Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15056 tot 15060
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Als u denkt dat we in bloedige oorlogstijden leven, kijk dan even naar deze grafiek

De veelvuldige reportages omtrent de conflicten in Oekraïne, Irak en Syrië creëren de foute indruk dat meer mensen sterven in crises en oorlogen dan ooit tevoren, schrijft psycholoog Steven Pinker in The Guardian:

‘Onderzoekscentra in Oslo en Uppsala hebben alle oorlogen sinds 1946 in kaart gebracht en daaruit blijkt een onmiskenbare neerwaartse trend. Tussen de piek van de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog daalde het aantal doden pro capita met een factor tien. In het midden van de jaren 2000 bleef de trend neerwaarts evolueren, deze keer zelfs met een factor 100.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Prijs Amerikaans aardgas heeft dieptepunt nog niet bereikt

In een eerder bericht vermeldden we bij beurs.com al hoe de lage olieprijs het aantal actieve boorinstallaties naar een dieptepunt heeft gebracht, en waarom dit onvoldoende zal zijn om de olieproductie op korte termijn terug omlaag te krijgen.

Door de ontginning van schaliegas, is ook de aardgasprijs in de VS drastisch gedaald. Toch is het aantal actieve installaties voor de ontginning van schaliegas maar voor de helft zo sterk afgenomen (19%) als voor installaties die ‘tight oil’ (minder eenvoudig te ontginnen aardolie) ontginnen (41%).

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wat de bierprijs zegt over deflatie in de eurozone

De economie van Europa maakt een schizofreen moment door, schrijft Business Insider. Er zijn tekenen van economische groei en toegenomen consumentenbestedingen. Maar de eurozone is ondertussen nog steeds in deflatie: prijzen dalen over het algemeen. Prijzen stegen toch al niet veel in Europa, maar de dalende olieprijs drukte ze echt naar beneden.

Maar dat deflatie niet het einde van het liedje is, valt af te lezen aan de…bierprijs. Brouwerijen verlagen hun verkoopprijs weliswaar, maar de productiekosten van bier gaan ook omlaag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

"Grieken zijn geen luiaards, onze wantoestanden niet de schuld van de Duitsers"

Griekenland zal zich aan zijn beloften houden, maar op één belangrijke voorwaarde: "Er moet sociale rechtvaardigheid zijn". Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras vanavond gezegd na zijn bezoek aan de Duitse bondskanselier Merkel. Concrete afspraken over het Griekse hervormingsprogramma werden vandaag niet besproken, aldus Merkel. Wel pleiten beide regeringsleiders voor meer dialoog tussen elkaars landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

De allesverklarende deflatiegrafiek... Waarom het leven goedkoper wordt en u daar bij de supermarkt niets van merkt

Terwijl politici en centrale bankiers de mond vol hebben over deflatie (goederen en diensten worden goedkoper), krabt Jan-met-de-Pet zich in de haren telkens hij de supermarkt verlaat met minder producten in zijn winkelkarretje dan de vorige maand, terwijl hij wel dezelfde som spendeerde.

Een grafiek die werd samengesteld op basis van een onderzoek van het Britse studiebureau YouGov brengt nu duidelijkheid: