Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15091 tot 15095
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Export laat grootste groei sinds 2011 zien

Het volume van de export van goederen lag in januari 2015 10,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei sinds 2011.

Vooral de export van aardolieproducten, machines en apparaten steeg. Ook groeide de export van voedings- en genotmiddelen, transportmiddelen en chemische producten licht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Dat de euro instort is geweldig nieuws voor Europa

De euro daalt momenteel zo hard als je van een munt uit een ontwikkelde zone mag verwachten. De munt is zelfs op weg om zijn grootste daling in een kwartaal tegenover de dollar ooit te zien.

En zoals veel analisten al voorspeld hadden, beweegt de euro steeds meer richting pariteit met de dollar. Analisten voorspelden dit tot voor kort nog gemiddeld voor eind 2016. Blijft de euro echter in het huidige tempo dalen, dan is het slechts een zaak van enkele weken of maanden in tegenstelling tot jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Duitsland bekijkt amputatie Grieks been

Zelfs zonder officiële onderhandelingen dit weekend blijft het water verdiepen tussen Duitsland en Griekenland, meer in het bijzonder tussen de beide ministers van financiën,  Wolfgang Schaeuble en Yanis Varoufakis.

Wolfgang Schaueble liet zich dit weekend negatief ontvallen dat een “Grexident” mogelijk is, dit op vraag van enkele Oostenrijkse interviewers. Met een mogelijke “Grexident” bedoelt Schaeuble dat een reeks accidentele gebeurtenissen kunnen leiden tot een verlaten van de euro. Aangezien de houding van Griekenland niet te voorspellen is, is een dergelijk scenario niet uit te sluiten aldus Schaeuble.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Market Update (16 maart 2015)

Hollande tevreden over wisselkoers euro, China en Rusland blijven dollarreserves verkopen, Poetin was klaar voor nucleaire confrontatie vanwege de Krim en China steunt positie Rusland over de Krim.

Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Noord-Koreaanse diplomaat smokkelt 27 kilo goud

Vlag Noord-Korea en BangladeshBangladesh heeft een Noord-Koreaanse diplomaat betrapt terwijl hij 27 kilo goud het land in wilde smokkelen.

Son Young-nam, eerste secretaris van de Noord-Koreaanse ambassade in Dhaka, werd gepakt toen hij vrijdag in Bangladesh arriveerde vanuit Singapore.

[...]

Volgens officiële cijfers heeft de douane ongeveer 1.000 kilo goud onderschept in de afgelopen 22 maanden op de 2 internationale vliegvelden van Bangladesh.