Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14991 tot 14995
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Chinese goudvraag is veel groter

De vraag naar fysiek goud vanuit China is heel veel groter dan uit officiële cijfers blijkt. De vraag is waarom men dit feit geheim wil houden. Zo erg is het toch niet om te weten dat Chinezen en dus niet alleen de Chinese overheid, over elkaar heen vallen om maar zo veel mogelijk goud te verkrijgen?

[...]

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Onrust op oliemarkt om Jemen

 Op de oliemarkt is onrust ontstaan over de luchtaanvallen van bondgenoten van de in het nauw gedreven Jemenitische regering op de Houthi-rebellen. 

Door die aanvallen groeit de vrees voor een verdere verspreiding van de onrust in het Midden-Oosten, waardoor de levering van olie verstoord kan worden.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg 3,8 procent tot 51,08 dollar en Brent ging 2,8 procent omhoog naar 58,06 dollar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Sisyphos-mythe beschrijft hopeloze Griekse economie perfect

Griekenland heeft geen recht op een terugbetaling van 1,2 miljard euro die het hoopte terug te krijgen uit het Europese bailout fonds. Dit slechte nieuws werd vandaag bekend gemaakt door een woordvoerder van het fonds en duwt premier Tsipras opnieuw onder water.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

‘Verzekeraars voelen lage rente nog jaren’

Het lage rentepeil in de meeste delen van de wereld leidt nog jaren tot dalende beleggingsrendementen bij verzekeraars. Nederlandse levensverzekeraars lopen samen met Duitse, Noorse en Taiwanese branchegenoten de grootste risico’s. Dat stelde kredietbeoordelaar Moody’s in een donderdag gepubliceerd rapport.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Alleen aandelen resteren in zoektocht

Investeerders op zoek naar rendement resteert weinig anders dan te beleggen in aandelen. De beurzen zullen daarom waarschijnlijk verder stijgen. Tot die conclusie kwamen drie topeconomen van de vermogensbeheerders Schroders, Fidelity en Deutsche Asset & Wealth woensdag, op een conferentie in Amsterdam georganiseerd door Sharpe Financial.