EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14951 tot 14955
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

Juncker: bij Grexit zullen Angelsaksen eurozone opbreken

Als Griekenland de eurozone verlaat, zal de 'Angelsaksische wereld' er alles aandoen om de eurozone op te breken. 'We moeten iedereen ervan overtuigen dat de economische en monetaire unie blijvend is en onomkeerbaar.'

Voorzitter Jean-Claude Juncker zei dat maandagavond tijdens een toespraak voor de universiteit van Leuven, meldt de Europese nieuwswebsite EurActiv.

[...]

Lees verder op Elsevier.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

“Met Grexit valt geen winst te behalen”

Wanbetaling van de Grieken leidt niet automatisch tot een afscheid van de euro. Het grootste probleem van Griekenland is dan ook niet de schuldencrisis, maar zijn linkse politiek, zo stelt Torgeir Hoien, fondsmanager van Skagen.

‘Griekenland staat voor de grote uitdaging om de economie weer op gang te krijgen. Het politieke programma van Syriza is desastreus, een herhaling van de failliete linkse politiek die sinds de tachtiger jaren het land verlamd heeft’, schrijft Hoien. Inmiddels lijkt de Griekse handel volgens hem te bezwijken onder hogere belastingen, verspilling van overheidsgelden en nog meer regulering.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

Beleggers VS zien donkere wolken opdoemen

[...]

Het Amerikaanse handelstekort bleek in maart met meer dan 40 procent te zijn toegenomen tot ruim 51 miljard dollar. Het nadelig saldo van de import en export was sinds oktober 2008 niet meer zo hoog. Een sterker dan verwacht groeicijfer over de Amerikaanse dienstensector woog daar niet tegenop.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

De terugkeer van steenkool in de Nederlandse energiehuishouding

Gisteren verscheen een opvallend bericht over de dalende elektriciteitsprijs in Nederland. Omdat de brandstoffen steenkool, aardolie en (daaraan gekoppeld) aardgas het laatste jaar goedkoper geworden zijn, kunnen de Nederlandse elektriciteitsproducenten nu stroom leveren tegen lagere prijzen. Maar in het persbericht van netbeheerder TenneT stond ook dat de prijsdaling mede veroorzaakt werd door de opening van 3 nieuwe kolencentrales.

Een mooie gelegenheid om de cijfers er eens bij te halen.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

BlackRock: Dit is belangrijker dan de renteverhoging

Analisten, experts, beleggers en economen proberen allemaal te voorspellen wanneer de Federal Reserve voor het eerst in jaren de rente weer zal verhogen. Volgens Rick Rieder van BlackRock is het echter belangrijker in welk tempo dat zal gebeuren en wat het eindstation is, dan wanneer de eerste renteverhoging plaatsvindt. Dat zei Rieder afgelopen week in een interview.

Vorige week bracht de Federal Reserve nog zijn post-meeting statement naar buiten, waarbij er geen veranderingen werden doorgevoerd in het huidige rentebeleid. De centrale bank verwijderde daarnaast alle kalenderreferenties voor wanneer een renteverhoging zou kunnen plaatsvinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs