Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15066 tot 15070
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Tsipras spreekt 'eindelijk ontspannen' met Merkel alleen

De Griekse premier Alexis Tsipras is maandag op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij zei tegen Griekse media dat de twee leiders eindelijk ontspannen kunnen praten en niet onder druk staan van allerlei onderhandelingen.

Tsipras heeft lang gewacht met 'het ontspannen gesprek' met de voornaamste geldschieter van zijn land. Hij werd 26 januari premier dankzij de verkiezingsoverwinning van zijn linkse partijencoalitie Syriza. Hij ging destijds snel naar Europese hoofdsteden, maar liet Berlijn links liggen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Spanje: Grieken krijgen pas geld na hervormingen

 Griekenland krijgt pas geld van de eurolanden als de beloofde economische hervormingen daadwerkelijk zijn ingevoerd. Dat zegt de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos in een vandaag gepubliceerd interview met de Britse krant Financial Times.

[...]

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Een top 10

Je moet er echt wel wat geld voor over hebben, maar dan koop je wel een stukje zekerheid. De aandelen van de onderstaande bedrijven zijn niet voor niets zo duur. Van metaal, banken tot chocolade, ze zijn allemaal te vinden in de top 10 duurste aandelen ter wereld (van dit moment!).

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Eerste slachtoffer oliecrash aan Chinees infuus

Na bilaterale gesprekken tussen China en Venezuela zijn beiden overeengekomen over een lening ter waarde van 10 miljard USD. De ene helft als (nood)financiering, het andere gedeelte voor een verdere ontwikkeling van de olievelden.

Venezuela kampt momenteel met een zwaar begrotingstekort door de sterk gedaalde olieprijzen en verwacht dit jaar een economische krimp van 7% (cijfers IMF). Naast de krimpende economie zit Venezuela met een rente van maar liefst 30% op haar staatsobligaties (looptijd tot 2027), een schuld van maar liefst 66miljard USD.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

De volgende keer dat iemand u vertelt dat de Amerikaanse economie sterk presteert, toon 'm dan even deze 9 grafieken

Ondanks dat de Federal Reserve en de mainstream pers u graag doen geloven dat een renteverhoging niet lang meer op zich zal laten wachten, achten vele economen de kans dat die er ooit komt zeer klein tot onbestaande.

De Amerikaanse schuld bedraagt vandaag meer dan 18.000 miljard dollar (18.000.000.000.000). De VS kunnen die schuld nooit terugbetalen en betalen hun oude schulden vandaag af door het aangaan van nieuwe schulden. Enkel al om die reden hebben de VS er alle belang bij de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Elke stijging van een procentpunt in het renteniveau doet de Amerikaanse schuldenlast op jaarbasis namelijk met 150 à 170 miljard dollar stijgen.