Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 15036 tot 15040
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Landen doen te weinig om economie structureel te verbeteren

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren.

Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

In de Verenigde Staten, Europa en Japan is het economische herstel volgens het IMF vooral te danken aan het stimuleringsbeleid van centrale banken en andere kortetermijnoplossingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

India wil goud uit tempels halen

De Indiase regering denkt een nieuwe manier gevonden te hebben om de vraag naar goud in het land te stillen. Tempels die over grote goudschatten beschikken in de vorm van sieraden, gouden munten en goudbaren moeten aangespoord worden hun goud in te leveren bij banken, zodat die het goud kunnen omsmelten en aanleveren aan juweliers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Lagarde: aanpak economie loopt achter

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren. Dat stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Lage rente nekt pensioenfondsen: financiële positie zwakker

De financiële positie van de grote pensioenfondsen is in het eerste kwartaal verslechterd.

De lage rente is de boosdoener. Die is er de oorzaak van dat de pensioenverplichtingen van de fondsen flink stijgen. Dat wordt onvoldoende gecompenseerd door de goede beleggingsresultaten die de afgelopen maanden werden geboekt. Pensioenfondsen beleggen namelijk veel on vastrentende obligatieleningen. Door de lage rente moeten ze er rekening mee houden dat nieuwe obligatiebeleggingen minder opleveren en dat zorgt voor meer druk op de uitkeringsverplichtingen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

IMF wil niet weten van uitstel voor Grieken

Griekenland moet niet rekenen op uitstel van zijn financiële verplichtingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde vandaag in Washington.