Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15086 tot 15090
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Gaat de Chinese overheid de vastgoedmarkt stimuleren?

Chinese vastgoedaandelen sloten de handelsdag maandag af met de grootste winsten in 6 jaar. Dit gebeurde dankzij speculatie over dat de Chinese overheid minder streng zou worden wat betreft het kopen van vastgoed om zo ’s werelds op 1 na grootste economie te stimuleren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Politiemensen drukken bitcoins achterover bij onderzoek naar Silk Road-site

Twee agenten die betrokken waren bij het onderzoek naar de online drugsmarktplaats Silk Road, hebben tijdens dat onderzoek vermoedelijk bitcoins gestolen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

ECB koopt iets minder obligaties in derde week opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in de derde week sinds het aanzetten van de geldpers voor bijna 15 miljard euro aan obligaties opgekocht.

Dit blijkt maandag uit cijfers van de ECB. De bank kocht vorige week in totaal voor 14,7 miljard euro aan obligaties, iets minder dan de 16,5 miljard de week daarvoor. In totaal staat de teller nu op 41,016 miljard euro.

Eind januari kondigde de ECB aan om vanaf maart maandelijks 60 miljard euro per maand leningen op te gaan kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties. Die worden gekocht van banken en andere financiële instellingen als verzekeraars en pensioenfondsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Waarom de ECB mogelijk eerder stopt met QE

Afgelopen week kwamen er cijfers naar buiten over het aantal leningen dat is uitgegeven in Europa. Opvallend positief was daarbij dat het aantal leningen aan non-financial companies – en dus aan de reële economie – erg goed was gestegen.

En omdat er sprake kan zijn van volatiliteit en andere factoren, kan het geen kwaad om het gemiddelde te nemen over de afgelopen 3 maanden. ‘Wat je dan ziet is dat de omvang van het aantal leningen nog steeds veel sterker is dan de afgelopen jaren’, zegt Manish Singh, head of investments bij Crossbridge Capital tegenover Bloomberg. ‘Je ziet echt dat er geld geleend wordt aan de reële economie. Ook het feit dat banken nu veel van hun risicoloze assets hebben verkocht is een goed teken. Dat geld zal namelijk ook de economie instromen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Sterke windbuien zet Duitse stroomnet onder druk

Sterke windbuien zetten momenteel het Duitse stroomnet onder druk. Een zeer grote hoeveelheid windenergie zorgt voor een probleem van belasting. Alleen vandaag wordt een injectie van 30.000 megawatt windenergie verwacht op het Duitse net, zo meldt netbeheerder Tennet. Dat komt overeen met de productie van ongeveer 22 kerncentrales.