EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15106 tot 15110 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 30 juli 2015

Onverwachte daling olievoorraden VS

De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA woensdag.

De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA woensdag.

De voorraden krompen met 4,2 miljoen vaten tot 459,7 miljoen vaten, terwijl analisten in doorsnee op een stijging met 850.000 vaten hadden gerekend. Na de bekendmaking van het cijfer poetsten de olieprijzen de eerdere verliezen weg en gingen omhoog. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,2 procent tot 49,02 dollar en Brent steeg 1,1 procent naar 53,88 dollar per vat.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 30 juli 2015

“Het is tijd om goudmijnaandelen te kopen”

Het is niet erg verrassend dat goudmijnaandelen niet zonder kleerscheuren uit de recente verkoopgolf onder grondstoffen zijn gekomen. Om je een goed beeld te geven van hoeveel klappen goudmijnaandelen precies gehad hebben; de Market Vectors Gold Miners ETF daalde in de afgelopen maand met bijna 25 procent. Zullen de aandelen nog verder dalen of biedt de recente daling juist een moment om in te stappen? Bij Societe Generale denken ze dat laatste.

‘In de komende maand zie ik een redelijke kans op een herstel. Zeker met het oog op de bijeenkomst van de Fed, omdat dat het soort actie is dat we voor goudmijnaandelen gezien hebben na bijeenkomsten van de Fed’, vertelde Larry McDonald, head of U.S. macro strategy bij Societe Generale.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 30 juli 2015

Koersdoel Goud omlaag bij HSBC

HSBC heeft na de recente daling in de goudprijs het koersdoel voor Goud verlaagd.

Lees verder op TheBullionHouse.nl
Geplaatst op: woensdag 29 juli 2015

Waarom goud naar $ 350 kan dalen

Dat is natuurlijk precies wat goud bugs niet willen horen. Maar in het kader van vermijden van overmoedigheid kan het nooit kwaad stil te staan bij een pessimistisch geluid.

Dat is natuurlijk precies wat goud bugs niet willen horen. Maar in het kader van vermijden van overmoedigheid kan het nooit kwaad stil te staan bij een pessimistisch geluid.

En dat geluid is niet nieuw. Sterker nog, het komt al uit 2012, toen goud nog rond $ 1.600 noteerde. Mark Hulbert, commentator bij Marketwatch, wijst op een onderzoekspaper die Claude Erb en Campbell Harvey rond die tijd publiceerden.

De onderzoekers kwamen toen tot de conclusie dat de goudprijs hoog was in vergelijking met het historisch gemiddelde. En dat dat in het verleden altijd een garantie was voor “ondergemiddelde reële goudrendementen”, oftewel een daling. Tot op heden komt die return to mean voorspelling aardig uit.

Erb, één van de auteurs en voormalig beheerder grondstoffenfondsen bij TCW Group, laat nu weten dat goud tot maar liefst $ 350 zou kunnen dalen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 29 juli 2015

Venezuela haalt oude truc van stal om problemen te verhullen: claims op buurland Guyana

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft dinsdag bij de Verenigde Naties in New York om bemiddeling gevraagd voor het grensgeschil met buurland Guyana. Hij haalt daarmee een oude claim van stal. Venezuela maakt ook weleens aanspraak op de Antillen.

Guyana is een voormalige Britse kolonie met circa 750.000 inwoners ingeklemd tussen Venezuela, Brazilië en Suriname. Circa twee derde van het land wordt al honderd jaar geclaimd door Venezuela. Onder president Hugo Chávez (1954-2013) was de relatie goed. Maar zijn opvolger Maduro voert de spanning op.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs