Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15161 tot 15165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Het technische plaatje van dit edelmetaal ziet er goed uit

Edelmetaal zoals goud, zilver, platina en palladium hebben een goede week achter de rug nadat de verklaring van Janet Yellen duidelijk maakte dat ze bij de Federal Reserve niet snel van plan zijn om de rente op te trekken. Het technische plaatje van deze edelmetalen ziet er op een week tijd een stuk beter uit.

Na de laatste Federal Reserve meeting gaan analisten eerder uit van slechts een marginale renteverhoging in 2015 en 1,5 % tot 2 % in 2016 (tegenover eerst 2,25 % tot 4 %). Het economische herstel is nog te fragiel en inflatie blijft uitzonderlijk laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

“Verdere daling olieprijs kan hele S&P 500 mee omlaag trekken”

De oliecrash heeft veel energieaandelen flink geraakt. Terwijl de olieprijs in zijn duikvlucht zo’n 50 procent aan waarde is kwijtgeraakt sinds juni vorig jaar, daalden energieaandelen tot en met januari een kleine 27 procent.

Op dit moment worden de voorraden aan olie alleen maar groter, wat de olieprijzen verder kan doen verzwakken, volgens the International Energy Agency. Ook volgens analist Tobias Levkovich van Citi kan er meer neerwaartse druk op de olieprijzen en daarmee op energieaandelen verwacht worden, als een eventueel nucleaire deal met Iran wordt bereikt.

Bron: TheBullionHouse
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Putin wil Munteenheid Rusland, Belarus en Kazachstan

Putin wil munteenheid Rusland, Belarus en Kazachstan introduceren. Volgens Russia Today heeft Putin afgelopen vrijdag aangegeven dat het het hoog tijd is voor een munteenheid. Putin, Aleksandr Loekasjenko (President Belarus / Wit Rusland) en Nursultan Nazarbaev (President Kazachstan) hebben afgelopen vrijdag een overleg gehad waarin een mogelijke munteenheid is besproken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Markt manipulatie?! Deal with it!

“De markten worden onder invloed van centrale banken gemanipuleerd”, zo was het betoog van Yardeni te zien in een video op de site van CNBC. Een keuze is er niet. Dit is de enige manier om het geheel overeind te houden.

Wat we zien is dat Centrale banken over de hele wereld met elkaar in competitie zijn. Waar de Fed al enkele jaren heeft moeten printen, zien we nu in Europa en Japan de geldperzen draaien. De Fed echter heeft aangegeven een tegengesteld beleid te willen voeren en de rente te willen verhogen. Een keuze die wordt gerechtvaardigd door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Kopen of hard weglopen?

Daar gaan we dan. De eerste stoom wordt uit de beurzen gelaten.