Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15166 tot 15170
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Het Westen kiest in Jemen sowieso de foute kant

In Jemen duren de aanvallen van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie tegen de Houthi-rebellen voort. Een coalitie van tien landen waaronder Soedan, Jordanië, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten Egypte, Turkije (dat lid is van de Navo) en Pakistan voert  sinds woensdag luchtaanvallen uit op de opstandelingen of stelt zijn grondgebied en/of militair materiaal ter beschikking. Saoedi-Arabië stelde honderd gevechtsvliegtuigen en 150.000 soldaten beschikbaar. 

De Italiaanse krant Il Sole 24 Ore betreurt dat het Westen in dit conflict de kant van Riyadh heeft gekozen:

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

AIIB: Nederland mede-oprichter Chinese ontwikkelingsbank

Nederland treedt toe tot de Chinese ontwikkelingsbank AIIB. Dat heeft premier Rutte vandaag tegen de Chinese president Xi Jinping gezegd. Daarmee volgt Nederland het voorbeeld van andere EU-landen als Duitsland en Frankrijk, tegen de zin van de Amerikanen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Handelaren zien olieprijs dalen tot 30 dollar

De olieprijzen gingen donderdag fors omhoog met zo’n 5 procent. Dit gebeurde nadat zorgen over een verstoring van de bevoorrading in het Midden-Oosten bleken mee te vallen.Tegen deze achtergrond zeiden hedgefundmanagers dat de olieprijs nog wel even volatiel kan blijven en zelfs nog fors kan dalen naar 30 dollar.

‘Ik geloof dat er een kans bestaat dat we wegzakken naar een olieprijs van 30 dollar per vat om vervolgens richting het einde van het jaar weer naar een prijs van 50 dollar per vat te gaan’, zei Pierre Andurand die naam maakte voor zichzelf toen hij in 2008 een scherpe stijging en daling voorspelde van de olieprijzen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

'Ontslag Varoufakis is een kwestie van dagen'

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis bereidt zijn ontslag voor. Dat meldt de Griekse site Kontra op basis van een niet bij naam genoemde insider in de regering Tsipras. ‘Varoufakis’ ontslag is een kwestie van dagen. Maar de beslissing is genomen,’ staat er te lezen.  Het bericht is door de Duitse tabloïd Bild overgenomen.

Varoufakis zou onder vuur liggen vanwege een paar onhandige media-optredens, waaronder een glamoureuze fotoshoot voor het weekblad Paris Match.Later werd ook bekend dat Varoufakis en zijn vrouw hun zomerhuis verhuren voor 5.000 euro per week. Dat de flamboyante Griek door de partijleiding op de vingers lijkt te zijn getikt, staat vast. De voorbije dagen is hij nog amper in de pers verschenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

15 jaar Poetin: Een feestje door dure olie gefinancierd, gevolgd door een enorme kater

Donderdag 26 maart was het exact 15 jaar geleden dat Vladimir Poetin zijn eerste termijn als president van Rusland aanvatte. In het Litouwse pertaal Delfi kijkt journalist Ramūnas Bogdanas op dat andehalve decennium terug:

"Net na Poetins verkiezing begonnen de olieprijzen pas echt te stijgen waardoor Rusland miljarden in bijkomende inkomsten kon genereren. Onder Jeltsin was de olieprijs lange tijd rond de 20 dollar per vat blijven hangen, maar in de tien jaar die daar op volgden steeg de prijs tot ruim 140 dollar per vat. Dat gaf het Poetinregime de kans om rust te kopen. En het feestje dat door de olie-inkomsten werd gefinancierd duurde ruim 15 jaar.