Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15031 tot 15035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Als Yellen niets wil doen, staat deze man klaar om haar plaats in te nemen

Een van de grote namen binnen de grote Federal Reserve is die van James Bullard. Volgens Reuters heeft hij vandaag laten vallen dat de nulrente die de centrale bank nog altijd hanteert niet meer van deze tijd is en al zeker niet in het voordeel is van de Amerikaanse economie.

Nu, dat is wat wij al een hele tijd zeggen. Het soepele monetaire beleid mag dan al dan niet tijdelijk ten einde zijn maar als het rentebeleid niet volgt, wil dat zeggen dat de Fed nog altijd volop bellen aan het creëren is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wordt ook een nieuwe trend: Vliegtuig neergestort in Frankrijk: waarschijnlijk 148 doden

Een passagiersvliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings is neergestort in het zuiden van Frankrijk. Dat meldden Franse media dinsdag. Het toestel, een Airbus A320, was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Aan boord waren 142 passagiers en zes bemanningsleden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

De dollarisering van de Russische economie

De instorting van de roebel - de munt verloor in 2014 de helft van zijn waarde tegenover de Amerikaanse dollar - heeft Russisch spaargeld massaal naar dollars (en in mindere mate euro’s) geleid. De hoeveelheid spaarrekeningen in vreemde valuta is vorig jaar dan ook verdubbeld van 19,4 tot 35,7%.

De Russen nemen het zekere voor het onzekere, nadat ze ook in 1993 en 1998 al een gelijkaardig avontuur hadden meegemaakt. Vele Russische banken - die zich in geldnood bevinden - zijn vragende partij en beloven tot 8% rente op dollarrekeningen. Maar het zijn vooral de Russische bedrijven die zich op dollars storten. In een poging om op bijkomende westerse sancties te anticiperen, staat nu 41,3% van de lokale bedrijfscash op dollarrekeningen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Eén op zes jongeren in België leeft in armoede

In België werd drie jaar geleden 16,7 procent van de jongeren onder de leeftijdsgrens van achttien jaar met armoede geconfronteerd. Bij de gemiddelde bevolking werd een armoedeniveau van 15 procent geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

Opgemerkt wordt dat de impact van de economische crisis op de armoede in België relatief beperkt is gebleven, maar tegelijk dient te worden vastgesteld dat het armoederisico bij jongeren een lichte toename heeft gekend, terwijl bij oudere generaties een verbetering kon worden genoteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Japan maakt zich op voor de grootste beursgang ooit

Afgelopen jaar zorgde China’s Alibaba Group voor een monster van een beursgang, ’s werelds grootste zelfs tot nu toe. Dit jaar komt Japan met een eigen monster dat waarschijnlijk de IPO van Alibaba zal overtreffen als ’s werelds meest massale beursgang ooit gezien.