EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15206 tot 15210
Geplaatst op: vrijdag 24 april 2015

Amerikaanse techbeurs Nasdaq na 15 jaar op nieuw record

De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq heeft donderdag met een winst van 0,4 procent de nieuwe recordhoge slotstand van 5056,06 punten bereikt. De vorige piek, 5048,62 punten, stamde van 10 maart 2000.

Ook de andere toonaangevende indices in New York sloten in de plus. De Dow-Jonesindex steeg 0,1 procent hoger op 18.058,69 punten en de S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2112,93 punten.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 24 april 2015

Eeuwige economische stagnatie?

Er wordt veel gesmeten met cijfertjes, statistieken en barometers. Sommige indicatoren geven een licht herstel aan, maar tegelijk verschenen de jongste weken weer tal van rapporten waaruit blijkt dat we er economisch gezien nog lang niet zijn. In tegendeel, we zitten in een periode van langdurige stagnatie. Een tijdperk zonder groei.

Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, staat in dit kader stil bij de vergrijzende bevolking. “De demografisch gedreven groei neemt zowat overal af, ook in de groeilanden.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Renteverhoging: Deze issues staan de Fed in de weg

Waar de markten er enerzijds volop van overtuigd zijn, ontstaan er anderzijds steeds meer issues voor de Federal Reserve die een geplande renteverhoging in de weg zullen staan.

Waar de markten er enerzijds volop van overtuigd zijn, ontstaan er anderzijds steeds meer issues voor de Federal Reserve die een geplande renteverhoging in de weg zullen staan.

De enorme comeback op de arbeidsmarkt is voor de Fed een belangrijke indicator om het monetaire beleid wat aan te spannen. Aan de andere kant wil de inflatieontwikkeling nog niet helemaal meewerken. De doelstelling van 2 procent wordt nog steeds niet gehaald. Maar er zijn nog meer factoren die de Fed kunnen doen besluiten het geduld nog wat langer te bewaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Tsipras maant EU tot spoed

De Griekse premier Alexis Tsipras roept de EU op om haast te maken met het goedkeuren van de afspraken, waarbij Griekenland weer geld krijgt in ruil voor hervormingen. Tsipras deed zijn oproep in een onderhoud met de Duitse kanselier Angela Merkel in de marge van de extra EU-top in Brussel over de vluchtelingenkwestie, aldus een Griekse woordvoerder.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Angst voor Grexit stuwt goud nog dit jaar naar 1400 dollar

De goudmarkt ziet tot nu toe nog weinig beleggers vluchten naar de veilige goudhaven ondanks de onrust die er momenteel heerst rondom Griekenland. Toch kan daar wel eens snel verandering in komen. De kans dat Griekenland de eurozone zal verlaten, helpt de goudprijs nog richting het einde van het jaar op naar de 1400 dollar per ounce, zo stelt Capital Economics.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs