Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 15191 tot 15195
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Russisch loon zakt tot 500 dollar, reactie van bovenaf: “Ze moeten maar minder eten”

Door de stijgende inflatie zijn de Russische lonen in januari van dit jaar gezakt tot 31.200 RUB (= 500 USD). Dat is een daling van 8% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar, in roebels. Als men het in dollar bekijkt, dan blijkt dit een daling van 50% te zijn, aldus de Moscow Times.

Deze economische malaise is voor het grootste deel het resultaat van de dalende olieprijzen (die vorig jaar gehalveerd zijn). De roebel heeft in een jaar tijd 70% van haar waarde verloren. Maar ook de westerse sancties spelen een rol.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

ECB houdt rente laag op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,05 procent. Het percentage waartegen banken geld kunnen lenen blijft daarmee sinds september 2014 ongewijzigd.  

Ook de depositorente en de rente voor kortlopende leningen blijven gelijk op respectievelijk -0,20 en 0,3 procent.

Banken ontvangen de depositorente wanneer zij geld voor een korte periode bij de ECB stallen, die werd in juni vorig jaar voor het eerst negatief. Nu betalen banken een 'boete' als zij geld in bewaring geven bij de centrale bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Vrees voor uiteenvallen eurozone weer toegenomen

De vrees voor het uiteenvallen van de eurozone is bij investeerders gestegen tot het hoogste niveau in twee jaar, ondanks de tijdelijke overeenkomst die recent met Griekenland kon worden bereikt. Dat blijkt uit een rapport van de Duitse denktank Sentix, waar aangegeven wordt dat tijdens de maand februari 38 procent van de investeerders toegaf te vrezen dat de eurozone binnen het tijdsbestek van twaalf maanden zal desintegreren.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Nederland snel uit de crisis

Nederland komt snel uit de crisis. Uit de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat de economische groei dit jaar sneller aantrekt en uitkomt op 1,7 procent. Volgend jaar groeit de economie 1,8 procent.

'Het gaat weer beter. Ik ben vrij zeker dat we de tijd van krimp achter ons hebben gelaten', aldus CPB-directeur Van Geest. 'In 2013 kromp de economie nog, vorig jaar was de groei 0,8 procent. Dit jaar is het 1,7 procent en volgend jaar 1,8. Dat is gestage groei. Geen uitbundige groei.'

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Column Kees de Kort | Best-of-all-worlds-scenario van het CPB

Verschillende positieve geluiden uit economisch Nederland, waaronder de cijfers van het CPB. BNR's Kees de Kort is voorzichtig positief.