Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15171 tot 15175
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Column Kees de Kort | Achter in de bus worden lolly's uitgedeeld

De loonontwikkeling in Amerika stelt al niet zoveel voor, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort, maar er is ook nog een enorme tweedeling. Die tweedeling vind je ook tussen de financiële en de reële markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

106 miljard dollar! Dat is de Griekse vloot waard

Sinds de crisis verloor de Griekse economie zowat 25% van haar BBP. Toch is één sector, de Griekse scheepsindustrie, volgens Bloomberg opvallend ongeschonden uit de crisis gekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

“Verkoopgolf voor goud voorlopig nog niet voorbij”

Afgelopen vrijdag zag goud zijn grootste daling in 1 dag sinds december 2013. Dit gebeurde na de publicatie van een beter dan verwacht banenrapport over februari. Hierdoor werden de verwachtingen van een snelle verhoging van de rente door de Federal Reserve nog hoger. Volgens analisten is de verkoopgolf van goud dan ook nog nier voorbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

QE en de onbedoelde perverse effecten...

De hoofdeconoom van beurshuis Petercam schreef in DeTijd van donderdag een opiniestuk over het beleid van de Europese Centrale Bank. Zoals velen in de banken- en beleggingssector looft ook Bart Van Craeynest het beleid van Mario Draghi en zijn gevolg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

"Alleen de rijken kunnen het zich permitteren om uit de ratrace te stappen"

De beslissing van Patrick Pichette, CEO van Google, om zijn drukke loopbaan na jaren van hard werk voor wat persoonlijk levensgeluk aan de kant te schuiven, werd door het publiek op luid gejuich onthaald. Velen onder ons zouden waarschijnlijk graag hetzelfde doen. Bittere kanttekening: je werk achterlaten voor persoonlijke ontplooiing is een privilege dat niet iedereen gegeven is.