Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15126 tot 15130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 maart 2015

Dollar index aan de drugs?

De dollar laat zijn spierballen zien welke alsmaar in omvang blijven toenemen. Het lijkt haast een proces te worden waaraan geen eind meer komt. De dollar index tikt bijna de 100 punten aan, iets wat we in 10 jaar niet meer gezien hebben. Dat het gebruik van anabole steroïden bijeffecten heeft zal in dit artikel dan ook duidelijk worden.

Klikt allemaal positief, maar is dat ook zo? Een sterke dollar maakt het kopen van goederen uit Amerika voor buitenlanders onaantrekkelijk. Maar wat te denken van winsten afkomstig uit het buitenland. Een Amerikaan die zijn winst in euro’s uitgekeerd krijgt, zal nu minder dollars voor zijn euro’s vangen. Veel bedrijven gebruiken buitenlandse winsten om hun bedrijfsvoering te bekostigen. Er zal hierdoor nu minder overblijven wat kan resulteren in een vertraagd groeitempo.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Is maart een goede maand om goud te kopen?

We weten dat de goudprijs in het najaar meestal stijgt, omdat de markt dan aantrekt door seizoensgebonden vraag vanuit India. Maar hoe presteerde goud de afgelopen decennia in de eerste maanden van het jaar? Casey Research maakte een grafiek van de gemiddelde ontwikkeling van de goudkoers per maand en dat ziet er als volgt uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Consumentenvertrouwen VS laagste niveau in vier maanden

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde de Universiteit van Michigan vrijdag op basis van een eerste raming.

De index die het sentiment onder Amerikaanse consumenten weergeeft, ging van 95,4 in februari naar 91,2 deze maand. Dat is het laagste niveau in vier maanden. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de index een fractie zou stijgen tot 95,5.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Welke invloed heeft inflatie op de winsten?

Het zal u wellicht bekend zijn. Minder inflatie staat gelijk aan meer behoud van koopkracht. Deflatie betekent zelfs een toename van koopkracht. Beleggers voelen zich dan ook verheugd: Naast de stijgende winsten op de grote indexen zoals de S&P500, wordt de koopkracht van deze winsten met de dalende inflatie ook nog eens minder aangetast. Hoe moet u dit zien?

[...]

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

De meeste economen hielden deze gebeurtenis in de Eurozone voor onmogelijk

Er is iets vreemds gaande in Europa. Een trend die sinds enkele maanden is ingezet en door het opkoopbeleid van de ECB enkel nog versterkt is en zal worden. We hebben het hier over de negatieve rentes op staatsobligaties. De vraag is dan ook met recht: wat gaat dit ons op termijn brengen?

[...]