Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15176 tot 15180
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

De 9 stappen van QE of hoe na de VS en Japan ook Europa van de regen in de drop zal raken

Mohamed El-Erian, ooit de baas van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappij PIMCO, schreef voor Bloomberg een stuk over de gevolgen van Quantitaive Easing, het proces waarbij de centrale bank van een land massaal geld drukt en in de economie injecteert om deze laatste weer aan de gang te krijgen. 

Volgens hem is QE - een programma dat sinds begin deze maand ook in de eurozone loopt - een negenstappenplan:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Wijs de foute tirannie van geluk af en nog vier briljante tips voor jonge ondernemers

Peter Thiel heeft als medeoprichter van PayPal miljarden verdiend die hij vervolgens succesvol wist te beleggen in een aantal van de meest bekende startups van Silicon Valley. Onder meer Airbnb, Facebook, LinkedIn en Spacex konden op steun van Thiel rekenen en (bijna) allemaal bleken ze erg succesvol.

Met andere woorden, Thiel weet wat belangrijk is voor een startende onderneming. Daarom selecteerde Inc.com zijn vijf beste tips aan ondernemers.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Jamais 2 sans 3... Na de 'Grexit' en de 'Brexit' is hier de 'Frexit'

'Indien de Fransen mij in 2017 tot president verkiezen, zal ik ten laatste zes maanden later een referendum over ons vertrek uit de EU organiseren.' Dat heeft Marine Le Pen, de leider van het uiterst-rechtse Front National, gezegd in een interview op de Griekse televisiezender Mega. ‘De EU betekent de dood, de dood van onze economie, van ons welvaartsysteem en van onze identiteit.’

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Het Grote Consumentenhandboek voor vliegtuigrampen

'Elke dag stijgen 100.000 vliegtuigen op, alle 100.000 landen ook zonder problemen. Wanneer zich een ongeluk voordoet is dat uiteraard verschrikkelijk, maar toch rechtvaardigt zo’n ongeluk geenszins vragen in de zin van ‘Is er iets mis met ons luchtvaartsysteem?’, ‘Doen de luchtverkeersleiders hun job wel naar behoren?’, ‘Hadden de piloten gedronken?’, etc. Dat soort vragen overleeft zelden de eerste officiële rapporten.’

Aan de hand van een interview met piloot/journalist James Fallows van the Atlantic, stelde het magazine On the Media een consumentenhandboek voor vliegtuigrampen samen:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

5 gouden tips om handel te drijven met bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar vindt momenteel de grootste Belgische handelsmissie ooit plaats. In totaal trokken meer dan 247 bedrijven naar het golfstaatje in het zog van prinses Astrid. Er staan in de nabije toekomst dan ook megaprojecten op stapel waar heel wat Belgische bedrijven maar wat graag aan willen meewerken, zoals de Wereldtentoonstelling in 2020 en het WK Voetbal in 2022. “Dat zal minder eenvoudig zijn dan een paar jaar geleden, want de competitie is intussen sterk toegenomen,” aldus Schuyler D’Souza, Country Manager van Atradius in de Verenigde Arabische Emiraten.