Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15216 tot 15220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Experts houden Europese beurzen amper bij met hun koersdoelen

De grootste aandelenrally die Europa in de afgelopen 5 jaar gezien heeft, maakt dat zelfs de meest bullish analisten eruit ziet als beren.

De Stoxx Europe 600 Index staat dit jaar tot nu toe op een winst van zo’n 17 procent en staat daarmee alweer bijna rond de all time high van maart 2000. Én de index staat daarmee ver boven de verwachtingen van de 12 analisten die door Bloomberg in januari zijn gevraagd naar hun verwachtingen.

De Europese beurzen doen het zelfs zo goed dat analisten met hun koersdoelen achter de feiten aan lijken te lopen. Zo verhoogde Goldman Sachs zijn koersdoel voor de Europese index dit jaar alleen al 2 keer, terwijl Citigroup en Credit Suisse hun koersdoelen deze maand ook verhoogden. En ook de projectie van J.P. Morgan Chase & Co voor Europese aandelen wordt waarschijnlijk overtroffen. Want ondanks dat analisten en fondsbeheerders meer bullish zijn dan ooit Europese aandelen, is er amper ruimte voor de aandelen om te stijgen, zei Emmanuel Cau van J.P. Morgan.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

EU: een economisch herstel, maar dan zonder jobs... hoe langer politici het tolereren, hoe erger het wordt

Ook nadat het volledige effect van het QE-programma van de Europese Centrale Bank voelbaar zal zijn, zal 1 op 10 Europeanen nog steeds zonder werk zitten. Dat blijkt uit een studie van de ECB die de Financial Times  kon inkijken. Ondanks alle hoera-berichten die momenteel de ronde doen over het eindelijk ingezette economische herstel in de eurozone zullen degenen die de voorbije jaren hardst door de recessie en de economische stagnering getroffen werden weinig verbetering ondervinden.

11,2% van het werknemersbestand in de eurozone zit vandaag zonder job en weinig economen denken dat het herstel daar verandering in zal brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Bellen blazen en bellen zien

Grappenmaker Christian Noyer laat weten dat hij geen asset bubbels ziet in de Europese markt. Pardon? De ECB kocht de afgelopen weken voor een biljoen “euro’s” assets op, hetgeen Europese aandelen naar ongekende hoogte stuurde.

EuroStoxx 600 schiet met 17% omhoog, terwijl obligaties tot het vriespunt zakken. Geen bubbels?

Investeerders en spaarders worden de arm omgewrongen door de centrale bankiers om blind het mijnenveld van de aandelenmarkten te bestormen. Clueless als de meeste investeerders zijn, resulteert dit onvermijdelijk tot een gigantische overwaardering van risicovolle assets. Geen bubbels?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Column Kees de Kort | Kwijtschelden Griekse schulden enige oplossing

De Griekse leider Tsipras was op bezoek bij zijn Duitse collega Merkel. Waar gaat dit toe leiden, denkt BNR's macro-econoom Kees de Kort?

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

24 maart: waarom de euro opkrabbelt en 6 andere dingen die je moet weten

De vrije val van de euro lijkt even tot stilstand te zijn gekomen. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.