EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15086 tot 15090
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Economisch herstel in eurozone zet zich voort

De economie van de eurozone zal zich verder herstellen. Daar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) van uit. "Op korte termijn kunnen de monetaire beleidsmaatregelen die recent door de ECB geïntroduceerd werden, de lage olieprijs en de depreciatie van de euro ertoe bijdragen dat het herstel breder wordt en zich geleidelijk aan versterkt", aldus de ECB.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

30 april: waarom de beurs kantelt en 6 andere dingen die je moet weten

Waar komt de forse correctie van beurzen in de afgelopen dagen vandaan? Als de kudde een tijdje massaal één kant oploopt, kun je een plotselinge schok verwachten. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Banken moeten hun buffers sterk vergroten

In de nasleep van de financiële crisis is veel gesproken over het aanscherpen van het bankentoezicht. De bankenlobby heeft echter essentiële veranderingen in de kern van het toezicht geblokkeerd. Banken hebben nog steeds te kleine kapitaalbuffers. Om de bankensector echt veiliger te maken, moet dit veranderen. Met grotere kapitaalbuffers komen banken minder snel in de problemen. Mocht overheidsingrijpen onvermijdelijk zijn, dan zal dat in ieder geval minder belastinggeld kosten.

[...]

Lees verder op Volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Door overijverig CBS betaalt Nederland veel te veel aan Brussel

Leestip:

Er valt geen peil meer te trekken op de statistiekbrij rond het nationaal inkomen. Andere EU-landen worden beter van de Nederlandse cijferijver. En het kabinet kan daardoor zijn zaakjes mooier voorstellen. Maar geen Nederlander wordt er beter van. Integendeel.

Leestip:

Er valt geen peil meer te trekken op de statistiekbrij rond het nationaal inkomen. Andere EU-landen worden beter van de Nederlandse cijferijver. En het kabinet kan daardoor zijn zaakjes mooier voorstellen. Maar geen Nederlander wordt er beter van. Integendeel.

Nederland wordt op papier steeds welvarender, alleen wordt geen Nederlandse burger er beter van - eerder slechter.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is ijverig bezig steeds weer nieuwe definities door te voeren en steeds weer nieuwe economische activiteiten op te sporen om die te kunnen toe voegen aan de nationale economie. Het gevolg: hogere contributies aan Brussel en mogelijk ook hogere uitgaven voor ontwikkelingshulp.

[...]

Lees verder op Elsevier.nl
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Werkloosheidspercentage eurzone daalt nog niet: 11,3 procent in maart

De werkloosheid in de eurozone is in maart opnieuw uitgekomen op 11,3 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 18,1 miljoen mensen werkloos. Dat waren er 36.000 minder dan een maand eerder. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 9,8 procent, eveneens onveranderd vergeleken met februari. In de EU zaten ruim 23,7 miljoen mensen zonder betaald werk.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs