EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15081 tot 15085
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Poetin aan zet in Koude Oorlog en valutaoorlog

De volgende zet in het grote schaaktoernooi van deze valutaoorlog is gemaakt. Op 23 april schudde de Russische president Vladimir Poetin de hand met de Argentijnse president Cristina Fernandez tijdens hun bezoek in het Kremlin in Moskou waar men heeft afgesproken de wereldreservemunt, de Amerikaanse dollar, buitenspel te zetten.

En zo lijkt een volgende set in twee oorlogen gezet te zijn in zowel de Koude Oorlog tussen NAVO en Rusland, alsook in de valutaoorlog waarin het belang van valuta’s steeds verder worden aangetast. De twee machtsblokken liggen elkaar al langere tijd dwars waar het elkaar sancties over en weer oplegt in navolging op het terugvorderen van het Krim door Rusland, voorheen per ongeluk cadeau gedaan aan Oekraïne.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

De koning schaakt

Iran speculeerde de voorbije maanden op een machtsvacuüm in Saoedi-Arabië na de dood van koning Abdoellah. Betere banden met het Westen en steun aan Sjiitische minderheden in Soenitische landen zou de Saoedische hegemonie in de Arabische wereld naar de kroon moeten steken. Maar Riyyad heeft de touwtjes meer dan ooit in handen.

De nieuwe koning Salman laat er geen gras over groeien: hij verving zowat de hele centrale staf, herverdeelde ministerposten onder zijn broers en neven, en stuurde oudgedienden de laan uit. Vrees voor een coup of een stijlbreuk met het verleden?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Stand van Nederland: economie groeit lekker, maar er kan nog een tandje bij

De Nederlandse economie groeit in mei met 1,4 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer van de economie van zakensite Z24.nl. In april groeit de economie eveneens met 1,4 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Stijgt de euro of daalt de dollar?

De Amerikaanse dollar daalt donderdag voor de zevende dag op rij en flirt met de grens van 1.12 euro. De onafgebroken stijging van de ‘greenback’ - zowat iedereen was het enkele weken geleden nog eens over het feit dat pariteit onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd was - lijkt een pauze te hebben ingelast, nu de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van 2015 tot stilstand lijkt gekomen.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Column Kees de Kort | De Japanners blíjven graven

"Als je een klein Japannertje bent en je kijkt naar de toekomst, denk je: ik ga maar emigreren naar Europa." Volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort zijn de Japanse economische cijfers geen reden tot een feestje.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs