Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15201 tot 15205
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

VS stuurt drones en Humvees naar Oekraïne

De VS gaat meer onbemande vliegtuigen en Humvees naar Oekraïne sturen. Dat zou duidelijk zijn geworden uit een telefoongesprek tussen de Amerikaanse vice-president Joe Biden en de Oekraïense president Petro Poroshenko. De vliegtuigjes in kwestie is Raven drone, die vanuit de hand gelanceerd kunnen worden. Naast een aantal drones stuurt de VS ook 30 zwaar gepantserde en 200 normale Humvees naar Oekraïne.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Edin Mujagic: Hoe de euro een zwakke munt werd

Met elke cent waarmee de euro zakt ten opzichte van de dollar – en tegenwoordig is dat een kwestie van uren zo lijkt het – neemt het gejuicht uit allerlei hoeken toe in Nederland. Een zwakke euro is goed voor de export en daarmee voor de Nederlandse economie, klinkt het dan. Elke keer als ik zoiets lees of hoor denk ik: economische geschiedenis zou een verplicht vak voor alle managers, economen, analisten, politici, journalisten en anderen moeten zijn. Lees de column van Edin Mujagic op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Venezuela verkoopt goud voor dollars

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar goudreserve uit te lenen in ruil voor dollars. Door de daling van de olieprijs mist het olieproducerende land veel inkomsten. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 1,4 miljoen troy ounce goud (omgerekend 43,5 ton) om te ruilen voor dollars. Deze swapconstructie brengt bij de huidige goudkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Venezuela ruilt goud voor dollars?

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar goudreserve uit te lenen in ruil voor dollars, zo schrijft Reuters op basis van bronnen binnen de regering. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 43,5 ton goud om te ruilen voor dollars. Deze swap brengt bij de huidige goudkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje. 

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Statistieken-misleiding naar nieuw hoogtepunt

Het rijmen van macrodata wordt stilaan een lastig onderdeel waarmee economen geconfronteerd worden. Koopkracht van huishoudens, fabrieksorders en aanschaf van kapitaalgoederen begeven zich duidelijk in een “(pre-)recessie” zone. Dit kan niet in overeenstemming gebracht worden met het mooie weer verhaal van economische voorspoed. Waarom doet men dit?

[...]