EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15146 tot 15150 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 28 juli 2015

Ingehaald door…. IJsland

In 2008 gingen de banken in IJsland failliet en moest het land geld lenen van het IMF. Er werd vervolgens stevig bezuinigd, de kroon kelderde 60% in waarde en de inflatie schoot tijdelijk fors omhoog. Dankzij de goedkope munt werd IJsland plotseling interessant voor buitenlandse investeerders. Het gevolg is dat de economie het daar nu beter doet dan in eurolanden als Nederland en Finland, aldus Hendrik Oude Nijhuis.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 28 juli 2015

Varoufakis: 'Tsipras vroeg me een parallel banksysteem op te zetten'

Voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis kreeg in december 2014 - een maand vooraleer Syriza aan de macht kwam - van huidig premier Alexis Tsipras de vraag om te kijken hoe een parallel banksysteem kon worden opgezet. Dat heeft Varoufakis - die daags na het Griekse referendum eerder deze maand ontslag nam - gezegd  tijdens een teleconferentie met leden van internationale hefboomfondsen. Het nieuws staat op de website van de krant Kathimerini.

Bedoeling was om de financiële gegevens van bedrijven en particulieren vanuit de databasis van het ministerie van Financiën te kopiëren en een systeem te ontwikkelen dat - indien nodig - ‘overnacht’ euro’s in drachmes kom omzetten, mochten de banken eventueel verplicht worden te sluiten. Bij de bevolking moest zo de indruk worden gewekt dat er wel degelijk 'een plan B' was om de de lokale economie te redden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 28 juli 2015

De presidentskandidaat die een link ziet tussen ISIS en de klimaatopwarming is niet gek

Als presidentskandidaat in de Verenigde Staten is het de jongste maanden moeilijk om nog in de aandacht te komen wanneer men geen drager is van namen zoals Clinton, Bush of Trump. Toen de democratische presidentskandidaat Martin O’Malley op televisie verklaarde dat er een verband was tussen de klimaatopwarming en de opkomst van terreurgroep ISIS, verklaarden veel opiniemakers zijn stelling dan ook als een poging om in de aandacht van de media te trekken met een compleet geschifte theorie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Nieuwe Chinese megalopolis Jing-Jin-Ji telt 130 miljoen inwoners

Om een oplossing te kunnen vinden voor de aanhoudende stroom bewoners die van het platteland naar de stad emigreren, wordt in China gebouwd aan de super-metropool Jing-Jin-Ji, die uiteindelijk 130 miljoen inwoners zal tellen. Tegelijkertijd moet deze gigantische metropool een economische herwaardering worden van de hoofdstad Peking.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Spaanse Podemos betaalt de prijs voor de Griekse chaos

De Spaanse anti-establishmentpartij Podemos is de grote verliezer in de laatste politieke peiling van onderzoeksbureau Metroscopia in opdracht van de krant El País. De socialistische PSOE (23,5%) en de regerende Partido Popular (23,1%) van premier Mariano Rajoy scoren licht beter dan begin dit jaar. Podemos daarentegen moet in vergelijking met een peiling van drie weken geleden nog eens 3,4% van zijn kiezers prijsgeven en zich tevreden stellen met 18,1%. Begin januari piekte de partij van Pablo Iglesias nog op 28,2%. Centrumpartij Ciudadanos klokt af op 16%.

Volgens Vincenzo Scarpetta van denktank Open Europe betaalt Podemos de prijs voor de chaos en kapitaalcontroles in Griekenland:

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs