EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15126 tot 15130 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Meerderheid Catalonië stemt voor onafhankelijkheid, enorm probleem voor Spanje / Europa

Waar Spanje het de laatste jaren behoorlijk moeilijk had op de financiële markten door de wereldwijde financiële crisis lijkt de echte struikelblok er de komende jaren pas aan te komen. Namelijk het risico op een afscheuring van één van zijn rijkste regio’s Catalonië.

Met het tellen van het grootste deel van de stemmen lijkt het erop dat de pro-onafhankelijke partijen een meerderheid van de zetels binnen haalt in de regionale verkiezingen. Aangezien een (bindend) referendum verboden is door de Spaanse overheid spanden de diverse regionale partijen samen met de belofte om bij een meerderheid van de stemmen de onafhankelijkheid van Catalonië voor te bereiden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

‘Focus op Fed, China en banencijfer VS’

Beleggers zullen deze week vooral uitkijken naar een reeks toespraken van bestuurders van de Federal Reserve en het Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd. Ook komen er veel belangrijke macro-economische gegevens naar buiten, onder meer uit China.

Beleggers zullen deze week vooral uitkijken naar een reeks toespraken van bestuurders van de Federal Reserve en het Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd. Ook komen er veel belangrijke macro-economische gegevens naar buiten, onder meer uit China.

Het hoogtepunt van de beursweek wordt gevormd door het banenrapport uit de Verenigde Staten. Mede aan de hand van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bepaalt de Amerikaanse centrale bank zijn rentebeleid. Als de banengroei beter uitvalt dan verwacht, kan dat aanleiding zijn voor de Fed om volgende maand of in december de rente te verhogen. In september werd nog afgezien van een renteverhoging.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Nederland wil ‘onredelijk veel’ informatie over belastingontduikers bij Zwitserse bank

Nederland heeft de Zwitserse Belastingdienst gevraagd gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. Volgens de Zwitserse krant Le Temps gebeurt dat in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking en -ontwijking.

Een woordvoerder van de Belastingdienst bevestigt zondag dat het verzoek aan UBS is gedaan. De Belastingdienst wil de gegevens hebben over Nederlanders die tussen februari 2013 en eind december 2014 een bankrekening hadden bij UBS en tegenover de bank niet hebben bewezen dat ze in Nederland belasting hebben betaald over hun vermogen. Alleen van rekeningen waar nooit meer dan 1500 euro op heeft gestaan hoeft Nederland geen informatie te hebben.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

'Gegevens Nederlandse bankrekeningen in Zwitserland opgevraagd'

Nederland heeft de Zwitserse Belastingdienst gevraagd gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. 

Nederland heeft de Zwitserse Belastingdienst gevraagd gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. 

Volgens de Zwitserse krant Le Temps gebeurt dat in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking en -ontwijking.

Volgens de krant willen de Nederlandse autoriteiten de gegevens hebben over Nederlanders die tussen februari 2013 en eind december 2014 een bankrekening hadden bij UBS en tegenover de bank niet hebben bewezen dat ze in Nederland belasting hebben betaald over hun vermogen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Ondanks de tsunami van miserie waarmee de media u dagelijks voeden... de wereld gaat veel beter

De Verenigde Naties hebben vrijdag 17 doelstellingen aangenomen die tegen 2030 van deze wereld een nog beter plek moeten maken. Het gaat onder andere om de strijd tegen armoede, het recht op waardig werk, de globale toegang tot drinkbaar water etc.

Velen zullen de wenkbrauwen fronsen bij wat ze als een vorm van wishful thinking zien, maar ze hebben ongelijk: de doelstellingen die de VN in 2000 hadden opgesteld zijn dan ook allemaal gerealiseerd, zelfs overtroffen.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs