Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15206 tot 15210
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

‘Belrondje ECB over noodsteun Griekse banken’

Bestuurders van de Europese Centrale Bank overleggen woensdag telefonisch over de noodsteun voor Griekse banken. Dat zeiden twee ingewijden dinsdag.

De beleidsbepalers van de centrale bank bekijken de behoefte aan de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA)-regeling regelmatig. Zonder toegang tot de kapitaalmarkten zijn de Griekse banken voornamelijk aangewezen op 70 miljard euro uit de ELA-pot om gaten in hun balans te dichten. De afgelopen tijd nam de behoefte aan steun toe omdat veel Grieken hun bankrekeningen leeg haalden.

Bron: Boek: The Big Reset
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Willem Middelkoop: Nog een voorbeeld van ongedekt geld uit het verleden

Een van de legenden uit de financiële geschiedenis vertelt hoe de Schotse econoom John Law in 1716 het Franse hof ervan wist te overtuigen om een ongekend monetair experiment bestaande uit ongedekt geld uit te voeren. Law was de zoon van een bankier en reisde als financieel expert door Europa om autoriteiten voor zijn ideeën te winnen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wat is het echte verhaal achter de Britse deflatie?

De inflatiegraad in het Verenigd Koninkrijk nadert het nulpunt, meldt BBC. Of, om preciezer te zijn, volgens de officiële cijfers zijn de Britten er al.

In een omgeving waar er geen inflatie of deflatie bestaat, hoef je maar weinig verbeeldingskracht te hebben om te weten dat de centrale bankiers van de Bank of England (BoE). Het zal dan ook niet lang duren voor voorzitter Mark Carney bijzonder zenuwachtig de rode noodknop wil grijpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Valt Rusland binnenkort nog andere landen binnen?

Op de eerste ‘verjaardag’ van de annexatie van ‘De Krim’ door Rusland (ja, het is al een jaar) heeft Vladimir Putin nog eens zijn spierballen laten zien. Met een echte machtsontplooiing in het conflictgebied liet Rusland duidelijk verstaan dat het niet van plan is zich snel terug te trekken. Putin zoekt steeds meer ‘buitenlandse’ afleiding voor binnenlandse conflicten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Athene wil 1,2 miljard euro terug van Europees noodfonds

De Griekse regering meent recht te hebben op een bedrag van 1,2 miljard euro dat ze te veel terugbetaald heeft aan het Europese noodfonds EFSF. Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft het EFSF verzocht de vraag van Athene te onderzoeken.