Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15171 tot 15175
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Column Kees de Kort | Het krabbelt wat op

“Het grote beeld in de VS is omlaag – zo simpel is het – en het grote verhaal in Europa is dat het toch langzaam maar zeker wat opkrabbelt." Volgens BNR's Kees de Kort is er iets opmerkelijks aan het gebeuren: de economische cijfers in de VS en in Europa komen stapje voor stapje dichter bij elkaar te liggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

De oorlog van de oligarchen overschaduwt het Oekraïens conflict

Hoe hard dat we willen geloven in democratie, Oekraïne wordt op dit ogenblik geleid door oligarchen. Zelfs president Poroshenko is een miljardair. Maar de oorlog tussen de oligarchen begint de echte oorlog in Oekraïne te overstijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Beleggers maken zich terecht zorgen om een renteverhoging

Aandelenkoersen bevinden zich rond all time highs en de rentes op obligaties juist op all time lows, wat betekent dat de prijzen van obligaties ook op all time highs staan.

Ondertussen heeft de Federal Reserve laten weten dat het mogelijk snel een einde kan maken aan de extreem monetaire verruiming, waardoor liquiditeit uit de financiële markten stroomt en er druk ontstaan op bijvoorbeeld aandelen en obligaties.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

De Nederlandse woningmarkt: "Er was voor ons gewoon geen plaats"

In weinig landen is de particuliere huursector zo klein als in Nederland en dat is een groot probleem voor de jonge middenklasse, die soms jaren zoekt naar een geschikte woning. Daarover schrijft Trouw.

Onderzoekers van het kennisinstituut Platform 31 hebben een advies uitgebracht aan minister Blok van Wonen om de particuliere huursector te stimuleren. Op dit moment bestaat de woningmarkt voor 60 procent uit koophuizen, 31 procent is sociale huur en slechts 9 procent van het aantal huizen is beschikbaar in de vrije huursector. Dat is veel te weinig voor de almaar groeiende vraag.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

De 9 stappen van QE of hoe na de VS en Japan ook Europa van de regen in de drop zal raken

Mohamed El-Erian, ooit de baas van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappij PIMCO, schreef voor Bloomberg een stuk over de gevolgen van Quantitaive Easing, het proces waarbij de centrale bank van een land massaal geld drukt en in de economie injecteert om deze laatste weer aan de gang te krijgen. 

Volgens hem is QE - een programma dat sinds begin deze maand ook in de eurozone loopt - een negenstappenplan: