Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15211 tot 15215
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Grieken met spoed op zoek naar 2 miljard

De regering van Griekenland komt dinsdag met plannen die in ieder geval voor even een einde moeten maken aan de acute geldnood.

Nog deze week moet het land 2 miljard euro bijeen zien te krijgen.

Premier Alexis Tsipras heeft de bodem van de schatkist in zicht. Naar verluidt is hij van plan 1 miljard euro aan kortlopende leningen in de markt te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met kwantitatieve verruiming (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

'Mocht de Griekse crisis tot een opsplitsing van de eurozone leiden, dan moeten wij als eerste bij de uitgang staan.

De Ierse economie groeide in 2014 met 4,8% en deed daarmee beter dan alle andere economieën van de eurozone. 'Toch heeft dat niets met ons lidmaatschap van de euro te maken,' schrijft economist David McWilliams op zijn blog:

'De euro is vandaag een kwart minder waard tegenover de dollar - de munt van onze belangrijkste handelspartner Amerika - dan een jaar geleden. De euro is dan de munt die Ierland stabiliteit zou brengen, maar een kwart van je waarde verliezen op 12 maanden tijd is niet echt wat je ‘stabiel’ noemen kan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Jacht op zwartspaarder levert 1,6 miljard op

De Belastingdienst heeft sinds 2002 zeker 8 miljard euro getraceerd bij zwartspaarders. Dat leverde de fiscus tot nu toe 1,6 miljard euro op dankzij naheffingen en boetes.

Deze regeling is bedoeld voor mensen met veel spaargeld op een buitenlandse bankrekening die daarover geen belasting betalen. Wie zich alsnog meldt bij de Belastingdienst hoeft minder boete of soms zelfs geen boete te betalen over het zwarte geld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

‘Nieuwe regels maken kans op Lehman-achtige financiële crisis groter, niet kleiner’

Naar aanleiding van de bijna-instorting van het mondiale financiële systeem, na de val va zakenbank Lehman, hebben overheden nieuwe regels opgesteld. Die regels zijn echter geen verbetering, integendeel.

Dat stelt hoogleraar Svetlana Borovkova, werkzaam aan de Vrij Universiteit in Amsterdam, in een video-interview met discussieplatform Me Judice.