EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15226 tot 15230 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Chinese centrale bank devalueert yuan

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan met 1,9% in waarde laten dalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de grootste waardedaling van de munt op één dag sinds 1994. De munt zakte weg naar 6,35 yuan tegenover de dollar, de laagste wisselkoers in bijna drie jaar tijd.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

China shockeert markt met grootste devaluatie yuan sinds 1994

De groei van de Chinese economie vertraagde. De kapitaalvlucht nam toe. En het IMF vertelde China onlangs dat het nog meer hervormingen door moet voeren om het mandje SDR-reservevaluta’s te komen. De optelsom van deze zaken resulteert vandaag in een devaluatie van de yuan met 1,9%, net binnen de dagelijkse limiet van 2%. En dat levert het volgende plaatje op.

De devaluatie door de PBoC is de grootste yuan-daling op één dag sinds januari 1994. De centrale bank stelt dat de hoge reële valutakoers van de yuan zorgen baarde. Ook verzwakte de export in juli met maar liefst 8,3%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Dit is de reden waarom China blijft groeien…

De Chinese economie mag dan op dit moment wel even in een vertraging terecht zijn gekomen, maar over de afgelopen jaren zal de Chinese overheid niet klagen. China heeft zich namelijk ontpopt als het groeiland nummer één en er lijken maar weinig landen in de buurt te komen van China. Er zijn namelijk haast geen andere landen die kunnen groeien aan het tempo wat China weet neer te zetten. Toch lijkt China langzaamaan een transitie door te maken van een exportland naar een consumeerland.

Wanneer we echter zeggen dat de Chinese economie gevoed wordt door miljarden schulden, zullen veel mensen ons verbaasd aankijken. Maar het is waar, de Chinese economie is verslaafd geworden aan het stijgende schuldenplafond en dat zou in de toekomst wel eens de nodige problemen kunnen gaan veroorzaken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Is de dollar klaar voor een flinke draai?

De dollar is sinds het jaar 2014 flink sterker geworden en dit is uiteraard het directe gevolg van de sterk verbeterde Amerikaanse economie. Het afgelopen anderhalf jaar zijn de macrocijfers drastisch verbeterd en uiteraard kon de stijging bij de dollar daarom ook niet uitblijven.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de posities in de dollar het afgelopen anderhalf jaar ook sterk zijn gestegen. Toch moeten we ook rekening houden met een flinke correctie. Een andere grafiek waarschuwt ons immers voor een eventueel doemscenario voor de dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Cormark Securities gelooft in hogere koperprijzen

De koperprijs is sinds 2011 flink gedaald, met name dankzij een afnemende vraag vangrootverbruiker China. Desondanks heeft Cormark Securities zijn langetermijnvoorspelling voor koperprijzen verhoogd van $2,75 tot $3 per pond.

Cormark staat niet alleen met zijn voorspelling. Zo heeft Thomson Reuters in zijn jaarlijkse Copper Survey becijferd dat de koperprijs minimaal $3,20 moet zijn om toekomstige koperproductie rendabel te maken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs