Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15081 tot 15085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Default Andorra in de maak, na problemen banksector

Andorra, een kleine stadstaat gelegen tussen Frankrijk en Spanje zou wel eens de volgende dominosteen kunnen worden in het rijtje van landen die zonder hulp van buitenaf over de kop zouden gaan. Andorra is vooral gekend omwille van het toerisme, ski resorts, enkele historische gebouwen en de belastingvrije shoppingsmogelijkheden.

Een andere zijde van Andorra is echter de financiƫle sector (cfr. IJsland) en de (vroegere) mogelijkheden tot ontduiken van belastingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Graaicultuur is terug van nooit weggeweest

De bonussen zijn weer terug. Op Wall Street ontvangen bankiers en beurshandelaren inmiddels alweer extreem hoge jaarsalarissen, alsof de tijd heeft stilgestaan. De hardwerkende burger moet minstens zeven levens hebben en vier eeuwen aaneengesloten ploeteren om één zo’n jaarsalaris bij elkaar te sprokkelen. Niet alleen op Wall Street ontvangen mensen die vertoeven in de hoogste regionen van de virtuele wereld van het geld megabeloningen. Ook Nederlandse bankiers en verzekeraars schromen niet om zichzelf torenhoge salarissen en bonussen toe te kennen. De verhoging van salarissen bij de ING en ABN Amro, zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Vakbonden zijn verontwaardigd en roepen ‘De graaicultuur is terug.’

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Goud verliest opnieuw terrein

Goud nam gisteren afscheid van de mooie beursweek die het vorige week had. Het gele edelmetaal kon rekenen op een verlies doordat aandelen weer kopers wisten te trekken en het edelmetaal juist van de hand deden. Ook zilver daalde in waarde.

Nadat goud 7 handelsdagen achter elkaar in prijs steeg, eindigde dit op vrijdag. Toch sloot het edelmetaal de week af met een plus van rond de 5 procent dankzij zwakte in de aandelenmarkt en onzekerheden in de wereld. Nadat Amerikaanse aandelen vrijdag licht hoger de handelsdag afsloten, klommen ze maandag opnieuw. Overigens zagen aandelen uit de Verenigde Staten vorige week hun grootste verlies op weekbasis sinds het einde van februari.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

India hongerig

India zal dit jaar een grotere groei kunnen voorleggen dan regiogenoot China.

Zo rapporteert de Asian Development Bank.

Voor het eerst komt India zo voor de gehele wereld op de voorgrond te staan. Het zal niet de laatste keer zijn dat we van het land horen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nederlandse export ziet VS als groeimarkt, dankzij lage euro

Voor het eerst sinds 2009 staan de Verenigde Staten weer in de top 3 van belangrijkste exportmarkten voor Nederland. Exporteurs verwachten dat in 2015 de omzet van de export naar Amerika met 60 procent stijgt.