Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 15146 tot 15150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

“Jaar na jaar blijven er vaten komen uit Noord-Amerika”

CEO van Exxon Mobil Rex Tillerson heeft vandaag laten weten dat de volatiliteit op de oliemarkt heel wat erger zal worden. “De mogelijkheid bestaat dat de druk op de markt wordt verhoogd”, schrijft Yahoo! Finance. Volgens de topmanager zijn de Verenigde Staten (VS), of liever hun olievoorraden, het probleem.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Scheidingslijn tussen oude en nieuwe economie bestaat niet meer

Het verschil tussen de oude en nieuwe economieën is verdwenen. Alle industriële activiteiten vormen immers een onderdeel van de technologische economie . Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de National Academy of Engineering (NAE), een divisie van de Amerikaanse National Academy of Sciences.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

ECB begint op 9 maart met omvangrijk opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

Op 22 januari maakte de centrale bank bekend om zijn bestaande opkoopprogramma uit te breiden. De ECB gaat maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen, ook wel kwantitatieve verruiming genoemd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Leegstand kantorenmarkt neemt verder toe

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

Het aanbod nam vooral toe doordat bedrijven inkrompen. Er zijn nauwelijks nieuwe kantoren gebouwd. Eind 2014 stond zo'n 17,5 procent van de kantoren in Nederland te huur of te koop. Dat was een jaar eerder 16,7 procent. Het gaat in totaal om 8,66 miljoen vierkante meter, bijna 250 keer het grondoppervlak van de Amsterdam Arena.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Zwarte markt in tabak en benzine laat zich in Griekenland niet zomaar beteugelen

Bijna een kwart van alle sigaretten die in Griekenland op de markt worden gebracht, blijken gesmokkeld te zijn. Naar schatting is bovendien één of vijf liter brandstof die door de Griekse autobestuurders wordt getankt, eigenlijk bestemd voor de scheepvaart. Sinds het begin van de economische crisis is de zwarte markt in het land geëxplodeerd en de aanpak van dat fenomeen belooft voor de nieuwe Griekse regering een moeilijke opdracht te worden.