Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15006 tot 15010
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Prijzen in Groot-Brittannië stagneren voor het eerst sinds 1989

Het gemiddelde prijspeil voor consumenten in Groot-Brittannië is in februari onveranderd gebleven vergeleken met een jaar eerder.

Dat blijkt uit inflatiecijfers die het nationale statistiekbureau dinsdag heeft gepubliceerd. Sinds het begin van de metingen volgens de huidige methode in 1989 kwam het niet eerder voor dat de prijzen stagneerden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

HSBC: Rally van de dollar duurt niet lang meer

In een note aan klanten heeft David Bloom, global head FX Strategy van de bank HSBC aangegeven dat de rally in de Amerikaanse dollar zijn einde nadert. De valutastrateeg ziet hiervoor 5 duidelijke redenen.

‘De cyclus is verrassend EUR/USD bullish’

De economic surprise index voor de eurozone heeft die van de Amerikaanse economie significant verslagen in 2015. Een ommekeer tegenover 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Als Yellen niets wil doen, staat deze man klaar om haar plaats in te nemen

Een van de grote namen binnen de grote Federal Reserve is die van James Bullard. Volgens Reuters heeft hij vandaag laten vallen dat de nulrente die de centrale bank nog altijd hanteert niet meer van deze tijd is en al zeker niet in het voordeel is van de Amerikaanse economie.

Nu, dat is wat wij al een hele tijd zeggen. Het soepele monetaire beleid mag dan al dan niet tijdelijk ten einde zijn maar als het rentebeleid niet volgt, wil dat zeggen dat de Fed nog altijd volop bellen aan het creëren is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wordt ook een nieuwe trend: Vliegtuig neergestort in Frankrijk: waarschijnlijk 148 doden

Een passagiersvliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings is neergestort in het zuiden van Frankrijk. Dat meldden Franse media dinsdag. Het toestel, een Airbus A320, was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Aan boord waren 142 passagiers en zes bemanningsleden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

De dollarisering van de Russische economie

De instorting van de roebel - de munt verloor in 2014 de helft van zijn waarde tegenover de Amerikaanse dollar - heeft Russisch spaargeld massaal naar dollars (en in mindere mate euro’s) geleid. De hoeveelheid spaarrekeningen in vreemde valuta is vorig jaar dan ook verdubbeld van 19,4 tot 35,7%.

De Russen nemen het zekere voor het onzekere, nadat ze ook in 1993 en 1998 al een gelijkaardig avontuur hadden meegemaakt. Vele Russische banken - die zich in geldnood bevinden - zijn vragende partij en beloven tot 8% rente op dollarrekeningen. Maar het zijn vooral de Russische bedrijven die zich op dollars storten. In een poging om op bijkomende westerse sancties te anticiperen, staat nu 41,3% van de lokale bedrijfscash op dollarrekeningen.