Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 15151 tot 15155
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Column Kees de Kort | Medelijden met Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem moet met de Grieken dealen, maar waar wordt hij nou mee geconfronteerd? Dat vraagt macro-econoom Kees de Kort zich vandaag af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

OPEC verwacht groeiende vraag naar olie vanuit China en Midden-Oosten

Bijna de helft van de groeiende vraag naar olie komt dit jaar waarschijnlijk vanuit China en het Midden-Oosten, zo meldt de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) deze week.

In zijn maandelijkse rapport voorspelde de OPEC dat de wereldwijde vraag naar olie zal toenemen met gemiddeld 1,17 miljoen vaten per dag naar ruim 92 miljoen vaten per dag. Een kleine veranderingen ten opzichte van de schattingen die in februari werden gemaakt. Dit is te danken aan de recente prijsdalingen die de olieconsumptie ondersteunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Dit is waarom de olieprijs nooit kan stijgen

Een gigantische boom en dan een gigantische bust, zo kan je beste de markt voor het schalie olie en –gas omschrijven. Een boom in een der welke sector trekt veel geld aan waardoor nieuwe technologieën ontwikkeld werden en beleggers een blind vertrouwen kregen dat de bomen tot in de hemel groeiden.

Het geld wordt echter in de grond gedrild terwijl de schulden op de balansen achterblijven. De productie van olie schiet omhoog terwijl de vraag niet kan volgen en prijzen beginnen te dalen tot de hel losbreekt in de sector.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Duitse media: Grieken op ramkoers met geldschieters

Griekenland heeft zijn geldschieters de deur gewezen. De kans dat Griekenland voor eind april aan de verplichtingen voldoet om nog krediet te krijgen uit het lopende hulpprogramma, is erg klein volgens diplomaten in Brussel.

Dat meldden Duitse media donderdag, de dag dat in Brussel een Europese top begint die wordt overschaduwd door de economische problemen van Griekenland.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

"Dit wordt het jaar van de grote opschoning in de goudmijnsector"

Marketupdate sprak met Douwe Van Hees, fondsbeheerder van het Plethora Precious Metals, over beleggen in goudmijnaandelen. Het fonds waar van Hees voor werkt heeft sinds de oprichting een beter rendement weten te halen dan vergelijkbare beleggingen zoals de HUI Gold Index en GDXJ. Van Hees legt uit wat hun succesformule is en waar beleggers op moeten letten als ze in de zogeheten junior goudmijnen willen beleggen.