Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 1501 tot 1505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

Euro stijgt naar hoogste peil in maanden

De toespraak van ECB-voorzitter Mario Draghi over het monetaire beleid heeft nogal een impact gehad. De euro is naar zijn hoogste niveau gestegen in 12 maanden tijd. In verhouding met zijn Amerikaanse tegenhanger is de waarde flink gestegen, de euro dollar-koers is op enkele dagen tijd van 1,11 dollar naar 1,14 dollar gesprongen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

Wat als Janet Yellen wordt afgezet door Trump?

Het rommelt een beetje bij de Amerikaanse centrale bank, eerder deze week werd voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve een vraag gesteld tijdens een persconferentie aangaande haar positie binnen de instelling, maar die ontweek ze zonder verpinken. Er wordt gespeculeerd dat haar termijn volgend jaar zal aflopen en ze vervangen zal worden door iemand die wordt aangesteld door President Trump zelf.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

ECB kan niet genoeg Duitse staatsobligaties kopen

De ECB loopt de laatste maanden tegen de grenzen van haar eigen stimuleringsprogramma aan, want uit de meest recente data van de centrale bank blijkt dat er de laatste maanden al minder Duitse, Nederlandse en Finse staatsobligaties worden opgekocht.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

NAVO ziet cyberaanval als aanval op de coalitie

De NAVO waarschuwt dat ook een cyberaanval op één van de lidstaten gezien wordt als een aanval op de gehele alliantie, zoals vastgelegd in artikel 5 van de NAVO. Deze waarschuwing kwam na de cyberaanval van vorige week, waardoor de computersystemen van verschillende banken, bedrijven en ministeries in Oekraïne op hol sloegen. De aanval verspreidde zich daarna ook in andere landen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 5 juli 2017

Rusland wil terrorisme van Westerse media bestrijden

In de Angelsaksische wereld wordt de media ook wel de vierde macht genoemd, omdat zij een controlerende functie hoort te hebben op de macht. Maar in de praktijk lijkt de media juist de eerste macht te zijn geworden, zo concludeert Margarita Simonyan, directrice van Russia Today. In plaats van de macht te controleren is de Westerse media uitgegroeid tot een instrument dat in staat is de publieke opinie en de normen en waarden in een land te manipuleren. Ook heeft de media de macht om bepaalde personen weg te zetten als dictators en tegelijkertijd het handelen van hun eigen regering goed te praten.