Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15096 tot 15100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Zo doen verschillende sectoren het tijdens een renteverhoging in de VS

De financiële markten zijn al maanden in de ban van een mogelijke renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve. Dat een renteverhoging geen jaren meer zal duren lijkt duidelijk, maar of de rente in de zomer wordt verhoogd, in september of pas begin volgend jaar daar lijken economen en marktvorsers het maar niet over eens te kunnen worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Tegenlicht over vervuilende recycling van goud uit afval

Tegenlicht zond gisteravond een documentaire uit over de winning van goud, zilver, koper en andere waardevolle metalen uit (elektronisch) afval. Dat gebeurt ook in derdewereldlanden, op een manier die niet alleen zeer vervuilend, maar ook zeer inefficiënt is. Een documentaire over de donkere kant van recycling.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Column Kees de Kort | Vergrijzende arbeidsmarkt in de VS

Macro-econoom Kees de Kort constateert een vergrijzende arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. "er zijn opgeteld 14 miljoen banen bijgekomen, en 15 miljoen in de groep 55-plussers ."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Duurzame energie, het nieuwe zwarte goud

Het nieuwe elektriciteitssysteem dat op Bonaire is geïntroduceerd heeft geleid tot een meer betrouwbare elektriciteitsvoorziening, meer werkgelegenheid, minder afhankelijkheid van olie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. Bewoners betalen momenteel $0,22 / kWh voor elektriciteit terwijl de prijzen 7 jaar geleden nog zo’n $0,50 / kWh waren.

Op het vlak van duurzame energie is Nederlands bijzondere gemeente Bonaire een absoluut schoolvoorbeeld. De wind turbines op het eiland produceren 40 tot 45% van de totale jaarbehoefte. Wanneer er niet genoeg windenergie voor handen is nemen diesel generatoren het over. Deze draaien op zowel traditionele- als biodiesel. Met behulp van algen die gekweekt worden op Bonaire’s zoutvlaktes is het de bedoeling om biobrandstof te maken dat gebruikt kan worden in de bestaande generatoren om zo tot een duurzame energie score te komen van 100%. Voor de Caraïben een unicum.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

30 maart: Griekse rijkentaks, toeristen-btw en 7 andere dingen die je moet weten

Hoe gaat de lijst met hervormingsvoorstellen van de Griekse regering er precies uitzien? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.