EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15161 tot 15165 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Dan tóch nog goed nieuws voor de mijnsector?

Gemfields PLC is een multinationaal mijnbedrijf met zetel in Londen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontginning en verwerking van edelstenen, in bijzonder smaragden en robijnen.

De groep is eigenaar van de Kagem smaragdmijn in Zambia, de grootste smaragdmijn ter wereld, goed voor 260 miljoen dollar aan inkomsten. De groep is goed voor 20% van de wereldproductie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Draghi kan het monetaire beleid gaan uitbreiden

Aan het begin van dit jaar werd bekend dat de Europese centrale bank grootschalig obligaties zou gaan opkopen om de Europese economie een handje te helpen. Aanvankelijk werd alleen gerekend op het opkopen van staatsobligaties, maar later werd ook bekend dat de ECB bedrijfsobligaties zou gaan opkopen. Uiteraard reageerden de aandelenmarkten destijds enthousiast op deze beslissing. Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en het is nog maar de vraag in hoeverre het beleid van de ECB haar vruchten heeft afgeworpen op de Europese economie. De Europese macrocijfers zijn weliswaar verbeterd, maar alles gaat nog in een zeer gestaag groeitempo. Mario Draghi bevestigde dit ook afgelopen woensdag bij een bijeenkomst van het Europese parlement.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Amerikaanse overheid sluit wederom de deuren

Het is meer waarschijnlijk dan ooit dat op 1 oktober 2015 een shutdown van de Amerikaanse overheid zich wederom voor zal doen. De kans door experts wordt geschat op zo’n 75%, een percentage dat per dag naar boven bijgesteld mag worden. Volgens Bloomberg is een overheid shutdown een non-event voor de Amerikaanse economie maar zo zeker hoeven we daar niet van te zijn.

Terwijl Fed voorzitter Yellen op 17 september aangaf dat de mogelijkheid van een shutdown “absoluut geen rol heeft gespeeld” in de beslissing om de rente wederom niet te verhogen, gaf ze wel aan dat politici gewaarschuwd moeten zijn dat de voortgang van de economie in gevaar wordt gebracht. Maar met nog 1 week te gaan is er simpelweg niet genoeg tijd om een deal te bereiken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

‘China gaat groeiprognose verder verlagen’

China zal zijn economische groeiprognose voor komend jaar waarschijnlijk gaan verlagen. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag, na een rondgang langs economen.

China zal zijn economische groeiprognose voor komend jaar waarschijnlijk gaan verlagen. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag, na een rondgang langs economen.

De kenners denken in doorsnee dat de tweede economie van de wereld haar groeiverwachting zal verlagen naar een bandbreedte van 6,5 tot 7 procent. Als reden wijzen ze op overcapaciteit, lagere investeringen en een zwakkere productie. China hanteert formeel een groeidoel van circa 7 procent voor komend jaar, maar geen enkele econoom die door het persbureau werd geraadpleegd denkt dat dit zal blijven staan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Staatskas graait miljoenen uit reserves overheidsfondsen

De regering-Michel gaat het gros van de 'fondsen' bij de federale overheid afschaffen. Bij de geviseerde overheidsfondsen luidt het dat miljoenen worden versluisd naar de staatskas, schrijft De Tijd.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs