Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15076 tot 15080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Waarom de olieprijs dit jaar naar 70 dollar gaat

Ondernemer in de energiebranche, Boone Pickens, verwacht dat de olieprijs aan het einde van het jaar op 70 dollar per vat zal staan. Daarnaast verwacht hij een olieprijs van 80 tot 90 dollar per vat binnen 12 tot 18 maanden.

In een interview zei Pickens dat Amerikaanse producenten zich in het proces bevinden om de markt weer in balans te krijgen, waarbij hij doelde op het dalend aantal olieboorplatformen als gevolg van de langdurig gedaalde olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Oekraïne hoeft Russische schuld niet vervroegd af te lossen

Rusland zal Oekraïne niet vragen om de uitstaande schuld vervroegd terug te betalen.

Dat heeft de Russische staatssecretaris van Financiën Sergei Storchak maandag gezegd, meldt Reuters. Rusland heeft eind 2013 3 miljard dollar aan Oekraïense obligatieleningen in euro's gekocht.

De obligaties vervallen in december, maar bevatten een clausule waarin staat dat het Kremlin onmiddelijke betaling kan eisen wanneer de Oekraïense staatsschuld meer dan 60 procent van het bbp bedraagt. Vorig jaar bedroeg de schuld echter al 73 procent van het bbp. Dit jaar stijgt dat percentage naar verwachting tot 94 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Verzekeren tegen overstroming: dat kan weer, voor eerst sinds waternoodramp

Huishoudens kunnen zich binnenkort weer verzekeren tegen overstromingsschade. Het verzekeringsbedrijfje Neerlandse komt opnieuw met een polis die dekking biedt tegen schade bij overstromingen.

Het is voor het eerst sinds de jaren vijftig dat de schade volledig vergoed kan worden, bevestigde Neerlandse maandag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Na de watersnoodramp van 1953 spraken verzekeraars af om dit soort grote rampen voortaan niet meer in de dekking op te nemen. Het risico dat een verzekeraar om zou vallen, zou te groot zijn.

Pas in 2012 durfde Neerlandse het als eerste partij aan om overstromingen weer te gaan verzekeren. Maar de vraag naar die zogeheten catastrofeverzekering viel tegen, omdat de dekking relatief laag was (maximaal 75.000 euro) en de premie juist erg hoog. Vorig jaar stopte Neerlandse daarom met dit product.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Dit is de man die Singapore één van de rijkste landen ter wereld maakte

Lee Kuan Yew wordt gezien als de grondlegger van het moderne Singapore. Hij overleed maandag op 91-jarige leeftijd.

Lee Kuan Yew, de eerste premier van Singapore, is maandag (lokale tijd) op 91-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Singapore, zo maakte het kantoor van premier Lee Hsien Loong bekend.

Lee Kuan Yew wordt gezien als de grondlegger van het moderne Singapore. Onder zijn leiderschap groeide Singapore uit tot een van de meest welvarende landen van Azië. Lee Kuan Yew had zich weliswaar teruggetrokken uit het politieke leven, hij werd nog steeds beschouwd als een invloedrijk persoon binnen de regering van Lee Hsien Loong, zijn oudste zoon.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Op deze kaarten zie je waar 's werelds jongste en oudste bevolkingen wonen

Wat vertelt de gemiddelde leeftijd van bewoners over een land? Veel, blijkt uit een infografiek die werd samegensteld door de Amerikaanse krant Global Post, op basis van gegevens die werden verzameld uit het CIA Factbook.

1,2 miljard mensen zijn vandaag tussen de 15 en 24 jaar oud. Doch die zijn niet altijd gelijkmatig over de verschillende landen verdeeld.

In Europa mag gerust gesproken worden van een demografische tijdbom, met Duitsland, Italië en Oostenrijk die samen met Japan de top vier van oudste bevolkingen wereldwijd voor hun rekening nemen. Een bewoner van Japan of Duitsland is gemiddeld 46,1 jaar oud. Verwacht wordt dat de Duitse bevolking tegen 2060 met 19% zal krimpen tot 66 miljoen. Als gevolg daarvan verdwijnt ook veel kennis, wat het land opzadelt met tal van knelpuntberoepen.

[...]