Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15051 tot 15055
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Opkoopprogramma ECB verloopt volgens Draghi voorspoedig

De start van de jongste stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de economie aan te jagen verloopt voorspoedig.

Er is volgens ECB-president Mario Draghi genoeg in de markt om op te kopen, zei hij maandag voor de economische commissie van het Europees Parlement.

Eind januari kondigde de ECB aan om vanaf maart maandelijks 60 miljard euro per maand leningen op te gaan kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties. Die worden gekocht van banken en andere financiële instellingen als verzekeraars en pensioenfondsen. Volgens Draghi zijn er nu geen tekenen dat er niet genoeg obligaties zijn ''voor ons om op te kopen''.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Duitsland op de rem: "Griekse crisis wordt vanavond niet opgelost"

Hoe hooggespannen de verwachtingen voor de ontmoeting tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Alexis Tsipras vandaag ook zijn, temper ze maar. Dat is alvast de boodschap die Berlijn al de hele dag de wereld instuurt. "Vanavond wordt de Griekse crisis helemaal niet opgelost."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

'Duitse economie blijft op stoom'

De Duitse economie heeft de sterke eindspurt in de laatste maanden van 2014 in het eerste kwartaal van dit jaar een vervolg gegeven.

Dat schrijft de Bundesbank maandag in zijn maandrapport van maart. Ook voor het tweede kwartaal zijn de voortekenen gunstig, menen economen van de Duitse centrale bank.

Bron: deredactie.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Dreig- of bedelbrief van Griekse premier aan Merkel?

De Griekse premier Alexis Tsipras waarschuwt in een brief aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor een nakend bankroet van zijn land als dat niet snel nieuwe hulp van de EU en het IMF krijgt. Tsipras wil ook een nieuw (derde) hulpplan voor Griekenland.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

If you can't beat them, join them... waarom de VS best toetreden tot de Aziatische Investeringsbank AIIB

et Australische parlement bespreekt vandaag een eventuele totreding tot de Asian Infrastructure Investment Bank, een Chinees initiatief dat een tegenhanger voor de door de VS gedomineerde Wereldbank wil zijn. De AIIB wil Aziatische ontwikkelingsprojecten in energie, transport en infrastructuur ondersteunen en heeft daarvoor een startkapitaal van 50 miljard dollar verzameld, een som die snel zal worden opgetrokken tot het dubbele daarvan.

In november vorig jaar beslisten de Aussies - samen met Zuid-Korea en Japan - om nog even aan de zijkant te blijven staan. Die beslissing werd vooral ingegeven door Amerikaans verzet tegen het project, maar nu naast Groot-Brittanië, ook Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland zijn toegetreden, lijkt niets een Australisch ‘ja’ nog in de weg te staan. De deadline voor toetreding is eind maart.