Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15116 tot 15120
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

Politie vreest rellen bij opening nieuw gebouw ECB

De politie in Frankfurt houdt rekening met rellen en geweld bij de opening van het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag. Meer dan 10.000 mensen komen naar de Duitse stad om tegen het beleid van de ECB te demonstreren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

‘Probleemkredieten kostten banken 20 miljard’

ABN Amro, ING en Rabobank hebben een verlies geleden van 20 miljard euro op probleemkredieten sinds het uitbreken van de financiële crisis zeven jaar geleden. Dat blijkt zaterdag uit een eigen onderzoek van NRC Handelsblad.

Dergelijke verliezen worden door iedereen in de samenleving gevoeld. Banken hebben een deel van de stroppen terugverdiend door onder meer spaarrentes te verlagen en de rentes op kredieten te verhogen. Ook hebben ze het salaris van personeel gekort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

Topbankiers: “Sla wapens, voedsel en goud in”

Joris Luyendijk heeft een boek geschreven over de financiële crisis, dat schreven we onlangs hier al. Bij Kanaal Z mocht de Nederlander aanschuiven voor een gesprek. Openhartig toont de onderzoeksjournalist aan dat preppers en libertairen nog zo gek niet zijn.

In het interview vertelt Luyendijk vrijuit over hoe topbankiers en beleggingsadviseurs de crisis van 2008 beleefd hebben. Opvallend daarbij is dat de gewone man, op wat libertairen na, nog steeds niet lijkt te beseffen hoe dicht we bij een totale burgeroorlog zaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

Uitzonderlijke onenigheid: Rusland en Brazilië weigeren goedkeuring IMF-hulpplan voor Oekraïne

De Russische en Braziliaanse vertegenwoordigers bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben geweigerd om voor het hulpplan te stemmen dat de instelling Oekraïne heeft toegekend eergisteren. Dat wijst op een ongewoon niveau van interne onenigheid, zo is vernomen uit overeenstemmende bronnen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

S&P blijft twijfelen aan Griekenland

Standard & Poor’s S&P blijft somber gestemd over de kredietwaardigheid van Griekenland.

Volgens de kredietbeoordelaar blijft onzeker of het land erin slaagt tot overeenstemming te komen met zijn schuldeisers over aanvullende financiering, en of het aan al zijn betalingsverplichtingen kan blijven voldoen.