Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15106 tot 15110
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

‘VS verliest koppositie op aandelenmarkten’

De bullmarkt op de Amerikaanse aandelenmarkten gaat al zijn zevende jaar in en we lijken op een kantelpunt te belanden, meent Simon Webber, fondsbeheerder bij Schroders. Amerikaanse aandelen leggen het qua rendement af tegen internationale aandelen.

Webber signaleert een aantal factoren dat internationale aandelen de overhand geeft boven Amerikaanse. De outperfomance van non-US aandelen aan het begin van dit jaar kan een voorproefje zijn van wat komen gaat.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

‘Economie Duitsland raakt oververhit’

Het inflatiecijfer in de eurozone viel verrassend mee. Maar het betekent nog niet dat de deflatievrees tot het verleden behoort, waarschuwt James McCann, econoom bij Standard Life Investments, in de wekelijkse nieuwsbrief. De daling kwam voornamelijk door volatiele energie- en voedselprijzen. De onderliggende trend blijft zwak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

“Verruiming in Japan heeft beperkte voordelen”

De historische kwantitatieve verruimingsmaatregelen in Japan lijken slechts beperkte wezenlijke voordelen te hebben opgeleverd voor de economie van het land. Dat zeggen Peter Wilmhurst en Joanne Wong, beide portfoliomanager en researchanalist van Templeton Global Equity Groep, in een note.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

China: behalen verwachte groei niet makkelijk

Het zal niet makkelijk worden om de Chinese economie met 7 procent te laten groeien. Dat zei premier Li Keqiang zondag aan het eind van het jaarlijkse overleg van het Chinese Nationale Volkscongres. Maar de regering zal ingrijpen als de groeicijfers onder verwachting dreigen te raken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Recordaantal Belgen kan krediet niet terugbetalen

Het aantal Belgen dat een lening niet tijdig kan terugbetalen, zit op een recordhoogte. Met 352.270 zijn ze intussen, 'goed' voor 3,13 miljard euro aan achterstallige betalingen. Vooral de opvallende stijging bij de hypotheekleningen baart zorgen, schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.