Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14956 tot 14960
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Gezocht: extra miljard om de Federale put te dempen

De begrotingscontrole op federaal vlak zal geen lachertje worden. Wij voorspelden op deze website vorige week al dat het overheidstekort waarschijnlijk een pak hoger zal uitvallen dan verwacht, richtwijzer -3,5 procent ongeveer.

De eerste signalen geven ons alvast gelijk: Het is alle hens aan dek. DeMorgen kon een document inkijken waaruit blijkt dat de sociale zekerheid met een veel groter gat zit dan gedacht. Er zou sprake zijn van een tekort van bijkomend een miljard euro. Een en ander zou vermeld staan in een rapport van het Beheerscomité voor de Sociale Zekerheid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Is een beurscrash aanstaande?

Deze maand viert de bull market in aandelen haar zesde verjaardag. Sinds maart 2009 is de Amerikaanse S&P 500 index met meer dan 200% gestegen, terwijl ook de Nederlandse AEX index twee en een half keer zo hoog staat als zes jaar geleden. Zetten we dat in historisch perspectief, dan zien we dat de rally twee keer eerder zo sterk was als nu, namelijk in 1929 en 1999. Het liep toen slecht af.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Market Update (12 maart 2015)

Poetin wil gemeenschappelijke munt voor Euraziatische economische unie, Rusland krijgt een zetel in SWIFT betalingssysteem, Japan haalt meer olie uit Rusland en gouverneur Britse centrale bank noemt bestrijden van inflatie zinloos.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Errol Keyner: geldpers ECB doet denken aan zeepbellen Alan Greenspan

De lage rentes waarmee de voormalige baas van de Amerikaanse Centrale Bank, Alan Greenspan, beleggers paaide, lagen mede aan de basis van de kredietcrisis. Zeggen critici. Maar wat de Europese Centrale Bank momenteel doet, lijkt verdacht veel op het beleid van de ‘maestro’, signaleert Errol Keyner.

Dichterbij een goddelijke status kon je als mens niet komen. Alan Greenspan was zonder twijfel de machtigste persoon op aarde totdat hij in 2006 na twee decennia aftrad als oppergod van de Amerikaanse Centrale Bank. Hij liet de mensheid geloven dat hij het kapitalistische systeem met renteaanpassingen en zorgvuldig afgewogen retoriek kon sturen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Franse inflatie blijft negatief, Duitse inflatie richting nulpunt

De inflatie in Frankrijk is in februari uitgekomen op min 0,3 procent op jaarbasis, tegen een min van 0,4 procent een maand eerder.

Economen hadden in doorsnee voorspeld dat de inflatie onveranderd zou blijven op min 0,4 procent. Op maandbasis gingen de Franse consumentenprijzen met 0,7 procent omhoog, na een daling met 1 procent een maand eerder.

Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode bedroeg de inflatie eveneens min 0,3 procent op jaarbasis en 0,7 procent op maandbasis.