Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 15061 tot 15065
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Uw pensioen kan 2 kanten op

Iedereen zou zo veel mogelijk moeten sparen om een financieel gezond pensioen te hebben. Maar een grote som geld bij elkaar sparen is niet voldoende, onze investering moeten er ook voor zorgen dat ze onze gewenste levensstijl kunnen onderhouden.

Zo kan iemand veronderstellen dat hij € 75.000 per jaar nodig zal hebben gedurende 20 jaar van zijn pensioen, die persoon zou dan € 1,5 miljoen bij elkaar moeten sparen. Maar dit schept al enkele problemen: wat als deze persoon langer dan 20 jaar zou leven gedurende zijn pensioen?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Hoeveel vierkante meter vastgoed koopt u met 1 miljoen dollar (921.000 euro) in deze 20 topsteden?

De Amerikaanse auteur/journalist Robert Frank (CNBC) publiceerde eerder deze week en tweet waarin de vastgoedprijs in 's werelds belangrijkste steden is uitgedrukt in het aantal vierkante meter die met 1 miljoen dollar (921.000 euro) kan worden gekocht.

De lijst correspondeert niet noodzakelijk met de 40 steden waar de UNHWI's (Ultra Net High Worth Individuals) liefst hun tijd doorbrengen. Dat zijn de mensen die 30 miljoen dollar of meer bezitten. Monaco is zonder meer de duurste locatie wereldwijd, maar staat niet eens in voormelde top 40. Ook in Genève en Los Angeles is vastgoed peperduur, maar ook deze locaties staan niet eens bij de 10 door UNHWI's geprefereerde steden.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Zwitserse centrale bank overweegt verhoging negatieve rente

De Zwitserse centrale bank overweegt een verhoging van de negatieve rente, zo schrijft de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag op basis van een anonieme bron die vertrouwd zou zijn met de kwestie. De rente die nu -0,75% is zou verhoogd kunnen worden naar -1,5% om de vlucht van kapitaal richting de Zwitserse franc te ontmoedigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Oekraïne, de graanschuur van Europa

Volgens het Ministerie van Agrarisch Beleid en Voedsel in Oekraïne, heeft het land sinds het begin van 2014/2015, en rekenend vanaf 3 maart, 24,683 miljoen ton graan geëxporteerd. Meer bepaald, 9,37 miljoen ton tarwe, 3,871 miljoen ton gerst en 11,398 miljoen ton mais.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Internationaal betalingssysteem voor Chinese yuan bijna gereed

Het langverwachte internationale betalingssysteem voor de Chinese yuan zal nog dit jaar in gebruik worden genomen, zo verklaren verschillende bronnen tegenover Reuters. Het nieuwe China International Payment System (CIPS) moet het nog eenvoudiger maken wereldwijd betalingen uit te voeren in de Chinese valuta, waardoor het voor bedrijven interessanter wordt om over te stappen.