Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14976 tot 14980
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

11 maart: waarom de euro keldert en 7 andere dingen die je moet weten

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar stond woensdag opnieuw onder druk. De Europese munt zakte daarbij voor het eerst in lange tijd onder de grens van 1,06 dollar. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. De euro lijkt in een vrije val te zijn en weet maar geen bodem te vinden. Woensdagochtend daalde de euro/dollar

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Duitsland wijst Griekse eis voor herstelbetalingen af

Duitsland is niet van plan om in te gaan op eisen voor herstelbetalingen aan Griekenland als compensatie voor schade uit de Tweede Wereldoorlog

"We moeten ons concentreren op de huidige problemen en op een goede toekomst", aldus Seibert

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zei dat er geen reden was om te praten over herstelbetalingen en dat de eisen van de Griekse overheid een afleiding zijn voor de echte problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Ericsson schrapt 2.200 banen in Zweden

Ericsson, de grootste producent van draadloze netwerken ter wereld, schrapt in Zweden 2.200 banen. 

Met de stap moeten kosten worden bespaard en de winstgevendheid worden opgekrikt, aldus de onderneming woensdag.

Het bedrijf heeft onder meer last van concurrentie door rivalen als Nokia en Huawei. De banenreductie, die zo'n 2 procent van het huidige personeelsbestand afhaald, zal vooral de afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en bevoorrading treffen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Draghi: "Obligatieaankopen ECB komen niet te laat"

Staatsobligaties Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), weerlegt vandaag de kritiek over de laattijdige uitbreiding van de obligatieaankopen van de ECB. "Het is niet zo dat we het voorbije jaar niet gehandeld hebben", aldus Draghi vandaag in Frankfurt. De ECB heeft volgens haar voorzitter de uitzonderlijke maatregelen steeds verder uitgebreid, toen het gevaar voor een toenemende periode van lage inflatie groter werd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

VS stuurt drones en Humvees naar Oekraïne

De VS gaat meer onbemande vliegtuigen en Humvees naar Oekraïne sturen. Dat zou duidelijk zijn geworden uit een telefoongesprek tussen de Amerikaanse vice-president Joe Biden en de Oekraïense president Petro Poroshenko. De vliegtuigjes in kwestie is Raven drone, die vanuit de hand gelanceerd kunnen worden. Naast een aantal drones stuurt de VS ook 30 zwaar gepantserde en 200 normale Humvees naar Oekraïne.