Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 15016 tot 15020
Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Zwitserland kan klappen krijgen van Apple Watch

Zwitserland vreest Apple. Dat beweert in elk geval Swatch-uitvinder Elmar Mock. De inmiddels 61-jarige grondlegger van het hippe horlogemerk vermoedt dat de maandag gelanceerde Apple Watch de markt voor horloges tussen 500 en 1000 dollar flink onder druk gaat zetten. Het zou Zwitserland wel eens banen kunnen kosten.

Apple lanceerde maandag zijn langverwachte Apple Watch, waarover de circa 55.000 uurwerkmakers in Zwitserland tot nu toe hun schouders leken op te halen. Het land heeft grootste horloge-industrie ter wereld: de omzet van 20 miljard euro per jaar is zo’n 3,5 procent van de Zwitserse economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Nog amper kwart van boeren kan rekeningen betalen

"Amper een op de vier melkveehouders kan zijn rekeningen nog betalen met de opbrengsten. Dan hebben ze hun eigen arbeidsuren nog niet in rekening gebracht". Dat zegt Johan Achten uit Bocholt die bedrijfseconomische bijstand levert aan 350 melkveebedrijven in heel Vlaanderen, zo meldt het Belang van Limburg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Rente op 10-jaars obligaties VS piekt 33 procent

De rente op 10-jaars staatsobligaties van de Verenigde Staten is recent enorm gestegen. Volgens notes van Chris Kimble zou het zelfs gaan om de grootste rally van 5 weken in 20 jaar.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, is de rente op de 10-jaars staatsobligaties dit jaar scherp gestegen. Gaat het om een opleving vanaf de bodem of kan er een nieuwe opwaartse trend worden gesignaleerd?

Handelaar Eric Peters, die ook wel de grootste volatiliteitshandelaar in de markt wordt genoemd, zegt er het volgende over:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Grieks reddingsplan: dit gebeurt er met uw geld

De noodleningen aan Griekenland worden kennelijk goed benut. Minder dan 50 van de 300 Griekse volksvertegenwoordigers namen afstand van hun wettelijk recht op een “aanvullende wagen”. Eén op zes parlementariërs.

Nochtans had premier Tsipras hen uitdrukkelijk gevraagd in zijn regeerverklaring voor het Griekse parlement om afstand te doen van dat recht. Maar zelfs niet eens een kwart van de fractie van het linkse Syriza lijkt gehoor te geven aan die oproep.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Verkoop Zilveren Munten daalt bij Perth Mint

Verkoop Zilveren Munten lager in 2015 bij Perth Mint 10 maart 2015 in Zilver

Verkoop Zilveren Munten door de Perth Mint laat in de eerste 2 maanden van 2015 een daling zien. De US Mint rapporteerde deze maand dat de verkoop in februari van de zilveren American Eagle met 19% is terug gelopen ten opzichte van de verkoop in februari 2014. In totaal kwam de verkoop bij de US Mint ten opzichte van 2014 o,3% hoger uit in de eerste twee maanden van 2015.