Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 15136 tot 15140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Dit wijst op een enorme financiële gebeurtenis die aanstaande is

De dollar is op weg naar zijn sterkste kwartaal sinds 1992, volgens de Bank of America. Een goed signaal dat er een renteverhoging in de pijplijn zit, meldt de bank.

Wanneer de markten verwachten dat de Amerikaanse rente wordt verhoogd, is het gebruikelijk dat de dollar aantrekt. Dit komt doordat mensen in zo’n geval andere valuta’s ruilen voor dollars en zo meer geld kunnen verdienen in door de dollar gedomineerde beleggingen. De hogere vraag naar de Amerikaanse munt drijft vervolgens de waarde op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

18 maart: Zelfs eurocommissaris Moscovici sluit Grexit niet langer uit en 7 ander dingen die je moet weten

De Griekse regering zit in acute geldnood en net nu lijkt ook bij de Europese Commissie twijfel te ontstaan of het Griekse eurolidmaatschap tegen elke prijs verdedigd moet worden. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Rabobank bereid zich voor op negatieve rente

De Rabobank bereid haar ict-systemen voor op een tijdperk met negatieve rente, zo schrijft RTL op basis van bronnen bij de bank. Dat betekent dat de bank serieus rekening houdt met een toekomst waarin spaarders gaan betalen om geld op een bankrekening te mogen parkeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Hoogste Europese wolkenkrabber in Zwitserse Alpen?

Vastgoedpromotoren willen in het Zwitserse vakantiedorp Vals, gelegen op een hoogte van 1.250 meter, een nieuw luxehotel bouwen, ondergebracht in een torencomplex met een hoogte van 380 meter. Het luxehotel, een initiatief van de plaatselijke ondernemers Remo Stoffen en Pius Truffer, zou daarmee het hoogste torengebouw van Europa moeten worden.

Met het project, waarvoor beroep werd gedaan op de Amerikaanse architect Thom Mayne, zou een investering zijn gemoeid van ongeveer 200 miljoen Zwitserse frank. Het luxehotel zou een honderdtal suites omvatten en zou worden gebouwd aan de rand van het kuuroord Vals, dat amper duizend inwoners telt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Zweden verlaagt negatieve rente verder

De centrale bank van Zweden heeft woensdag opnieuw de rente verlaagd. Het belangrijkste rentetarief ging daarbij van min 0,1 naar min 0,25 procent.

Vorige maand kwam de Zweedse rente voor het eerst in de historie lager uit dan nul procent. Met die negatieve rente wil de Zweedse centrale bank de bijzonder lage inflatie in het land stimuleren.