Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 15166 tot 15170
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Market Update (6 maart 2015)

Chinese banken snijden in salaris topbankiers, consument blijft op zijn spaargeld zitten, euro zakt onder de $1,10, Oekraïne legt goudhandel aan banden en meer landen willen bij de BRICS horen.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

In welk land ga je het langst naar school?

In welk land ga je het langst naar school? Overigens lijkt er niet direct een verband te bestaan tussen economische groei en het aantal jaren onderwijs wat je je bevolking voorschotelt. Daarvoor zijn waarschijnlijk veel meer factoren van belang: zoals de ligging van een land, de beschikbaarheid van grondstoffen en het politieke klimaat. Maar goed, gewoon weer een leuk lijstje met heel veel landen en hoe lang (of kort) ze daar onderwijs genieten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Deze data houdt Yellen momenteel scherp in de gaten

Federal Reserve’s Janet Yellen heeft duidelijk aangegeven dat zij en haar collega’s de kortetermijnrentes zullen verhogen wanneer ze genoeg vertrouwen hebben dat de inflatie onderweg is naar de jaarlijkse doelstelling van 2 procent. Maar waar komt dat vertrouwen precies vandaan? Gebaseerd op Yellen, andere Fed-officials en de notulen van recente vergaderingen van de Fed, is dit een blik op de indicatoren waarop Yellen zich zal focussen:

In de eerste plaats is er natuurlijk de officiële doelstelling waar de Fed zich op richt: de jaarlijkse verandering van de prijsindex voor persoonlijke consumptiegoederen (PCE) hieronder. Er is een duidelijke daling te zien. De Fed zal de rente niet verhogen totdat het erop lijkt dat de inflatie weer richting de 2 procent beweegt. Dit is een niveau dat overigens sinds maart 2012 niet meer gehaald is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Grootbanken VS slagen in stresstest van Fed

Volgens de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve of Fed, zijn de grootbanken in de VS bestand tegen een crisis. Alle 31 grootbanken slaagden in het eerste deel van de jaarlijkse stresstest van de financiële toezichthouder, zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde resultaten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Nikkei op nieuw 15-jarig hoogtepunt

De aandelenbeurs in Tokio boekte vrijdag een stevige winst. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de beurzen in Europa, waar de centrale bank volgende week begint met zijn nieuwe steunprogramma. Ook bood een goedkopere Japanse yen steun aan de handel. De markt keek daarnaast uit naar het officiële Amerikaanse banencijfer, dat later op de dag verschijnt.