Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14991 tot 14995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Goldman: Olieprijs terug naar 40 dollar per vat

De olieprijs zal ondanks de recente stijgingen weer flink omlaag kunnen nu wereldwijde olie-voorraden weer beginnen toe te nemen. De prijs van een vat Amerikaanse olie kan hierdoor op de korte termijn dalen naar 40 dollar per vat, zo meldt Goldman Sachs.

Tussen januari en februari steeg de olieprijs met bijna een derde, dankzij verstoringen van het aanbod in het Midden-Oosten, een sterke winter-vraag en hoge raffinagemarges. Dit volgde op een prijsdaling van ongeveer 60 procent tussen juni 2014 en januari van dit jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Amerikaanse tanks en troepen naar Baltische landen om vuist te maken tegen Rusland

Het spierballengerol aan de grenzen tussen Europa en Rusland neemt toe. Nu Russische militaire vliegtuigen de laatste tijd erg actief zijn aan de grenzen met Estland, Litouwen en Letland, wil ook de Navo tonen dat het  de verdediging van zijn lidstaten ernstig neemt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Hoe de komst van de euro de goudmarkt veranderde

In dit deel van de Gold Trail legt FOA uit dat de goudmarkt zal veranderen door de komst van de euro. In een transitie van de dollar naar een nieuwe wereldreserve zullen goudcontracten geen garantie meer geven op echt goud. Binnen het dollarsysteem is de goudmarkt zodanig veranderd dat de prijs van een goudcontract nu de prijs van fysiek goud bepaalt. Dat zal veranderen wanneer de dollar niet meer de reservemunt is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Euro verder omlaag naar nieuw recordniveau

 De euro daalde woensdag verder naar een nieuw recordniveau. Door het beleid van de ECB wordt de Europese munt alsmaar goedkoper tegenover andere wereldmunten.

Tegen 11.30 uur was een euro ongeveer 1,0584 dollar waard. Dinsdag zakte de Europese munt al naar het laagste punt sinds 2003, met een prijs van 1,08 dollar. In 2015 heeft de euro inmiddels 12 procent van de waarde verloren.

Oorzaak is het beleid van de Europese Centrale Bank om verpakte leningen en staatsobligaties op te kopen op de financiële markten. Vanaf afgelopen maandag is de ECB gestart met het programma om enkele tientallen miljarden leningen op te kopen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Market Update (11 maart 2015)

Goldman Sachs voorziet daling olieprijs naar $40, VS roept Venezuela uit tot nationale bedreiging, euro zakt naar laagste niveau in 12 jaar en VS zet druk op landen die tegen Russische sancties zijn. Lees het nieuwsoverzicht op Marketupdate!