Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14976 tot 14980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Moskou biedt crisis het hoofd door … 5000 nieuwe auto’s te kopen

Dat de Russische economie in crisis is, is geen nieuws. Maar hoe de overheid dit wil aanpakken, is toch vrij speciaal.

Van alle industrieën heeft de auto-industrie het meest te verduren gekregen. Volgens Rosstat is de sector met meer dan 20% gekrompen t.o.v. vorig jaar. Voor trucks en bussen ligt dit zelfs op 33% en 25%. In de eerste 2 maanden van dit jaar is de autoverkoop met 38% gedaald, tot 80 000 auto’s, aldus the Moscow Times. PWC laat weten dat men een daling van 35% voorziet voor 2015.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Deze analist verwacht snel een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar voor Apple

Apple heeft recent natuurlijk voor het eerst in 5 jaar weer een nieuw product aangekondigd: de Apple Watch. Genoeg reden voor Cantor Fitzgerald om het koersdoel voor Apple te verhogen. En wat zo bijzonder is aan dat koersdoel, is dat wanneer dat koersdoel behaald wordt, de marktkapitalisatie van het bedrijf de veelbesproken 1 biljoen dollar zou bereiken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Grieken namen 7,6 miljard euro op van hun rekeningen in februari

Griekse bedrijven en huishoudens plunderden in februari wederom hun rekeningen nadat onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zich in een impasse bevonden. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van ingewijden.

Bron: NRC.nl
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Consumenten besteden 1,8 procent meer - grootste stijging in 4 jaar

Consumenten hebben in januari 1,8 procent meer uitgegeven aan goederen en diensten dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de grootste stijging in vier jaar tijd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vooral duurzame goederen als elektronische apparaten, woninginrichting en auto’s deden het goed. Consumenten gaven daar 4,6 procent meer aan uit. De bestedingen aan andere goederen waren 3,7 procent hoger. Consumenten verbruikten bijvoorbeeld meer gas dan een jaar eerder. Dat kan liggen aan de temperatuur: het was in januari dit jaar kouder dan in 2014. Aan diensten zoals huur, verzekeringen, treinreizen en restaurantbezoekjes, gaven consumenten 0,5 procent meer uit.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Nieuwe Golfoorlog in de maak, dit maal tussen Saoedi-Arabië en Iran ?

Door gestegen spanningen in Jemen komt de olieprijs onverwacht onder druk te staan. Dit lijkt momenteel slechts een “klein” geografisch probleem. Indien dit echter escaleert naar de nabije landen is er een nieuwe oliecrisis in de maak. De prijs van ruwe olie zou na een historische diepte, vervolgens naar ongekende hoogtes kunnen stijgen.

Ondanks dat Jemen slechts bijdraagt tot 0,2% van de globale olie-export, is het door de geografische ligging het centrum van de wereldwijde energie-handel. Gelegen aan de smalle zeestraat tussen de Rode Zee en de Golf van Aden is dit de plaats waar de diverse supertankers passeren met olie voor de diverse continenten. Dit verloopt voor de zogenaamde ULCCs (ultra large crude carriers) met een DWT van 550,000 DWT wegens fysieke beperkingen allemaal via de straat van Aden.