Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15196 tot 15200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Olie-topman noemt huidige situatie erg pijnlijk

De dramatische prijsdaling van olie en de overdracht van rijkdom naar de consumenten, zal erg pijnlijk worden voor de olie- en gasindustrie. Dat zei Bob Dudley, CEO van BP tegenover Cnbc.

Tijdens de Economic Development Conference in Egypte zei Dudley dat de olieprijzen, die zo’n 60 procent zijn gedaald sinds juni, een grote schok zijn geweest voor bedrijven zoals BP. De industrie heeft geleefd in een ‘wereld van luxe’ in de afgelopen jaren, toen de olieprijs boven de 100 dollar per vat stond, legt de CEO van BP uit. ‘Inmiddels zijn we terug in de normale wereld van volatiliteit voor de olie- en gasprijzen’, zei hij. ‘Alles wat zo snel gebeurt, kan onbedoelde consequenties hebben.’

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Wat gaven Amerikaans miljardairs weg in 2014?

De miljarden voor goede doelen vlogen weer over tafel als we de site van The Chronicle of Philantropy mogen geloven. Het zijn vooral de jongens uit de ‘nieuwe economie’ die nogal wat geld weggaven. Zes van de tien zijn mensen zijn van Microsoft, WhatssApp, Facebook, Google en zo. De miljarden die men daar verdient en verdiende worden ook in honderden miljoenen weer terug gepompt in goede doelen. Hieronder kun je lezen aan wat en hoeveel de top 10 van deze donerende miljardairs weggaven.Wat gaven Amerikaans miljardairs weg in 2014?

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Zilveranalyse Roy 16 maart 2015

Deze week werd de uitgesproken verwachting van vorige week ingevuld, de daling werd vervolgd.

Na de forse daling van vorige week vrijdag  wisten de stieren op maandag niet wat te doen en konden ze geen tegengas geven zodat de beren min of meer vrij spel hadden. Met een geringe omzet kon zo eenvoudig een lager niveau worden opgezocht.

De besluiteloosheid of was het machteloosheid van de stieren was ook op de dinsdag te bespeuren, ook nu konden de beren vrij gemakkelijk terreinwinst boeken. De omzet steeg daarbij iets maar bleef nog steeds beneden het 60 dgs. gemiddelde hetgeen duidt op een afwezigheid van strijd/verzet.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Einde Griekenland vrijdag finaal in zicht na ontdekking verlopen valuta-swap

De discussie over het volgende gigantische probleem voor Griekenland is momenteel volop aan de gang. Deze maal echter niet over enkele honderden miljoenen maar eerder een bedrag van 2,12 miljard euro, einddatum nu vrijdag, 20 maart.

Het lijkt pure ironie maar uitgerekend dit financieel contract hielp Athene voldoen aan de strenge voorwaarden om te kunnen toetreden tot de Eurozone. Als deze voorwaarden streng genoeg waren is helaas een ander verhaal, voor Athene vermoedelijk een verhaal met een duister einde…

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Kim Jong Un trekt voor zijn eerste officiële buitenlandse reis naar Moskou

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un is een van de 26 wereldleiders die begin mei naar Moskou zal afreizen om er deel te nemen aan de feestelijkheden rond de 70ste verjaardag van de Sovjetoverwinning op Nazi-Duitsland.

[...]

Verscheidene westerse leiders zullen niet aanwezig zijn. Zij weigerden de uitnodiging vanwege Ruslands rol in het Oekraïense conflict. Een van hen is Angela Merkel, die daags na de grote herdenkingsparade wel voor een aparte ceremonie is uitgenodigd door Vladimir Poetin. Volgens Lavrov zouden toppolitici uit Slovakije, Noorwegen, Griekenland en de Balkanlanden wel positief op de uitnodiging hebben geantwoord.