Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15216 tot 15220
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Griekenland weer op ramkoers: minister dreigt met onteigenen Duitse bezittingen

De Grieken willen Duits geld zien ter compensatie van de misdaden van Duitsers in Wereldoorlog II, en wel nu. De Griekse minister van Justitie dreigt anders met het onteigenen van Duits eigendom.

Met de Griekse schuldenkwestie heeft het officieel niets te maken, maar toch ook weer wel. Het is in elk geval een feit dat de strijd om herstelbetalingen voor de Tweede Wereldoorlog van Duitsland aan Griekenland de laatste maanden flink is opgelaaid onder het bewind van Syriza.

De Griekse minister van Justitie heeft gedreigd met onteigening van Duits vastgoed in het Zuid-Europese land als Berlijn niet met geld over de brug komt. ,,Ik heb het voornemen toestemming te verlenen”, zei Nikos Paraskevopoulos over mogelijke onteigeningen. De uiteindelijke beslissing moet echter door premier Alexis Tsipras en zijn regering worden genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Wil jij rijk worden? Volg dit 6 stappen plan

Je geld beheren is niet eenvoudig, zeker niet in het huidige monetaire klimaat – laat staan wat je allemaal moet doen wil je rijk worden. We leven in een speciale tijd waar een of ander gevaar steeds om de hoek loert, maar waar je alleen achter blijft als je niet de juiste beslissingen neemt.  Neem daarom deze 6 tips dan ook ter harte, uw financieel vermogen zal er blij mee zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

5 Tips om je portefeuille te beschermen tegen zwarte zwanen

Degene die niet leren van de geschiedenis, zijn degene die de geschiedenis zullen herhalen. Maar wat kunnen beleggers precies leren van compleet onvoorspelbare evenementen uit het verleden?

Dit soort evenementen, ook vaak ‘zwarte zwanen’ genoemd, is onvoorspelbaar, komt als een schok en heeft een enorme impact. Denk bijvoorbeeld aan 9/11 en de financiële crisis in 2008. Uit welke hoek het ook komt, dit soort evenementen kan elke portefeuille pijn doen. En hoewel ze onvoorspelbaar zijn, zijn er kenmerken die zwarte zwanen met zich meebrengen, die nuttig zijn voor de strategieën van beleggers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Dollar is te sterk

Ik heb het begin 2010 al ééns geschreven: de EUR/USD is op weg naar pariteit. De toenmalige verhouding was 1,50 en op dat moment was het nogal controversieel om de dollar te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Meer klanten voedselbank

Het aantal mensen dat afgelopen jaar aanklopte bij de voedselbank, is met 11 procent gestegen in vergelijking met 2013. In totaal ging het om 94.000 mensen.

Uit een klantenanalyse blijkt dat ruim 40 procent van de gebruikers jonger was dan achttien jaar. Dat betekent dat 37.600 kinderen voor hun voeding afhankelijk waren van de voedselbank.