Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15131 tot 15135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Dollar index aan de drugs?

De dollar laat zijn spierballen zien welke alsmaar in omvang blijven toenemen. Het lijkt haast een proces te worden waaraan geen eind meer komt. De dollar index tikt bijna de 100 punten aan, iets wat we in 10 jaar niet meer gezien hebben. Dat het gebruik van anabole steroïden bijeffecten heeft zal in dit artikel dan ook duidelijk worden.

[...]

Bron: Stopdebankiers.eu
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Gaat Poetin de Dollar slopen

De sanctiepolitiek tegen Rusland wordt door de VS anders bekeken dan door de EU. Maar door de druk van de VS op zijn Europese vazallen zijn deze verplicht om de Amerikaanse boycotregels te volgen en zien ze dat hun economische belangen en hun handel met Rusland schade ondervinden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Oh, leuk… Bereid je voor op politiek geweld tussen het Amerikaanse Congres en de president

Aanstaande zondag zal de kwestie van het schuldenplafond van 18 biljoen USD in de Verenigde Staten (VS) weer in alle hevigheid losbarsten.

Technisch gezien gaat het hier om hoeveel schulden het Amerikaanse ministerie van Financiën mag uitschrijven. En, als de grens is bereikt, heeft de regering geen recht meer om meer leningen aan te gaan.

In praktijk, echter, is het schuldenplafond niets meer dan een indicator van wat de regering al heeft uitgegeven of van de grootte van de verbintenissen die de regering al heeft aangegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Column Kees de Kort | De realiteit is weerbarstiger dan het model

Alle hotemetoten zijn euforisch over de groei die het CPB verwacht. Maar de verder dalende spaarrente en de arbeidsmarkt in de zorg kunnen roet in het eten gooien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Spaanse staatsschuld naar nieuw record

De staatsschuld van Spanje is aan het einde van vorig jaar opgelopen naar een nieuw recordniveau van meer dan 1.000 miljard euro.

Daarmee komt de schuld overeen met 97,7 procent van het Spaanse bruto binnenlands product (bbp), tegen 92,1 procent een jaar eerder. De centrale bank denkt dat de schuld dit jaar zal stijgen tot 100,3 procent van het bbp. Voor het uitbreken van de economische crisis in 2008 lag de Spaanse staatsschuld nog op circa 36 procent van het bbp.