Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15221 tot 15225
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Inflatie derde maand op rij negatief in eurozone

Inflatie De inflatie was in februari voor de derde maand op rij negatief in de eurozone. De consumptieprijzen daalden met 0,3 procent op jaarbasis, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Er is maar één reden waarom de OPEC haar productie niet reduceerde en het is deze

brahim Al-Muhanna, een adviseur van de Saoedische minister van Petroleum, heeft zondag een speech gegeven in Doha, waarin hij de ware reden van de recente prijsdaling heeft onthuld.

Toen de OPEC (Organisatie van Olieproducerende Landen) in november besliste de productie te handhaven, eerder dan ze te reduceren om zo de prijzen opnieuw de hoogte in te jagen, doken plots allerlei samenzweringstheorieën op, aldus Al-Muhanna. Zo werd gezegd dat de grote spelers (lees Saoedi-Arabië) binnen OPEC landen als Rusland, Iran en de VS (dat nu dankzij de schaliegasrevolutie een belangrijke speler is geworden) onder druk wilden zetten. Maar Al-Muhanna ontkent dit:

‘Al snel na de OPEC-bijeenkomst veranderde de samenzweringstheorie van richting. Eerst waren we tegen Rusland en/of Iran, maar dan wilden we de Amerikaanse schalie-olieproductie kelderen. Nog anderen zeiden dat de OPEC niet langer bestond! Het waren allemaal nonsens, maar het had wel degelijk een impact op de olieprijs... gedurende enkele weken toch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Forbes bericht bullish over goud

Er zijn maar weinig main stream media die positief berichten over goud maar marktanalist en schrijver Gordon Scott schreef voor Forbes een bijzonder positief bericht over de grootste spelers in de goudmijnbouw. Normaal gesproken het punt om na te denken over een eventuele exit uit specifieke markt want zoals het gezegde aangeeft: sell the news.

Aangezien goud in dollartermen de afgelopen jaren een daling heeft laten zien, zou dat een grove fout zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Noors staatsfonds maakte 63 miljard euro winst in 2014

Het Noorse staatsfonds heeft het afgelopen jaar 544 miljard kronen (zo’n 63 miljard euro) aan winst weten te realiseren op aandelen en obligaties dankzij de stimulans van centrale banken wereldwijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Sparen bij Rabobank kost binnenkort geld

De Rabobank treft voorbereidingen voor een negatieve spaarrente bij de bank. ICT-systemen worden daarvoor in gereedheid gebracht.

De spaarrente zakte bij de Rabobank al onder de 1 procent. Sommige bedrijven moeten al betalen wanneer zij geld stallen bij de bank, voor consumenten geldt dit nog niet.

Het treft met name grootste zakelijke klanten en financiële instellingen die kortstondig geld willen stallen bij de coöperatieve bank.