Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15131 tot 15135
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

15 jaar Poetin: Een feestje door dure olie gefinancierd, gevolgd door een enorme kater

Donderdag 26 maart was het exact 15 jaar geleden dat Vladimir Poetin zijn eerste termijn als president van Rusland aanvatte. In het Litouwse pertaal Delfi kijkt journalist Ramūnas Bogdanas op dat andehalve decennium terug:

"Net na Poetins verkiezing begonnen de olieprijzen pas echt te stijgen waardoor Rusland miljarden in bijkomende inkomsten kon genereren. Onder Jeltsin was de olieprijs lange tijd rond de 20 dollar per vat blijven hangen, maar in de tien jaar die daar op volgden steeg de prijs tot ruim 140 dollar per vat. Dat gaf het Poetinregime de kans om rust te kopen. En het feestje dat door de olie-inkomsten werd gefinancierd duurde ruim 15 jaar. 

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Verenigde Staten nog nipt grootste handelspartner Europese Unie

De Verenigde Staten vertegenwoordigden vorig jaar nog 15 procent van de totale internationale handel van de Europese Unie. Daarmee vormt de Amerikaanse markt nog altijd de grootste partner voor de Europese economie, maar die positie wordt steeds meer door China bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

BNP Paribas Fortis verkocht Grieks papier als "risicoarm"

Ondanks interne waarschuwingen bleef BNP Paribas Fortis eind 2009 Griekse obligaties aan de man brengen als zo goed als risicoloos. Duizenden particuliere klanten, ook met een defensief profiel, zijn een deel van hun investeringen kwijt, zo blijkt uit een onderzoek van le Soir.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Fitch verlaagt rating Griekenland

Kredietbeoordelaar Fitch heeft gisteren de rating van Griekenland met twee trappen verlaagd naar 'CCC'.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Olieprijs keldert weer nu zorgen over Jemen zijn weggenomen

De olieprijzen gingen vrijdag hard omlaag, na de sterke stijging van de olieprijs door de zorgen over de luchtaanvallen op Jemen. De markt is van mening dat de situatie in het Arabische land geen gevaar zal vormen voor de levering van olie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) zakte vrijdag 5,8 procent tot 48,44 dollar en Brent ging 5,2 procent omlaag naar 56,14 dollar.