Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15096 tot 15100
Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Eerlijke vinder brengt zeldzame gouden munt terug naar eigenaar

Stella gouden muntToen hij ontdekte dat hij een gouden munt van $60.000 was verloren tijdens de American Numismatic Association’s National Money Show in Portland werd Brian Hendelson gek.

Maar Hendelson, handelaar in oude munten uit Bridgewater, werd al de volgende ochtend met de munt herenigd.

Deze snelle hereniging kwam door de eerlijkheid van Chris Nokes, bezoeker van de beurs. Hij kreeg nog een gouden munt als vindersloon van Hendelson.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Verrassing? Meest teleurstellende economie ter wereld is... de Amerikaanse

De Amerikaanse economische data - door Bloomberg verzameld in de ECO U.S. Surprise Index - scoren hun slechtste maand sinds 2009, toen de economie in een diepe recessie verkeerde. Slechts één gegeven ontsnapt aan de malaise: de werkgelegenheid. In februari werden nog eens 295.000 jobs gecreëerd, de voorbije vier maanden zelfs 1,2 miljoen, wat wijst op een herstellende arbeidsmarkt.

Alle overige indicatoren staan op rood: zowel persoonlijke inkomens als uitgaven, productie, autoverkopen, fabrieksorders en retailverkopen scoren zwak.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

België kent recordaantal achterstallige kredieten

Uit een recente publicatie van de ‘Centrale voor Kredieten aan Particulieren’, van de Nationale Bank van België, blijkt dat de Belg steeds meer moeite heeft zijn lening af te betalen.

Vergeleken met een jaar geleden, is het aantal kredietnemers met minstens één achterstallig contract namelijk met 2,4% toegenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Brazilië is het beu: ruim een miljoen demonstranten eisen het aftreden van Rousseff

Meer dan een miljoen Brazilianen zijn in verschillende steden de straat op gegaan om te betogen tegen het beleid van de regering. Sommigen roepen president Dilma Rousseff op te vertrekken.

De hogere belastingen en prijzen voor bijvoorbeeld benzine zetten kwaad bloed bij de Brazilianen, zeker nu ook een groot corruptieschandaal meerdere politici de kop lijkt te kosten. In São Paulo alleen al liepen zeker een miljoen mensen mee in een verregende mars en ook in vele andere steden betoogden duizenden of tienduizenden mensen tegen de regering. In Brasilia gooiden mensen witte rozen in een fontein en gaven de bloemen aan de bewakers van het presidentiële paleis.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Goudprijs: Wat hebben de Fed en de ECB afgesproken?

Gaat de goudprijs zakken onder de $1.000 door rentebesluiten van de Fed?

De ECB en de Fed lijken hun rollen volledig te hebben omgedraaid. Waar Draghi volledig los gaat, lijkt Yellen steeds strikter te worden. De euro zakt steeds dieper weg ten opzichte van de dollar die nu zelfs door het dak van 100 punten is geschoten op de dollar index. Hoe zal de goudprijs hierop reageren?

[...]