Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15106 tot 15110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nieuw fiscaal paradijs aan de poorten van Europa?

Volkomen onder de radar van Westerse media zijn de interne ontwikkelingen van de kersverse “autonome republiek Crimea”. Wellicht niet onlogisch, gezien het piepjonge land van Moskou het fiat heeft gekregen zich van alle Russische fiscale wetgeving te onttrekken.

In november 2014 ondertekende Russisch president Poetin een federale wet “ter ontwikkeling van de Krim als vrije economische zone”. Samengevat komt de wet erop neer dat middelgrote en grote investeerders zo goed als belastingvrij zich kunnen vestigen en produceren in de Krim. Ook importbelastingen worden op 0 gezet. En dat voor minstens 25 jaar.

Ontstaat er weldra een fiscaal paradijs op de drempel van het economisch slabbakkende Europa?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Pimco zet in op zwakkere Australische dollar en yen

Pacific Investment Management Co. (Pimco) denkt winst te kunnen behalen door in te zetten op dalingen van de Australische dollar en de yen tegenover de Amerikaanse dollar, zelfs nu de Federal Reserve heeft aangegeven dat het weinig haast heeft met het verhogen van de rentetarieven.

Extra renteverlagingen door de Reserve Bank of Australia en een daling van de grondstoffenprijzen die wordt veroorzaakt door de tragere Chinese economie zullen drukken op de Australische dollar. Dat verwacht althans Adam Bowe, moneymanager bij Pimco in Sydney. Daarnaast verwacht hij dat er een risico bestaat dat de Bank of Japan verder monetair zal verruimen waardoor beleggers aandelen en obligaties zullen kopen in het buitenland en de yen zal verzwakken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Zwakke euro maakt kleding en schoenen duurder

Door de zwakke euro zullen kleding en schoenen de komende maanden duurder worden. Dat verwacht de Duitse textielsector. "Textiel is een typisch importproduct", zegt de topman van de Duitse inkooporganisatie Katag in Die Welt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nederland helpt bedrijven in Griekenland met belastingontwijking

Via brievenbusfirma's in ons land worden miljoenen aan Grieks belastinggeld weggesluisd naar belastingparadijzen in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Dat staat in een maandag gepubliceerde studie van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

Zo liep de Griekse overheid volgens SOMO afgelopen twee jaar tenminste 1,7 miljoen euro aan belastinginkomsten mis door belastingontwijking van het Canadese mijnbouwbedrijf Eldorado Gold.

Door een ingewikkelde holdingstructuur verschuift de multinational rente-inkomsten van zijn Griekse dochter Hellas Gold via brievenbussen in Nederland naar Barbados.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Eurozone gedoemd te verdwijnen zonder een politieke en fiscale unie

De Eurozone kan niet overleven in de huidige vorm, dit laat de manager van werelds grootste obligatiefonds weten.  De eurozone kan slechts overleven indien de landen van de eurozone bereid zijn om hun soevereniteit af te staan en daadwerkelijk een “United States of Europe” te willen worden.

The Pacific Investment Management Company (PIMCO) schat dat de Eurozone op middellange termijn samen zal blijven, inclusief Griekenland. Echter op langere termijn is een eenheidsmunt onhoudbaar zolang de deelnemende landen niet dichter bij elkaar komen.