Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 15011 tot 15015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Wil jij rijk worden? Volg dit 6 stappen plan

Je geld beheren is niet eenvoudig, zeker niet in het huidige monetaire klimaat – laat staan wat je allemaal moet doen wil je rijk worden. We leven in een speciale tijd waar een of ander gevaar steeds om de hoek loert, maar waar je alleen achter blijft als je niet de juiste beslissingen neemt.  Neem daarom deze 6 tips dan ook ter harte, uw financieel vermogen zal er blij mee zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

5 Tips om je portefeuille te beschermen tegen zwarte zwanen

Degene die niet leren van de geschiedenis, zijn degene die de geschiedenis zullen herhalen. Maar wat kunnen beleggers precies leren van compleet onvoorspelbare evenementen uit het verleden?

Dit soort evenementen, ook vaak ‘zwarte zwanen’ genoemd, is onvoorspelbaar, komt als een schok en heeft een enorme impact. Denk bijvoorbeeld aan 9/11 en de financiële crisis in 2008. Uit welke hoek het ook komt, dit soort evenementen kan elke portefeuille pijn doen. En hoewel ze onvoorspelbaar zijn, zijn er kenmerken die zwarte zwanen met zich meebrengen, die nuttig zijn voor de strategieën van beleggers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Dollar is te sterk

Ik heb het begin 2010 al ééns geschreven: de EUR/USD is op weg naar pariteit. De toenmalige verhouding was 1,50 en op dat moment was het nogal controversieel om de dollar te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Meer klanten voedselbank

Het aantal mensen dat afgelopen jaar aanklopte bij de voedselbank, is met 11 procent gestegen in vergelijking met 2013. In totaal ging het om 94.000 mensen.

Uit een klantenanalyse blijkt dat ruim 40 procent van de gebruikers jonger was dan achttien jaar. Dat betekent dat 37.600 kinderen voor hun voeding afhankelijk waren van de voedselbank.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Zwitserland kan klappen krijgen van Apple Watch

Zwitserland vreest Apple. Dat beweert in elk geval Swatch-uitvinder Elmar Mock. De inmiddels 61-jarige grondlegger van het hippe horlogemerk vermoedt dat de maandag gelanceerde Apple Watch de markt voor horloges tussen 500 en 1000 dollar flink onder druk gaat zetten. Het zou Zwitserland wel eens banen kunnen kosten.

Apple lanceerde maandag zijn langverwachte Apple Watch, waarover de circa 55.000 uurwerkmakers in Zwitserland tot nu toe hun schouders leken op te halen. Het land heeft grootste horloge-industrie ter wereld: de omzet van 20 miljard euro per jaar is zo’n 3,5 procent van de Zwitserse economie.