Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15161 tot 15165
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Commerzbank treft miljardenschikking om Iran-handel

Commerzbank schikt voor 1,45 miljard dollar (1,37 miljard euro) twee zaken in de VS. Dat maakte de op een na grootste bank van Duitsland donderdag bekend.

Commerzbank werd ervan beschuldigd jarenlang te hebben gehandeld met partijen uit Iran en Soedan waartegen de VS sancties hadden ingesteld. De bank zou er tussen 2002 en 2008 alles aan hebben gedaan om die transacties, met een geschatte waarde van 253 miljard dollar, door te drukken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Ook China zal pensioenleeftijd moeten verhogen

Om te vermijden dat het Chinese pensioenfonds de volgende jaren met belangrijke verliezen zou worden geconfronteerd, zal de regering zich wellicht verplicht zien om de officiële pensioenleeftijd geleidelijk aan te verhogen. Dat heeft Yin Weimin, Chinees minister van personeelsbeleid en sociale zekerheid, aangekondigd.

Analisten hebben al langer gewaarschuwd dat de demografie van het land tot een potentiële crisis bij het Chinese pensioenfonds zou kunnen leiden. Volgens sommige ramingen zouden de tekorten van het Chinese pensioenfonds over de volgende twintig twintig jaar kunnen oplopen tot bijna 11 biljoen dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Het smerige geheim achter de S&P500

Je leeft op een warm rustig eiland ergens in Italië. Je hebt een mooi huis, een goed uitzicht en vooral rust met veel groen om je heen, een aangenaam klimaat en vaak een strakblauwe hemel. Je geluk kan niet op, want op het eiland zit een restaurant waar je eens in de week een ‘chicken cacciatore’ besteld bereidt met door de eigenaar gekweekte tomaten en specerijen.

De kwaliteit van restaurant is zo goed waardoor er na verloop van tijd steeds meer mensen gaan eten. Het eiland trekt veel toerisme en het wordt drukker. De restauranteigenaar kan op een gegeven moment niet meer aan voldoende ingrediënten komen wegens de hoge vraag. Hij besluit zijn eigen gekweekte tomaten te vervangen met massaproductie tomaten. Niemand die het proeft op misschien een enkeling na. Na verloop van tijd moet de olijfolie eraan geloven en na een jaar of 2 zijn zo goed als alle originele ingrediënten vervangen met massa ingrediënten uit de fabriek.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Ierland is EU-groeikampioen

De Ierse economie is vorig jaar met 4,8 procent gegroeid. Dat blijkt uit een schatting van de overheid, die benadrukt dat het om de snelste jaargroei gaat van een EU-land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Waar is Poetin? Russische president laat zich al een week niet zien!

Er is helemaal niets mis met de Russische president Vladimir Poetin, hij is zo fris als een hoentje.

Dat heeft het Kremlin donderdag gezegd. Poetin zou deze week een bezoek brengen aan buurland en bondgenoot Kazachstan, maar de reis werd afgezegd. Volgens bronnen in Kazachstan was Poetin ziek.

De speculaties over de gezondheidstoestand van Poetin groeien omdat hij al een week niet in het openbaar is verschenen. Op woensdag zou Poetin een gesprek hebben met een vertegenwoordiging uit de Georgische afvallige regio Zuid-Ossetië, maar ook dat gesprek werd op het laatste moment afgelast. Het laatste publieke optreden was een gesprek met de Italiaanse premier Matteo Renzi op 5 maart.