Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15101 tot 15105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Beleggers stappen massaal uit Amerikaanse aandelenfondsen

De recente volatiliteit op de markten zorgt ervoor dat investeerders in aandelen massaal naar de uitgang rennen en hun beleggingen omzetten in cash. De uitstroom van aandelenfondsen bereikte recent zelfs het hoogste niveau sinds 2009.

Fondsen die investeren in aandelen hebben dit jaar tot nu toe een uitstroom gezien van 44 miljard dollar, volgens Bank of America Merrill Lynch. Zo zagen aandelenfondsen in 5 van de voorgaande 6 weken per saldo geld uitstromen. Vooral Amerikaanse aandelen zijn hard geraakt. Daar stroomde vorige week 10,8 miljard dollar uit, rapporteerde Bank of America Merrill Lynch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Waar verdwijnt ons geld naartoe dat we aan de overheid geven?

Hoelang kunnen de verschillende overheden in België de schijn nog ophouden? Op één enkele dag melden drie verschillende bladen dat het land niet in staat is om zijn eigen financiën te beheren.

Volgens de financieel-economische krant De Tijd hebben de Belgische spoorwegen een put weten te graven van vijf miljard euro. Dat betekent dat, ondanks de minieme operationele winsten die de holding en de dochters hebben gegenereerd, de schulden nog meer zijn gegroeid.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Spaarder loopt miljarden mis door lage rente

Spaarders lopen miljarden mis door de extreem lage rente. De Zwitserse verzekeraar Swiss Re deed onderzoek naar de situatie in de Verenigde Staten en concludeerde dat Amerikaanse spaarders tussen 2008 en 2013 ongeveer $470 miljard aan rente zijn misgelopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Column Kees de Kort | 'Niet rooskleurig' is een understatement

Macro-econoom Kees de Kort ziet het besteedbaar inkomen in de VS best aardig gaan. De bestedingen zijn een heel ander verhaal, met slechts een miniplusje in februari.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Wanneer raken de ondergrondse goudreserves op?

Binnen twintig jaar raken we door onze ondergrondse goudreserves heen, zo lezen we in een rapport van Goldman Sachs. Het rapport is geschreven door Eugene King, analist op het gebied van metalen en mijnbouw bij de Europese tak van de zakenbank.