Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 14956 tot 14960
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

‘Grieken staan voor energiedeal met Rusland’

De Griekse regering staat op het punt een energiedeal te tekenen met Rusland. Als onderdeel van de overeenkomt zou de staatskas van Griekenland per direct worden gespekt met 5 miljard euro, waarmee de acute geldproblemen van de Grieken voorlopig zouden zijn opgelost.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

'Dreigend stroomtekort is fabel ten dienste van kernenergie'

Een dreigend stroomtekort is een vals argument om de kernenergie in België in stand te houden. Dat heeft voormalig minister van economie Johan Vande Lanotte (sp.a) gezegd na een reeks hoorzittingen in het parlement over de verlengde levensduur van de nucleaire centrales.

De twee oudste reactoren van de kerncentrale van Doel zouden dit jaar definitief moeten worden stilgelegd, maar de regering besliste om hun levensduur met tien jaar te verlengen. Daarmee wou de regering naar eigen zeggen een dreigend energietekort vermijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Amerika's grootste schuldeiser is...

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over de manier waarop het lot van de Verenigde Staten vooral bepaald wordt door zijn buitenlandse schuldeisers. Maar hoewel de Amerikaanse staatsschuld inderdaad voor een groot deel in Chinese en Japanse handen is blijkt volgens het magazine Quartz de eigen nationale bank, de Federal Reserve, de grootste schuldeiser van het land.

Jarenlang was China de grootste opkoper van Amerikaanse staatsschulden. Uit berekeningen van Bloomberg wordt echter duidelijk dat ook Japan steeds meer Amerikaanse schulden bezit. Zoveel zelfs dat Japan heel binnenkort China zou kunnen inhalen als de grootste buitenlandse Amerikaanse schuldeiser.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Waarom de Fed de rente niet in 2015 hoeft te verhogen

Dankzij een tragere economie en tegenvallende financiële markten in de VS, hebben investeerders hun verwachtingen voor wanneer de Federal Reserve de rente zal verhogen, ook wat teruggeschroefd. Mogelijk kan een renteverhoging zelfs nog later plaatsvinden dan nu verwacht wordt.

Ondanks recente discussies tussen Fed-officials, lijkt de kans dat 2015 voorbij zal gaan zonder dat er monetair zal worden verkrapt, steeds groter te worden. Zeker als wordt gekeken naar enkele van de maatstaven waar de beleidsmakers van de centrale bank naar kijken bij het formuleren van hun beslissingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

'Griekenland heeft alle reserves nodig om aan verplichtingen te voldoen'

De Griekse overheid heeft alle overgebleven geldreserves nodig om deze maand aan de salarisverplichtingen te voldoen.

De regering zou nog 2 miljard euro te besteden hebben. Dit gaat naar verluidt al op aan de salarissen en pensioenen van ambtenaren die tegen het einde van de maand betaald moeten worden.

Als er geen overeenkomst wordt gesloten met schuldeisers blijft er waarschijnlijk ook geen geld over om een lening van 1 miljard euro van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te betalen.