Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15226 tot 15230
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Alleen aandelen resteren in zoektocht

Investeerders op zoek naar rendement resteert weinig anders dan te beleggen in aandelen. De beurzen zullen daarom waarschijnlijk verder stijgen. Tot die conclusie kwamen drie topeconomen van de vermogensbeheerders Schroders, Fidelity en Deutsche Asset & Wealth woensdag, op een conferentie in Amsterdam georganiseerd door Sharpe Financial.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Draghi, leer uit Bernanke’s fouten!

Economen waarschuwen nu al wekenlang voor het ontstaan van zeepbellen als gevolg van het ultra soepel monetair beleid van de ECB.

De financiële markten reageerden dan ook fel op de nieuwe ronde QE-maatregelen . Obligatie- en aandelenmarkten schoten pijlsnel de lucht in.

Bij de ECB lijken ze zich voorlopig niet al teveel zorgen te maken, en dit is best verontrustend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Grieken mogen niet putten uit bankenpotje reddingsfonds EFSF

Griekenland kan geen aanspraak maken op een bedrag van 1,2 miljard euro dat eerder door de eurolanden opzij werd gezet voor de steun van de Griekse bankensector.

Dat meldde de Britse krant Financial Times woensdag naar aanleiding van een overleg tussen beleidsmakers uit de eurolanden.

Bron: the Crux
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Wereldgoudhandel krijgt meer steun uit het Oosten

Aan de goudprijs kun je het nog niet aflezen. Maar onlangs hebben de twee grootste en meest kritieke goudmarkten hun beleid ten aanzien van de goudhandel zodanig aangepast wat de fundamenten voor de wereldgoudhandel aanzienlijk zou kunnen verbeteren.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

De economische toekomst van Europa is erg onzeker. Kijk maar naar Finland

Om te weten wat de toekomst is van de Europese economie moeten we niet veel verder kijken dan Finland. Tenminste, dat beweert Medium.com. Volgens de website ligt de focus van de debatten te veel op Italië en Griekenland terwijl over de hele Europese Unie (EU) structurele hervormingen nodig zijn om een ramp af te wenden.

“De malaise strekt zich verder uit dan alleen de Zuid-Europese landen die een [kwalijke] reputatie hebben”, schrijft Medium.com. En, daar past Finland in het plaatje.