EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15231 tot 15235 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

China schroeft rente verder terug

De Chinese centrale bank verlaagt vanaf zondag zijn belangrijkste rentetarief voor de vierde keer sinds november, om zo de groei van de afzwakkende Chinese economie aan te jagen. Dat heeft de centrale bank zaterdag bekend gemaakt.

De zogenoemde herfinancieringsrente wordt met 25 basispunten verlaagd tot 4,85 procent. Daarmee staat de rente op een laagterecord. Ook de Chinese depositorente wordt door de centrale bank teruggeschroefd, met 25 basispunten naar 2 procent. Verder worden de kapitaalseisen voor banken verder versoepeld.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Dijsselbloem: deur dicht bij Grieken

Het uitroepen van een referendum in Griekenland over het financiële reddingsplan van het land mét een negatief stemadvies van de Griekse regering is zeer teleurstellend. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van het overleg van ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep).

,,Ik ben teleurgesteld over de negatieve beslissingen van de Griekse regering”, zei Dijsselbloem. ,,Blijkbaar heeft de Griekse regering besloten de voorstellen van de geldschieters af te wijzen en met dit negatief advies een referendum te vragen.”

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

‘Al honderden Griekse geldautomaten leeg’

In Griekenland proberen mensen massaal hun geld van de bank te halen, sinds bekend is geworden dat de Griekse regering een referendum wil houden over het financiële reddingsplan voor het land. Volgens persbureau Bloomberg zijn zaterdagmorgen zeker 500 van de meer dan 7000 geldautomaten in Griekenland leeggehaald.

Sommige banken kunnen maandag ook niet opengaan, tenzij ze noodleningen krijgen van de Griekse centrale bank. Voor de automaten staan onder meer veel gepensioneerden. Ze willen hun pensioen dat net is gestort, meteen opnemen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Grootste Chinese IPO sinds 2010 maakt spectaculair entree

Aandelen van het Chinese Guotai Junan Securities stegen maar liefst 44 procent tijdens hun beursdebuut op vrijdag. Het bedrijf wist 30,1 miljard yuan (4,85 miljard dollar) op te halen en behaalde daarmee de titel van grootste Chinese IPO (initial public offering) in 5 jaar. De qua winst op 2 na grootste broker van het land zag zijn aandelen de beurshandel van start gaan op een koers van 28,38 yuan, tegenover een prijs van 19,7 yuan waarvoor ze naar de beurs gingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 28 juni 2015

Rijkste man ter wereld pompt 2 miljard dollar in groene technologie

Bill Gates, gewezen topman van Microsoft, wil de volgende vijf jaar zijn persoonlijke investeringen in innovatieve duurzame technologieën tot 2 miljard dollar verdubbelen. Met die investeringen wil de Amerikaanse miljardair-filantropist naar eigen zeggen helpen om een desastreuze klimaatverandering te kunnen vermijden.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs