Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15051 tot 15055
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Goudprijs verder onder druk

De goudprijs daalde dinsdag tot het laagste peil in drie maanden en is bezig met de langste verliesreeks in bijna twee jaar.

De prijsdruk komt voort uit een sterkere dollar en speculatie op een eerder dan verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, vanwege de aantrekkende economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Stijgende dollar is goed voor Europa

Alsof de Amerikaanse dollar nog niet genoeg was gestegen, zette de greenback zijn rally afgelopen vrijdag mooi nog even door nadat het Amerikaanse banenrapport over februari alle verwachten wist te overtreffen. De euro zakte maar liefst naar een niveau van 1,0871 dollar.

Goed nieuws voor Europa! Want een sterkere dollar is goed voor Europa. Zo wijst Businessinsider ons op het feit dat de trade weighted euro (afgezet tegen een mandje van verschillende valuta’s, gebaseerd op hoeveel ze met de eurozone handelen) namelijk door de vloer is gezakt. Dat ziet er als volgt uit:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Olieprijs kent lichte opstoot, maar herstel is nog niet in zicht

De prijs van een vat olie kende in februari een flinke opstoot. Nadat het vorig jaar zowat in prijs halveerde noteert een vat Brent opnieuw in de buurt van 60 dollar, terwijl de Noord-Amerikaanse variant WTI om en bij de 50 dollar kost. De stijging werd grotendeels beïnvloed door het weer. Irak werd geplaagd door zandstormen, terwijl het koude weer in Amerika de vraag naar energie heeft doen pieken.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Goudprijs zal stijgen naar $1550

Goudprijs richting $1500 tot $1600 binnen 3 jaar 09 maart 2015 in Goud

Goudprijs heeft de laatste jaren last van een negatief sentiment. De daling in de goudprijs sinds 2011 van ruim 38% heeft de belangstelling onder beleggers negatief beïnvloed. Analist Francisco Blanch van Bank of Amerika Merrill Lynch verwacht dat de goudprijs in de loop van dit jaar onder druk kan komen te staan wanneer de FED de rente zal verhogen. Blanch denkt dat de goudprijs de komende drie maanden een neerwaarts risico heeft en dat we het niveau van $1100 per troy ounce kunnen gaan zien. Maar over een periode van 2 tot 3 jaar verwacht Blanch een verbetering van het sentiment voor goud gekoppeld aan een hogere prijs.

De analist geeft aan dat de winst van januari verloren is gegaan door de sterkere Dollar. De Dollar steeg in verband met de verwachte renteverhoging door de FED. Blanch baseert zijn positieve visie voor goud op lange termijn op 2 factoren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Moet Griekenland dan maar de bitcoin invoeren?

Een opmerkelijk pleidooi: de bitcoin zou de Griekse economie een oppepper kunnen geven. Over inflatie van de digitale munt hoeven we ons geen zorgen te maken.

Stel, de Europese Centrale Bank heeft het definitief gehad met Griekenland en draait de geldkraan dicht. Staatsbankroet, Griekenland uit de euro? Zo ver hoeft het niet te komen, betoogt columnist Wolfgang Münchau, oprichter van Financial Times Deutschland, op Spiegel.de. De Griekse regering moet gewoon bitcoin als parallel betaalmiddel invoeren.