Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 15051 tot 15055
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Griekse rente stijgt verder

De zorgen op de financiële markten over Griekenland lijken verder toe te nemen. De rente op Griekse staatsleningen ging opnieuw flink omhoog. De rente op tienjarige Griekse staatsleningen steeg naar ruim 13 procent. Een hogere rente geeft aan dat de vraag naar de obligaties afneemt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

QE stopt in 2016, wat zal de waarde van de euro doen?

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zal aflopen eind 2016. Verschillende specialisten zijn bezig met een voorspelling te maken over wat de waarde van de euro zal zijn na deze periode.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Column Kees de Kort | Mario was in de war

Mario was gisteren helemaal in de war nadat hij was aangevallen door een dame. Toen begon de ECB-president rare dingen te roepen, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Een op de vijf neemt spaargeld op bij negatieve rente

Een op de vijf spaarders haalt bij een negatieve rente zijn of haar geld van de bank en ruim de helft zal bij een negatieve spaarrente op zoek gaan naar een andere aanbieder die een betere rente biedt, zo blijkt uit een onderzoek van Robeco. De vermogensbeheerder hield naar aanleiding van dit actuele thema een enquête onder minstens zeshonderd spaarders en beleggers. Van alle ondervraagden verwacht 16% dat we op termijn werkelijke te maken krijgen met een negatieve rente op spaargeld.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Oostenrijk wil spaargeld niet meer garanderen

Oostenrijk wil niet langer garant staan voor de tegoeden van spaarders, zo meldt de Duitse krant Die Presse. In Oostenrijk worden spaartegoeden via een deposito garantiestelsel gedekt tot €100.000 per persoon per bank, waarvan de helft voor rekening komt van de staat. Die garantstelling wil de overheid niet langer dragen, want een nieuw voorstel pleit ervoor deze verplichting bij de banken neer te leggen.