EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15216 tot 15220
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

“Lage olieprijs is de schuld van de Fed”

Dat de olieprijs ten opzichte van de zomer van vorig jaar zo fors is gedaald, kan wel eens het gevolg zijn van het extreem ruime monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve, zo stelde een analist van een grote financiële dienstverlener.

Mark Lewis van Kepler Cheuvreuz zei afgelopen maandag dat de boom van de Amerikaanse schaliegasproductie van de afgelopen jaren de olieprijs omlaag heeft gedrukt, maar dat dit ook deels gedreven werd door de ‘heel erg lage rentetarieven van de Federal Reserve’.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

23 april: vijf jaar na de Griekse bailout en 7 andere dingen die je moet weten

Vijf jaar geleden vroeg Griekenland hulp van het IMF en de eurozone. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group maakt de balans op.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Duurzame energie komt in Nederland maar niet van de grond

De productie van elektriciteit is in Nederland afgelopen jaar toegenomen door de groeiende vraag naar elektriciteit vanuit het buitenland. Maar het aandeel dat uit duurzame bronnen komt is juist gedaald.

In totaal werd in Nederland vorig jaar 103 miljard kilowattuur (kWh) elektriciteit geproduceerd, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee lag de totale productie 2 procent hoger dan in 2013. Het is voor het eerst in drie jaar dat de productie van stroom is toegenomen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Franse industrie verder achteruit, maar ook Duitse groei valt tegen

De economische activiteit in de eurozone groeit deze maand minder hard dan in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een voorlopige schatting.

De economische activiteit in de eurozone groeit deze maand minder hard dan in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een voorlopige schatting.

De inkoopmanagersindex waarmee Markit de economische activiteit meet, zakte deze maand van 54 naar 53,5. Met een stand hoger dan 50 wijst de graadmeter nog altijd op groei. Die viel echter zowel in de industrie als de dienstensector lager uit dan in maart.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 23 april 2015

Han de Jong: wat als Griekenland toch uit de euro valt?

De Griekse regering en zijn Europese schuldeisers hebben objectief gezien nog steeds een belang om er samen uit te komen. Maar een vertrek van Griekenland uit de eurozone valt niet meer uit te sluiten. Beurzen zullen aanvankelijk heftig reageren op een Grexit, maar daarna valt het waarschijnlijk mee, vermoedt Han de Jong.

Het gaat niet goed met de onderhandelingen tussen Griekenland en de Europese partners. De aandelenmarkten lijken hier meer last van te hebben dan de obligatiemarkten. Hoe komt dit en wat gebeurt er als de onderhandelaars de handdoek in de ring gooien?

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs