Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 15141 tot 15145
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Negatief rendement op €21 miljard aan leningen dankzij ECB

Door het stimuleringsprogramma van de ECB is het rendement op meer dan €21 miljard aan gedekte obligaties inmiddels negatief. Dat is hoogwaardig schuldpapier dat uitgegeven wordt door banken en dat gedekt is door onderpand. Vaak gaat het om gebundelde hypotheekleningen, die als beleggingsobject worden aangeboden aan grote beleggingsfondsen en pensioenfondsen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Market Update (5 maart 2015)

Amerikaanse bedrijven parkeren $2,1 biljoen in buitenland om belastingen te ontduiken, luxe appartementen in New York schieten omhoog in prijs, euro zakt naar laagste koers in 11 jaar, VS stuurt 600 elite militairen naar Oekraïne en China hint op nieuwe wereldmunt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

OekraĂŻne verhoogt intrestvoeten tot 30 procent in wanhoopspoging om inflatie te stoppen

De OekraĂŻense centrale bank heeft de intrestvoeten nog eens scherp opgetrokken in de hoop daarmee de nationale munt te ondersteunen. Die staat onder zware inflatiedruk sinds het begin van het conflict met Rusland. Zonder noemenswaardige buitenlandse muntreserves en getroffen door een hoge kapitaalvlucht, rekent het land ook op een nieuwe noodlening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om zijn economie te ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

De dubbele goudstandaard van De Nederlandse Bank

In december 2014 berichtte het Financieel Dagblad (FD) dat De Nederlandse Bank (DNB) €4,8 miljoen schadevergoeding moest betalen aan het pensioenfonds voor de Vereenigde Glasfabrieken (SPVG).

De rechter oordeelde dat DNB het pensioenfonds niet had mogen verplichten om zijn beleggingen in goud af te bouwen. Het FD wist te melden dat de SPVG zijn belang in goud in 2009 vergrootte tot 13%. Hierbij achterwege latend dat de goudprijs sterk was gestegen en dat de goudpositie van het pensioenfonds niet per se door aankoop was verkregen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

DĂ© vraag die Zuckerberg zich stelt vooraleer iemand in dienst te nemen

Mark Zuckerberg heeft tijdens een vragenuurtje op het Mobile World Congress in Barcelona het geheim onthuld om bij Facebook in dienst te kunnen treden.