EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
41
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15111 tot 15115
Geplaatst op: maandag 27 april 2015

Nog 26 miljard aan boetes in het vooruitzicht voor Britse banken

Britse banken kunnen nog boetes met opgeteld een waarde van 29 miljard dollar (26 miljard euro) tegemoet zien voor fouten die zijn gemaakt in het verleden.

Britse banken kunnen nog boetes met opgeteld een waarde van 29 miljard dollar (26 miljard euro) tegemoet zien voor fouten die zijn gemaakt in het verleden.

Dit schrijft kredietbeoordelaar S&P maandag in een rapport. Deze boetes, omgerekend 19 miljard pond, moeten de banken waarschijnlijk de komende twee jaar betalen.

Britse banken en andere financiële instellingen hebben in de laatste vijf jaar al 48 miljard pond aan boetes gekregen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 27 april 2015

Waarom koopt JP Morgan gigantische hoeveelheden fysiek zilver?

JP Morgan koopt de laatste tijd enorme hoeveelheden fysiek zilver. Dit wijst er op dat JP Morgan verwacht dat de prijs van zilver gaat stijgen, anders zouden niet dergelijke grote hoeveelheden zilver kopen. In 2012 had JP Morgan minder dan 5 miljoen ounces zilver in de kluizen liggen, vandaag is hun zilvervoorraad gestegen tot meer dan 55 miljoen ounces.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 27 april 2015

Venezuela en El Salvador verkopen goudreserves

Venezuela gaat zijn goud ter beschikking stellen aan Citibank in een deal ter waarde van ten minste $1 mrd aan contanten, dat meldden lokale media vrijdag. Vorige maand gaf de centrale bank van Venezuela nog aan dat waarschijnlijk $1.4 ter beschikking gesteld ging worden. President Maduro’s socialistische regering krijgt door de deal meer beschikking over buitenlandse valuta – iets waar het OPEC-land om verlegen zit nu het al langere tijd worstelt met dalende olieprijzen, stijgende consumentenprijzen en een krimpende economie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 27 april 2015

Betere veiligheid textielsector kost tienduizenden banen

Verbetering van de veiligheid in de kledingindustrie na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh heeft tot 150.000 mensen hun baan gekost.

Verbetering van de veiligheid in de kledingindustrie na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh heeft tot 150.000 mensen hun baan gekost.

Bij het instorten van Rana Plaza in 2013 kwamen meer dan 1.100 arbeiders uit de kledingindustrie om het leven. Door de ramp kwamen de slechte arbeidsomstandigheden en belabberde veiligheidssituatie in de fabrieken in de publiciteit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 27 april 2015

Meer hypotheekschuld leidt niet tot meer welvaart, maar hindert economisch herstel

Toeval of niet, opeens komen van verschillende kanten, Rabo econoom Van Dalen en Amsterdam School of Real Estate (ASRE), geluiden dat de loan-to-value (LTV) ratio van hypotheken niet veel lager moet worden dan het nu is. Beide bijdragen zijn te vinden als blog op de NVM website. Kennelijk gesterkt door deze berichten stuurden de makelaars zelf een brandbrief naar de regering over deze kwestie. “Het loopt de spuigaten uit wat betreft de verzwaringen van de hypotheeknormen voor woningconsumenten. Het cumulatieve effect van deze  maatregelen heeft niet alleen een negatief effect op prijzen en transacties, maar zorgt ook voor onrust.”

Inderdaad zullen woningprijzen naar alle waarschijnlijkheid dalen als de LTV ratio omlaag gaat. De rente kan nauwelijks verder naar beneden, waardoor het effect van lagere leenquotes snel voelbaar zal zijn. Makelaars vrezen dat woningprijsdalingen hun verkoopcijfers beïnvloeden, terwijl banken bang zijn dat de nominale tegenwaarde van hun tophypotheken afneemt. Het ASRE onderzoek spreekt daarnaast van welvaartsverlies omdat lagere LTV ratio’s koopstarters dwingen om meer eigen geld mee te nemen bij de aankoop van hun woning. Daarvoor zullen ze enige tijd moeten sparen vanuit een al dan niet zelfstandige huurwoning. Dit ‘gedwongen’ sparen legt, volgens ASRE, beperkingen op aan het consumptiepatroon van deze vaak jonge huishoudens hetgeen leidt tot welvaartsverlies. Deze redenering impliceert dat woningaankoop zonder eigen geld, dus met een tophypotheek, wel ruimte biedt voor welvaart. Staat welvaart dan gelijk aan schuld? Lijkt me niet want zodra je een handtekening zet onder koop- en tophypotheekakte heb je getekend voor meer schuld dan het huis waard is, ofwel een negatief vermogen. In de andere landen heten dergelijke hypotheken overigens subprime. Het duurt tenminste vijf jaar voordat je weer een beetje boven water staat, tenminste als alles goed gaat qua aflossing en marktprijsontwikkeling. De aflossing van starterleningen duurt bijvoorbeeld langer en ook waar woningprijzen dalen blijft het vermogen op het huis langer negatief. Mogelijk beleven woningeigenaren met tophypotheken wel een zekere ‘welvaart’ qua consumptiepatroon, zoals het ASRE onderzoek het verwoordt, maar dat geldt vooralsnog niet voor het reëel vermogen.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs