Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15156 tot 15160
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Chinezen bouwen wolkenkrabber van 57 verdiepingen in... 19 dagen

In de Chinese stad Changsa heeft de Broad Sustainable Building company een gebouw van 57 verdiepingen neergezet in... 19 dagen. 

Drie verdiepingen per dag is in China het nieuwe normaal, aldus het begeleidende videofilmpje. 

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Platina-vraag voor het derde opeenvolgende jaar hoger dan het aanbod

De vraag naar platina zal in 2015 voor het derde achtereenvolgende jaar het aanbod overstijgen, aldus een rapport van de World Platinum Investment Council (WPIC). Dit ondanks de verwachting dat de productie dit jaar weer het niveau zal bereiken van vóór de stakingen van 2014. Het tekort zorgt ervoor dat de voorraad platina dat opgeslagen ligt in voorraden zakt tot ca. 43% van de jaarlijkse mijnproductie.

Ondanks het slechte jaar voor platina - de koers zakte van $1409 naar $1218 in 2014 - zijn de fundamenten voor het edelmetaal sterk. De Zuid-Afrikaanse stakingen van vorig jaar zorgde volgens het rapport voor een 25% daling in de productie van Zuid Afrika, veruit de grootste platinaproducent ter wereld. Er was duidelijk geen evenredige reactie in de koers van het metaal, vooral vanwege de mindere vooruitzichten voor de economische groei in Europa, en dus voor de Europese auto-industrie als geheel. De auto-industrie neemt 41% van de totale platina-vraag voor rekening. Ondanks deze negatieve vooruitzichten is de vraag naar platina door de auto-industrie in 2014 gewoon gestegen. En in 2015 verwacht het WPIC zelfs een groei van 4%. Als zelfs in een slecht jaar de vraag blijft stijgen, hebben wij goede hoop voor de fundamenten van het metaal.

Het is echter de aanbodkant waar de problemen liggen. En deze zijn vrij structureel. De mijnen zijn erg arbeidstintensief, en een kleine verhoging in de lonen heeft een enorme impact op de winstgevendheid. Een aantal platinaproducenten heeft te kennen gegeven verlieslijdende platinamijnen te willen afstoten vanwege de aanhoudende onzekerheid in de Zuid-Afrikaanse arbeidsmarkt. Zullen er kopers zijn voor deze dure mijnen? Wordt het oude productieniveau ooit nog gehaald? Of leiden de gestegen kosten tot piek-platina?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Obamacare, het grote verschil tussen theorie en praktijk

Sinds de Amerikaanse president Barack Obama zijn Affordable Care Act, of Obamacare, heeft geïntroduceerd, is er in de Verenigde Staten (VS) heel wat stof opgewaaid over de omstreden ziekteverzekering.

Om maar een voorbeeld te geven over hoe verward het land is, vertellen we je graag dat Mitt Romney, Obama’s grootste concurrent tijdens de laatste presidentsverkiezingen, als gouverneur in zijn eigen staat een vorm van universele ziekteverzekering heeft geïntroduceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Rabobank gaat als eerste met spaarrente onder 1 procent

Rabobank verlaagt als eerste Nederlandse grootbank zijn spaarrente volgende week tot onder de 1 procent. Mensen met een vrij opneembare internetspaarrekening bij de bank krijgen dan nog maar 0,9 procent rente.

Banken schroeven de spaarrentes al enkele jaren terug. Dit hangt samen met de lage rentestand in Europa. Vergelijkingssite Spaarrente.nl verwacht dat ook de andere grootbanken, ABN Amro en ING, hun spaarrentes komende weken onder de 1 procent brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

'België is kampioen in de creatie van gesubsidieerde jobs'

42% van het Belgische werknemersbestand staat op de loonlijst van de overheid, autonome staatsbedrijven als Infrabel en NMBS niet eens meegerekend. 80% van de jobs die sinds 2000 werden gecreëerd zijn hoofdzakelijk gesubsidieerde jobs, blijkt uit het jaarrapport van de Nationale Bank. Het onevenwicht inzake onze arbeidsmarkt legt een fatale trend bloot, schrijft Ewald Pironet op Le Vif/ L’Express: