Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 15006 tot 15010
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Market Update (17 april 2015)

Pensioenfondsen onder druk door extreem lage rente, vermogensbelasting roept steeds meer weerstand op door dezelfde lage rente en Varoufakis waarschuwt voor opdrogen liquiditeit in Griekenland. Verder in het nieuws: Ministers van Financiën van over de hele wereld verzamelen zich de komende drie dagen in Washington en China denkt dat yuan in 2016 wordt opgenomen in de SDR.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Wat valt er te leren van bankiers in Moldavië

Niemand die weet waar het miljard is gebleven dat in Moldavië verdwenen is. Terwijl in dit filmpje de beschuldigingen over en weer gaan tussen de burgemeester, de bakker en de kuisvrouw is er nog geen idee wie verantwoordelijk kan worden gehouden.

Banca de Economii, Banca Sociala en Unibank gaven in een paar dagen leningen uit ter waarde van een miljard dollar. De drie banken gaven de leningen waarschijnlijk uit in de aanloop naar de parlementsverkiezingen eind november 2014. Eerder ontvingen zij zelf nog een staatslening van $700 miljoen die 27 maart terugbetaald moest worden. Dat is nog steeds niet gebeurd en zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet gebeuren maar bovenop de huidige staatsschuld komen van €1,5 miljard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Dienstverlener aan oliesector schrapt nog eens 11.000 banen

Het Amerikaanse concern Schlumberger, een dienstverlener aan de oliesector, gaat nog eens 11.000 banen schrappen. Het bedrijf ziet fors minder orders binnenkomen door de lage olieprijs.

Dit meldde Schlumberger vannacht. Als eerdere ontslagrondes erbij worden opgeteld, komt het aantal ontslagen uit op 20.000, ongeveer 15 procent van het totale personeelsbestand.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Negatieve rentes zijn het “nieuwe normaal” in Europa

De rentes op staatsobligaties in Europa zijn zo dicht richting negatief terrein geschoven, dat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs spreekt van ‘het nieuwe normaal’ voor de regio.

Meer dan 2 biljoen euro aan uitstaande schulden van overheden hebben momenteel een negatieve rente, volgens berekeningen van de bank. Dit betekent dat beleggers die deze assets bezitten rente betalen om dit relatief veilige beleggingsinstrument in bezit te mogen hebben. Daarbij hopen ze dat iemand ze in de toekomst meer wil betalen voor de schuldpapieren, in plaats van dat deze expireren en dit hen een verlies oplevert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Credit-default swaps tonen een 67% kans op default voor Griekenland

Na een nieuwe downgrade van Griekenland door S&P woensdag waarschuwt de S&P reeds opnieuw over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen tussen Griekenland en de internationale schuldeisers.

Moritz Kraemer, chief sovereign rating officer, waarschuwt dat het momenteel een race tegen de klok geworden is om een algemene default te vermijden. Citeren we hierbij letterlijk de woorden die gebruikt werden door dhr. Kraemer: