Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 15101 tot 15105
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

'Ook Zwitserse banken bij fraude Petrobras'

Zwitserse banken zijn betrokken geweest bij de omvangrijke fraude bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras. 

Dat meldt een kroongetuige in het onderzoek tegen Petrobras, aldus zakenkrant Financial Times.

Een voormalig directeur van Petrobras, Pedro Barusco, verklaarde tegenover de rechtbank dat hij miljoenen aan ontvangen steekpenningen heeft witgewassen via verschillende rekeningen bij Zwitserse banken.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Meeste Oekraïners in Polen willen niet meer weg

Driekwart van de Oekraïners die werk hebben gevonden in Polen is niet van plan ooit terug te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek. Volgens Radio Polen wil slechts 15 procent terugkeren na het aflopen van het visum, maar is 39 procent actief op zoek naar mogelijkheden om toch in het buurland te blijven.

Afgelopen jaar vonden 373.000 Oekraïners werk in Polen, 155.000 meer dan in 2013. Vanwege de slechte economische situatie in eigen land zoeken veel Oekraïners nu hun heil elders.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Griekenland kan referendum uitroepen

Dat heeft de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, gezegd tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Maandag komen de ministers van Financiën van de eurozone bijeen in Brussel om opnieuw te vergaderen over Griekenland. Onlangs werd een deal bereikt over een verlenging van het steunprogramma voor Griekenland met vier maanden, maar er wordt nog onderhandeld over de hervormingen die Athene moet doorvoeren in ruil voor de verlenging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Varoufakis: als Europese eisen Griekenland niet zinnen, roepen we referendum uit

Griekenland kan een referendum of vervroegde verkiezingen uitroepen als de Europese geldschieters de plannen van de Griekse regering voor de aanpak van de schuldenproblematiek verwerpen.

Dat heeft de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, gezegd tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Saudi-Arabië koopt meeste wapens, VS grootste exporteur

Saudi-Arabië heeft India vorig jaar ingehaald als ‘s werelds grootste wapenimporteur. Dat maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS bekend.

Volgens IHS gingen de importen van defensieapparatuur in Saudi-Arabië met 54 procent omhoog. Vanwege de onrust in het Midden-Oosten breidt het land zijn militaire capaciteit drastisch uit. Voor dit jaar wordt verwacht dat Saudi-Arabië zijn wapenimporten met 52 procent gaat verhogen tot 9,8 miljard dollar (9 miljard euro).