Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 15026 tot 15030
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

India wil goud kopen ontmoedigen met obligaties

De regering van India wil goud kopen ontmoedigen met nieuwe goudgedekte obligaties, zo schrijft de Economic Times of India. Spaarders kunnen op deze manier hun ongebruikte juwelen, goudbaren en gouden munten uitlenen aan de bank en daar rente over ontvangen. Spaarders krijgen in ruil voor het goud dat ze naar de bank brengen een certificaat, waarmee ze na afloop van de overeenkomst hun geld of goud weer op kunnen vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Legendarische beleggersrace: George Soros versus Warren Buffet

Op Valuewalk stond een artikel waarin het succes van George Soros werd vergeleken met dat van Warren Buffet. Beide mochten het in dat artikel ook opnemen tegen de S&P.

George Soros is met zijn “Quantum Fund” wellicht de meest legendarische investeerders ooit. Hij heeft een schitterende trackrecord van meerdere decennia dat begon in 1969 en eindigde in 2009. Er bestaan vrijwel geen investeerders die dat hebben nagedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Wat een sterkere dollar niet kan doen

Net op het moment dat de Amerikaanse dollar de grootste piek meemaakt sinds 2003 vallen fossiele brandstoffen onder de steungrens die ze de voorbije twee maanden zo zorgvuldig hebben opgebouwd.

Reuters meldt dat WTI onder 50 USD per vat is gevallen en Brent doet het niet veel beter met een duik van meer dan 2%!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Beste tijd van het jaar om goud te kopen

Op dit moment noteert de goudprijs $1164 per ounce, en dat is amper enkele procenten boven de lows van het voorbije jaar.

Beleggers lijken stilaan rekening te houden met een nieuwe neerwaartse beweging waarbij een prijs van $1.000 per ounce niet ondenkbaar is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Grafiek: Zo schokkend ziet de Griekse situatie eruit

Economische crises eisen natuurlijk altijd een zware tol van de maatschappijen die ermee moeten leven. Zo hebben ze effect op de werkloosheid, op de bedrijven die minder winst maken en op de dromen van mensen over een betere levensstandaard. Echter, een economische theorie stelt dat aan het einde van een crisis het land in kwestie kan opveren en kan terugkeren naar het groeiniveau van voor de crisis.