Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15136 tot 15140
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Duitse koopwoede moet hoop in eurozone aanwakkeren

De traditioneel spaarzame Duitse consument  laat zich op een koopwoede betrappen die men al verscheidene decennia niet meer heeft kunnen registreren. Dat schrijft Matt Phillips, financieel verslaggever van het magazine Quartz, in een reactie op een mededeling van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek, waarin werd aangegeven dat de retailverkopen in het land tijdens de maand januari een groei met 5,3 procent hebben laten optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Europa: waar men u betaalt om te lenen en beboet om te sparen

De Deense centrale bank haalt alles uit de kast om de Deense Kroon te verzwakken ten opzichte van de euro. In 4 opeenvolgende renteverlagingen, verlaagde de Deense centrale bank de rentevoet naar – 0,75 %. Dit zorgde voor het bizarre effect dat bepaalde bestaande en nieuwe hypotheken in Denemarken geld krijgen voor hun hypotheeklening.

Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop want anderzijds dalen de rentevoeten op spaargeld ook onder 0 %. Europa is afgegleden in een monetaire vortex waarbij spaarders – diegene die hun duur verdiende centen opzij zetten om hun vermogen te beschermen – beboet worden en waarbij schuldenaars betaald worden om nog meer schulden te kunnen maken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Van 'Grexit' naar 'Graccident': onbetrouwbare Grieken zijn op weg naar de euro-uitgang

Europa moet een ‘Graccident’ voorkomen - een term die opduikt nu Griekenland wel eens om politieke en niet financiële redenen uit de eurozone zou kunnen worden gezet. Ondanks de akkoorden met zijn schuldeisers heeft Athene de optie van een kwijtschelding van een deel van de schulden opnieuw opgebracht. Onverantwoordelijk, schrijven een aantal commentatoren; anderen denken dat de Griekse machthebbers wel degelijk de kunst van het onderhandelen begrijpen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

China kondigt nieuwe Wereldreservemunt aan

Simon Black van Sovereign Man reisde een tijdje geleden naar Bangkok, Thailand. Op weg naar zijn hotel kwam hij een heel bijzonder reclamebord tegen … een reclamebord waarmee men de Chinese Renminbi aankondigt als de nieuwe wereldreservemunt – “RMB: New Choice, The World Currency”.

Dit reclamebord was van de Bank of China, maar deze bank wordt voor 70 % gecontroleerd door de Chinese overheid. Dat dit reclamebord staat nabij en van de drukste luchthavens ter wereld, wil toch zeggen dat dit een bijzondere boodschap is. China adviseert letterlijk zijn munt buiten de eigen landsgrenzen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Euro valt voor het eerst in meer dan 10 jaar onder de 1,10 dollar

Geldkoers De euro is vandaag onder de grens van 1,10 dollar gedoken. Het is de eerste keer in elf en een half jaar dat de Europese eenheidsmunt onder die grens duikt. De beweging werd ingezet nu de ECB aangekondigd heeft dat maandag het opkoopprogramma van maandelijks 60 miljard euro van start gaat.