Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15071 tot 15075
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Hoe Rusland Hongaarse steun opkocht voor 10 miljard euro

Rusland gaat Hongarije 10 miljard euro lenen om haar enige kerncentrale Paks te kunnen uitbreiden. De centrale levert 40% van de energie van het land. Officieel is het een hulplening maar onofficieel wil Rusland invloed binnen de EU opkopen, aldus the Moscow Times. Volgens Zoltan Illes, de voormalige staatssecretaris voor Milieu, probeert premier Viktor Orban geld in de economie te pompen in voorbereiding op de verkiezingen van 2018. De deal heeft niets met energie te maken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

31 maart: Chinese bankbaas ziet loon 90 procent kelderen en 8 andere dingen die je moet weten

De baas van de op één na grootste bank van China noemt het uitermate correct dat zijn salaris met 90 procent wordt verlaagd. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Europa en zijn jeugd: '2 miljard euro voor het Erasmusprogramma; 200 miljard voor de rente op Europese schulden'

'De nederlaag van de Franse socialisten bij de regionale verkiezingen is symptomatisch voor een Europa waarin de traditionele partijen geen rekening houden met de bekommernissen van de burger,' schrijft de Franse econoom Thomas Piketty in de Italianse krant La Repubblica:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

TIM COOK: 'Er gebeurt iets zeer gevaarlijks in de Verenigde Staten van Amerika'

Tim Cook, de CEO van het Amerikaanse technologieconcern Apple, heeft in een opiniestuk in de Washington Post gezegd zich erg ongerust te maken over wat er in de Verenigde Staten aan de gang is.

In verschillende Amerikaanse staten, waaronder Arkansas, Indiana, Michigan, Florida en Texas zijn of worden snel wetten goedgekeurd die eigenaars van handelszaken op religieuze basis toelaten holebi’s te discrimineren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Bijna geen deflatie meer in eurozone

Terwijl de Europese Centrale Bank vers geld in de economie pompt, lijkt het gevaar van deflatie al weer te wijken. In maart daalden de consumentenprijzen in de eurozone nog maar heel licht.

Het leven in de eurolanden werd in maart opnieuw goedkoper, maar het gemiddelde prijspeil voor consumenten daalde minder sterk dan in de eerste twee maanden van dit jaar.