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

DeGiro: even geen handel in Griekse aandelen

Online broker DeGiro heeft de handel in Griekse aandelen opgeschort, nadat het donderdag opnieuw niet lukte om in Brussel een deal te sluiten over de Grieke schuldenkwestie.

Online broker DeGiro heeft de handel in Griekse aandelen opgeschort, nadat het donderdag opnieuw niet lukte om in Brussel een deal te sluiten over de Grieke schuldenkwestie.

,,Wij zien nu een grote kans dat Griekenland dit weekend zogeheten capital control-maatregelen gaat nemen. Het is niet duidelijk wat de gevolgen voor de afwikkeling van transacties zijn, vandaar deze stap”, aldus directeur Gijs Nagel van DeGiro.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

Column Kees de Kort | Binnenkort nog veel ‘topper’

“Het gaat helemaal top in Nederland en binnenkort gaat het nog veel ‘topper’. Wil ik in theorie allemaal wel geloven”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Maar wat gebeurt er op straat? Hoeveel banen zijn erbij gekomen? De afgelopen maanden gemiddeld 5000 à 6000. Dat is natuurlijk he-le-maal niks.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

Fed stuurt dollar lager, bitcoin en goud omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de Fed waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de Fed verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

Goud en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De goudprijs wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor goud geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor goud is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs