Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 1496 tot 1500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Dit is hoeveel geld er is over heel de wereld

Heb jij ooit al eens willen weten hoeveel geld er allemaal bestaat? Het antwoord is moeilijker dan je op het eerste zicht zou denken. Veel hangt af van welke definitie je geeft aan ‘geld’. Hoe abstracter de definitie, hoe meer ‘geld’ er bestaat. Onderstaande infographic maakt het een en ander duidelijk.

Wanneer we enkel kijken naar de waarde van alle briefjes en munten in omloop plus al het geld dat op bankrekeningen staat, zou er wereldwijd zo’n $80.900 miljard geld bestaan. De rijkste man ter wereld, Bill Gates, heeft dus zo’n 0,001% van alle geld ter wereld in handen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

IMF en Wereldbank dansen naar pijpen VS

De 189 lidstaten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwen niet langer expliciet voor de schadelijke gevolgen van protectionisme, zo bleek afgelopen weekend na afloop van de voorjaarsvergadering van het IMF.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Coca-Cola heeft het moeilijk: 1200 banen geschrapt

De verkoop van Coca-Cola valt de laatste jaren tegen en het bedrijf ziet zich genoodzaakt om 1200 banen te schrappen. Het frisdrankbedrijf wil in totaal 800 miljoen dollar besparen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Terug bij af

Het aantal mensen dat weer meedoet op de arbeidsmarkt in Europa is volgens statistiekbureau Eurostat weer op het niveau van voor de crisis. Maar verwacht geen juichende macro-econoom Kees de Kort.

Eurostat rapporteerde deze week over de werkgelegenheid in Europa. Het aantal mensen dat nu weer meedoet op de arbeidsmarkt is nét weer boven het niveau van voor de crisis gekomen. Het aantal mannen net niet, weet De Kort, het aantal vrouwen net wel. Maar let vooral op de ouderen, zegt hij: ‘Het aantal ouderen is ook blijven stijgen na de crisis. Ik denk nog steeds dat het voor jongeren wat moeilijker is geworden om aan de bak te komen.’

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Peak Silver

Gisteren besprak ik de productie van zilver in 2015. De cijfers over 2016 zijn nog niet helemaal definitief, maar zoals het er nu naar uitziet is de zilverproductie over 2016 lager uitgekomen dan die over 2015.

De hogere prijs voor zilver in 2016 is dus misschien niet echt een verrassing.