Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15156 tot 15160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Nieuwe Golfoorlog in de maak, dit maal tussen Saoedi-Arabië en Iran ?

Door gestegen spanningen in Jemen komt de olieprijs onverwacht onder druk te staan. Dit lijkt momenteel slechts een “klein” geografisch probleem. Indien dit echter escaleert naar de nabije landen is er een nieuwe oliecrisis in de maak. De prijs van ruwe olie zou na een historische diepte, vervolgens naar ongekende hoogtes kunnen stijgen.

Ondanks dat Jemen slechts bijdraagt tot 0,2% van de globale olie-export, is het door de geografische ligging het centrum van de wereldwijde energie-handel. Gelegen aan de smalle zeestraat tussen de Rode Zee en de Golf van Aden is dit de plaats waar de diverse supertankers passeren met olie voor de diverse continenten. Dit verloopt voor de zogenaamde ULCCs (ultra large crude carriers) met een DWT van 550,000 DWT wegens fysieke beperkingen allemaal via de straat van Aden.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Vuil goud

Er zit goud in ons afval. Letterlijk. Het terugwinnen heeft een nieuwe wereldwijde miljarden industrie gestart. Men noemt het Urban Mining en het is hot.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Wat is het probleem met goud?

Onzekerheid en wantrouwen zijn in normale tijden beste vrienden met goud. Maar nu de wereld zwemt in goedkoop geld, aandelen stilaan bubbelwaarderingen bereiken, valuta als jojo’s op en neer gaan en de politieke situatie in verschillende landen met de dag onduidelijker wordt, blijft de goudprijs aanmodderen. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt goud ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken.Wanneer straks de rente wordt verhoogd, wordt het edelmetaal nog minder aantrekkelijk, want net als de Zwitserse franc brengt goud niets op en moet je anderen betalen om het te stockeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Wordt Bank of America binnenkort opgesplitst?

In het Engels heet het ‘downsizing’. Bij ons in Europa spreekt men in dat kader vooral over de ‘moral hazard’ en ‘too big to fail’. Oftewel: maak die dekselse draken van banken kleiner, opdat het financiële systeem niet als een kaartenhuisje in elkander stuikt bij een eerstvolgende crisis.

Bank of America is zo’n moloch. De grootste commerciële bank van de Verenigde Staten heeft een omzet van zo’n 135 miljard dollar op jaarbasis. Omgerekend is dat 124 miljard euro. De bank is de grootste onderneming in de VS die geen deel uitmaakt van de Down Jones Index.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Willen we gigantisch groei? Dan moeten wereldwijd alle grenzen weg.

Bij de Federal Reserve in Dallas hebben ze dé oplossing gevonden voor al onze economische problemen, zo schijnt het. “Laat alle grenzen wereldwijd verdwijnen, en het komt vanzelf goed.”

De vice-president van FED Dallas heeft onderzoek laten uitvoeren naar de gevolgen van vrije migratie. De economische meerwaarde die het vrije verkeer van personen oplevert, zou velen malen groter uitvallen dan de economische voordelen die uit het vrije verkeer van goederen gehaald kunnen worden.