Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15181 tot 15185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

6 Tips voor mensen die achterlopen met hun pensioenopbouw

De meeste mensen houden zich liever zo min mogelijk bezig met de vraag of ze wel genoeg geld opzij hebben gezet voor als ze met pensioen gaan. En dat is goed vol te houden totdat je op een dag beseft dat het nu toch wel erg dichtbij komt.

‘Het is erg normaal voor mensen om geen plannen te maken voor hun pensioen’, zei Nancy Coutu, financieel planner bij Money Managers Financial Group. ‘Mensen zijn druk met hun dagelijks leven. Eerst studeren ze, dan gaan ze werken, trouwen ze, krijgen ze kinderen en kopen ze een huis. Opeens ben je dan rond de 50 jaar en schrik je je rot.’

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Chinese goudvraag is veel groter

De vraag naar fysiek goud vanuit China is heel veel groter dan uit officiële cijfers blijkt. De vraag is waarom men dit feit geheim wil houden. Zo erg is het toch niet om te weten dat Chinezen en dus niet alleen de Chinese overheid, over elkaar heen vallen om maar zo veel mogelijk goud te verkrijgen?

[...]

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Onrust op oliemarkt om Jemen

 Op de oliemarkt is onrust ontstaan over de luchtaanvallen van bondgenoten van de in het nauw gedreven Jemenitische regering op de Houthi-rebellen. 

Door die aanvallen groeit de vrees voor een verdere verspreiding van de onrust in het Midden-Oosten, waardoor de levering van olie verstoord kan worden.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg 3,8 procent tot 51,08 dollar en Brent ging 2,8 procent omhoog naar 58,06 dollar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Sisyphos-mythe beschrijft hopeloze Griekse economie perfect

Griekenland heeft geen recht op een terugbetaling van 1,2 miljard euro die het hoopte terug te krijgen uit het Europese bailout fonds. Dit slechte nieuws werd vandaag bekend gemaakt door een woordvoerder van het fonds en duwt premier Tsipras opnieuw onder water.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

‘Verzekeraars voelen lage rente nog jaren’

Het lage rentepeil in de meeste delen van de wereld leidt nog jaren tot dalende beleggingsrendementen bij verzekeraars. Nederlandse levensverzekeraars lopen samen met Duitse, Noorse en Taiwanese branchegenoten de grootste risico’s. Dat stelde kredietbeoordelaar Moody’s in een donderdag gepubliceerd rapport.