EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15221 tot 15225 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Eurolanden stoppen steun aan Griekenland

Vanaf dinsdag 30 juni middernacht moet Griekenland financieel op eigen benen staan. Dan verloopt het miljardenprogramma van de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds voor het noodlijdende land. Het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) wilde zaterdag het programma niet verlengen, nadat de Griekse regering totaal onverwacht een referendum aankondigde over een reddingspakket en tegelijkertijd dat pakket direct afwees.

,,Tot onze spijt hebben de Griekse autoriteiten eenzijdig de onderhandelingen afgebroken en de voorstellen van de geldschieters afgewezen”, zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. De enige conclusie mogelijk is dan ook dat het programma afloopt.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Dijsselbloem: blijven in gesprek met Grieken

De eurolanden blijven in gesprek met Griekenland, dat nog altijd deel uitmaakt van de eurogroep. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem na afloop van extra overleg tussen de ministers van Financiën van de achttien eurolanden zonder Griekenland.

Echte conclusies over de gevolgen van het mislukte overleg van de onderhandelingen met Griekenland hebben de overige eurolanden nog niet getrokken, bleek uit de toelichting van Dijsselbloem. ,,We hebben niet over specifieke risico’s gesproken”, zei de minister. ,,We houden de ontwikkelingen nu van dag tot dag nauwgezet bij en komen weer bijeen zodra dat noodzakelijk is.”

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Griekenland uit de eurozone? Niemand weet hoe dat precies moet

Na de mislukte onderhandelingen over verdere noodsteun aan Griekenland lijkt er sprake van een breuk in de eurozone. De Griekse minister Varoufakis heeft zaterdag het overleg met zijn ambtsgenoten verlaten, waarna de resterende achttien ministers probeerden vast te stellen hoe de gevolgen van een mogelijk Grieks bankroet kunnen worden beperkt.

Daarmee lijkt op het eerste gezicht ook een definitief vertrek van de Grieken uit de eurozone dichterbij te komen. Hoe dit scenario zou moeten verlopen is echter volledig onduidelijk. Griekenland kan niet zomaar de eurozone of de Europese Unie verlaten.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Varoufakis: Ja-stem was mogelijk geweest

Er is een grote kans dat het Griekse volk bij een referendum wél zou hebben ingestemd met de voorstellen van de geldschieters van Griekenland. Dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis zaterdag na afloop van mislukte onderhandelingen in de eurogroep (het overleg van ministers van Financiën van de eurozone) over een mogelijk reddingsplan voor Griekenland.

Door geen steun te geven aan het verzoek van de Griekse regering om het huidige steunprogramma te verlengen zodat het referendum kon worden gehouden, heeft de eurogroep grote schade toegebracht aan zijn eigen geloofwaardigheid als democratisch instituut, stelde Varoufakis. ,,Ik vrees dat die schade blijvend zal zijn.”

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Nederlandse staatsschuld in 2014 met 4,7% opgelopen

In het eerste kwartaal van 2014 bedroeg de Nederlandse overheidsschuld 438,1 miljard euro. Een jaar later in het eerste kwartaal van 2015 is de staatsschuld met 4,7% verder opgelopen en bedraagt inmiddels 458,8 miljard.

Ik heb de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in een grafiek gezet.

Lees verder op Cassandraclub
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs