Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15231 tot 15235
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Olieprijs bereikt nieuwe dieptes

Wie dacht dat de olieprijs aan het stabiliseren was, zat er blijkbaar naast. Vandaag was de olieprijs naar een nieuw dieptepunt afgezakt. Bloomberg wist te melden dat het de Amerikanen ontbreekt aan opslag. Matige groei, een keiharde dollar en een gematigde oliebehoefte lopen niet in pas met de huidige productie.

[...]

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Welk land kende als eerste het gebruik van fiatgeld?

Dit hoofdstuk uit het boek “De Big Reset” beschrijft de eerste vorm van papiergeld zoals we dat nu kennen in ons huidige financieel systeem. Net als nu waren er in de geschiedenis geldsystemen die slaagden en systeem die faalden. Lees hier over de eerste alchemisten uit de geschiedenis.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Kammenos over de toekomst van de eurozone:”Als Griekenland ontploft, zullen Spanje en Italië volgen”

Het is geen geheim dat de Duitsers de Grieken meer dan moe zijn. Zo schrijft Bloomberg dat de Duitse bevolking er niet om zou treuren, mocht Griekenland de eurozone verlaten.

Volgens een peiling zou een Duitse meerderheid Griekenland uit de eurozone willen zien vertrekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Honger in OPEC?

Afgelopen dagen gonsde het van de geruchten dat de olieprijzen wel eens verder kunnen kelderen.

Zoals gesteld heeft de OPEC als nieuwe strategie ongebreidelde productie. Daarmee kan ze alle landen die tezamen miljarden investeerden op zoek naar nieuwe manieren om olie en gas te boren, een hak zetten.

Op den duur zouden deze nieuwe vormen van oliewinning op de OPEC-inkomsten wegen.

Door haar productie vol te houden, voorkomt ze dit. Alleen is er nu tijdelijk overaanbod op de markt. We zien de gevolgen: een prijscrash van jewelste.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

De Apple Watch kan goud weer ‘cool’ maken

Als iemand gouden juwelen weer hip kan maken onder de Amerikaanse en Europese bevolking, dan is het Apple wel.

De vraag in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië naar sieraden gemaakt van goud is in de afgelopen 10 jaar gehalveerd, volgens data van Bloomberg en de World Gold Council. Consumenten hebben namelijk een voorkeur gekregen voor metalen met witte kleuren zoals zilver en platina. Dat Apple nu is gekomen met zijn gouden horloge dat 10.000 dollar kost, gouden iPhones op de markt heeft gebracht en nu zelfs gouden MacBooks gaat verkopen, kan ervoor zorgen dat consumenten weer meer gouden sieraden gaan kopen, stelt Neil Meader, precious metals consultant bij Metallis Consulting.